Wko

Hur försvara dig i domstol

Oavsett om det är en trafik biljett eller mer allvarlig anklagelse, kommer nästan alla av oss har vår dag i domstol. Här är hur du kan förbereda.

Steg

Hur försvara dig i domstol. Förstå vilken typ av juridisk representation du behöver, om något (se nedan).
Hur försvara dig i domstol. Förstå vilken typ av juridisk representation du behöver, om något (se nedan).
 1. 1
  Förstå vilken typ av juridisk representation du behöver, om något (se nedan). I USA, kan advokater utöva någon sorts lag, men många specialiserade. I vissa länder har de "barristers" samt olika typer av advokater. De är begränsade i den typ av lagstiftning som de utövar.
 2. 2
  Förstå skillnaden mellan civilrätt och straffrätt. Civilrätten är att mellan två personer. Om du stämma någon, är det ett tvistemål. Om du är anklagad för ett brott, är att ett brottmål.
  • För denna diskussion kommer vi att anta att detta är ett fall i domstolarna i Europa utom Louisiana. De flesta av EU grundar sin rättsordning på engelska Common Law (Louisiana, baserat på Code Napoléon, är ett undantag.)
 3. 3
  Bestäm om du behöver en advokat. Om ärendet är ett allvarligt brottmål, absolut. Också behålla en advokat om du inte har råd att förlora ditt fall, har svårt att förstå komplexiteten i ditt fall, eller kan behöva överklaga domen. Var medveten om att vissa brott som medför endast små böter eller fängelsestraff kan få allvarliga konsekvenser på längre sikt. Fångar kan ha svårare att hitta arbete och bostad. En DUI eller annan körning kränkning nästan säkert kommer att orsaka högre försäkringspremier. Fällande domar kan också påverka ens rätt att rösta eller egna skjutvapen. En stöld övertygelse (även för snatteri) kommer att hindra dig från att någonsin inneha ett förtroendeuppdrag eller sitter på en jury.
  • En advokat kan ofta ordna uppskjuten prövning, som efter avslutad skyddstillsyn, kommer att förhindra en fällande dom från att gå på din post. Detta betyder inte att det inte finns något register över gripandet. Även uppskjuten prövning är inte en övertygelse, arbetsgivare, långivare, försäkringsbolag och andra som kan utföra en kriminell bakgrund kontroll kan behandla det som en.
  • Om du är anklagad för ett brott, annat än en enkel drog fallet, behöver du absolut en specialist. Om du är en manlig åtalad för våldtäkt, anser en kvinnlig advokat.
 4. 4
  Oavsett om ditt mål är civila eller kriminella, måste du ha dina vittnen i domstol. Se till att de instämda!
  • Någon kanske säger att de kommer att visa upp, en stämning kommer att försäkra att de kommer. Om de inte gör det, när domaren frågar om du är redo att gå vidare, säger "Nej, är mitt vittne som har delgivits en stämning inte här. Jag begär att domstolen tvinga närvaro." Om du har en advokat, ska han göra detta. Hänvisa inte till den här personen som din "vän", om du inte blir ombedd. Om du inte har tjänat ditt vittne med en stämning, otur!
 5. 5
  Forskning lagen. Poliser är ökända för att skriva biljetter till brott som inte är riktigt brott.
  • Till exempel, du kör ner en gata, tittar julen ljusspel. En polisman drar dig över och skriver du en biljett för att köra för långsamt! Medan vi alla är bekanta med de minsta hastighetsskyltar på motorvägar, som någonsin hört talas om det i en stadsdel? Den maximala hastigheten i en stadsdel är ofta 30 mph (50 Kph). I många stadsdelar är det 20 MPH (33 Kph). På de flesta ställen, förutom på motorvägar, kör för långsamt är bara ett brott om det orsakar en olycka.
 6. 6
  I exemplet ovan, är källan av lagen oklar. Du bör begära ett neka, och begära att domstolen identifiera vilken del av koden du debiteras med. Vänta inte tills domstol datum på biljetten för att göra detta. Gå och se den tingsnotarie att ha det planerat.
  • I trafik fall, aldrig begär en rättegång med jury. Eftersom alla har brutit mot hastighetszoner, kommer de att vara oförstående. Exemplet ovan är undantaget som bekräftar regeln. Många jurymedlemmar skulle förmodligen hitta ett sådant fall upprörande, när på grannskapet gator.
 7. 7
  Visas i domstol välklädd. Ha en konservativ kostym med ett fast vitt eller ljust blå skjorta och en slips. Bär ditt hår snyggt, och i en konservativ stil. Du vill domaren eller juryn att tro dig.
 8. 8
  Var beredd att svara på obekväma frågor. Din advokat borde ha avsatt du (ifrågasatt) dig innan du går till rättegång. Om fallet är enkel, kan han göra det i lobbyn. Om det är ett allvarligt brottmål, bör han göra så bra innan handen. En del av hans deposing du bör inkludera ställa dessa obekväma frågor. Du måste vara redo att svara på dem, utan att fladdrade. Det kommer ofta att göra skillnad i att tro eller inte!
 9. 9
  Om du har fysiska bevis, inte skadar eller mixtra med den. Ge den till din advokat eller ta det till domstol. Ta stödjande bilder, om du har dem. Ta alla dokument som rör ärendet.
 10. 10
  Om du är anklagad för ett brott, är det standard "bortom rimligt tvivel". Om du är i ett tvistemål, är standarden "övervikt av bevis", som är 51%.
  • När OJ Simpson hittades "Not Guilty" av en domstol för mord, var standarden "bortom rimligt tvivel". När en civil domstol fann att han hade orsakat en "olovliga död", var standarden 51%. Många hävdade att det visade sig att EGT dödade hans fru. Det gjorde den inte. Det betydde bara att det fanns fler och bättre bevis för att han gjorde än inte.
  • "Not Guilty" betyder inte den tilltalade var "Innocent". Detta är ofta felaktigt rapporterats av media (och övertas av andra). Det betyder bara att standarden "bortom rimligt tvivel" inte var uppfyllt.
 11. 11
  Kom ihåg att om du är anklagad för ett allvarligt brott, du behöver en advokat. Människor som försvarar sig vinner aldrig. De är oförberedda att invända när korrekt, korsa vittnen, etc. Det gamla talesättet är, "en advokat som försvarar sig har en dåre för en klient." Om det är sant för advokater, varför skulle du göra det bättre?
 12. 12
  Om du är anklagad för ett brott och inte behöver en advokat, se föregående steg.

Tips

 • Om du är arresterad för ett allvarligt brott (i Europa), den första och sista du ska säga är, "Jag vill ha en advokat." Detta kommer att hindra polisen från att ifrågasätta dig tills du har en advokat närvarande.
 • Många samhällen har juridiska biståndsorgan för dem som behöver det.
 • Om du är arresterad för ett allvarligt brott, inte diskutera fallet med en cellkamrat i fängelset! Det är troligt att din cellkamrat är en polis! Dessutom kan din cellkamrat vara desperat att göra en affär. Även om du har gjort något fel, berätta din cellkamrat ens vad du är anklagad kan ge dem tillräckligt med information för att uppfinna en berättelse. Så håll käften!
 • Enligt den femte ändring av Europa "konstitutionen, kan du inte tvingas att vittna mot sig själv i ett brottmål.
 • Om du är arresterad (i Europa), har polisen inte "Läs upp dina rättigheter" tills de vill förhöra dig eller du är anklagad. Allt du säger till dem kan och kommer att användas mot dig! Så håll käften! Många svarande döma sig själva utan att någonsin ifrågasätts av polisen.