Wko

Hur att finansiera vård sjukhem

När vi inte längre kan ta hand om oss själva, hjälp behövs, men de flesta människor har inte råd med omsorg. Denna guide förklarar grunderna i hur amerikanska medborgare kan rättsligt skydda sina besparingar samtidigt som berättigar till statligt stöd för att betala för den bästa möjliga vård.

Steg

Hur att finansiera vård sjukhem. Granska de 3 viktigaste långtidsvård val.
Hur att finansiera vård sjukhem. Granska de 3 viktigaste långtidsvård val.
 1. 1
  Granska de 3 viktigaste långtidsvård val:
  • "Home Care" ger en medhjälpare hem hälsa att göra ljus städning, toalettbesök, bad, matlagning och annat bistånd i att komma runt eller utföra dagliga aktiviteter (ADLS). Ett hem hälsa medhjälpare har inte laglig rätt att administrera läkemedel eller utföra de flesta andra förfaranden sjukvård.
  • "Särskilt boende" (ALFs) ger en lägenhet, gemensamma utrymmen matsal, frihetsberövande vård och ofta en rad sociala aktiviteter och andra förmåner.
  • En "vårdhem" ger 24-timmars kvalificerad omvårdnad med förmåga att administrera läkemedel, rehabilitering och vissa medicinska procedurer.
 2. 2
  Förstå de tre metoderna för att finansiera långsiktig vård:
  • Ett val är att privat betala för vården men på 2990€ till 11200€ per månad i ett vårdhem, kan de flesta människor inte har råd att göra det utan att bli utplånade.
  • En annan metod är att få tillgång till långsiktiga fördelar vårdförsäkring, men de flesta människor saknar tillräcklig täckning.
  • Ett tredje alternativ, den enda andra sättet att betala för långtidsvård, är Medicaid-programmet. Medicaid är baserat på ekonomiska behov, men det finns lagliga sätt att skydda dina tillgångar, så att du kan kvalificera för Medicaid utan att först spendera dina pengar eller ge bort.
 3. 3
  Inte spendera alla pengar och sedan vara helt beroende av statliga förmåner. Medicaid är den enda statligt program som är tillgängligt för de flesta människor att täcka långtidsvård kostnader och den täcker inte allt. Om du spenderar alla dina pengar och sedan gå på Medicaid, vilket är fallet för de flesta Medicaid mottagare, kommer du att ha något kvar att betala för alla de tjänster som inte omfattas av Medicaid. Medicaid kommer att täcka kostnaderna för långtidsvård men visst hjälper att ha pengar som avsatts för att täcka viktiga extrafunktioner.
 4. 4
  Ge inte bort dina tillgångar: Detta är en mycket vanlig fallgrop. Regeringen "ser tillbaka" 5 år (3 år för gåvor gjorts före 8 Februari 2006) för att avgöra om du gav bort pengar. Om regeringen beslutar att du gjort en gåva under den tiden, kommer du att göras olämpliga för Medicaid under en tidsperiod (och denna period kan vara flera år eller bara några månader beroende på hur mycket gavs bort, din statens regler och lagar och när gåvan gjordes). Gifting kan ibland vettigt, men du bör bara göra detta efter samråd med en expert.
 5. 5
  Gör en ny handling för att skydda hemmet. I vissa stater, kan en advokat förbereder en speciell typ av "life estate" gärning som tillåter egenskapen att automatiskt övergå till dina barn eller andra arvingar efter din död och utan Medicaid diskvalificering. Detta görs inte genom att helt enkelt lägga till folk i din gärning, ett annat vanligt misstag som nästan alltid resulterar i diskvalificering.
 6. 6
  DO Medicaid-vänliga slitstark fullmakt: Har en äldre lag Attorney skapa ett varaktigt fullmakt som tar hänsyn till Medicaid och andra åldrande frågor. En vanlig slitstark fullmakt får inte vara tillräcklig. Detta är den enskilt viktigaste dokument du kan ha eftersom det tillåter dig att plocka upp någon att kliva in och göra för dig om du inte kan göra själv. Fullmakten har många inbyggda skydden men en betrodd person fortfarande är nödvändig och det finns viss risk för exploatering som måste diskuteras med din äldre lag Attorney.
 7. 7
  Överväg att skapa medicaid förtroende avtal. Lita avtal är artificiella rättsliga enheter som kan äga tillgångar och / eller inkomst. Vissa truster hjälper dig att konvertera uppräknelig tillgångar till icke-uppräknelig tillgångar. Läs om särskilda behov truster och inkomst-enda truster (aka kvalificerade inkomster trusts) och diskutera med en äldre lag Attorney huruvida ett sådant förtroende skulle hjälpa dig. Till exempel, i vissa stater, även om en person är över Medicaid inkomster mössa, kan den personen fortfarande kvalificera om inkomsten går in i en "inkomst-Only Trust" i stället för i den personens namn ensam.
 8. 8
  Överför pengar till ett barn utan att det räknas som ett diskvalificerande gåva. Om omständigheterna så kräver, kan du överföra pengar till ett barn eller en annan betrodd person i utbyte mot vården. Om värdet av dessa tjänster uppfyller eller överträffar mängden överfört pengar, kan regeringen räkna inte överlåtelsen som en gåva. Det kan finnas skattekonsekvenser men skatterna skulle normalt vara en spottstyver jämfört med de besparingar. Den Florida rättsfall av Thomas vs Institutionen för barn och familjer utgör ett prejudikat om användningen av personliga tjänster i Medicaid planering.
 9. 9
  Tänk "bara säga nej" till makens utarmning: Om en make går in i ett vårdhem, är det mycket möjligt att den "väl maken" lämnas utblottade på grund av den andra makens vårdkostnader. De flesta stater tillåter "väl maken" att välja bort att deras tillgångar räknas av mot andra makens Medicaid berättigande.
 10. 10
  Hitta en bra advokat: Du bör inte försöka räkna ut detta komplexa system på egen hand. Du vill ha en advokat som helst, är certifierad som en specialist i äldre lag genom din statens advokatsamfundet. Gå till webben State Bar webbplatser eller ring föreningen staten bar. Det finns några mycket bra advokater som har bara inte gått igenom certifieringsprocessen, men du har en bättre chans med en certifierad specialist. Även om det finns några nationella certifiering grupper som medlemmar kan betala för, många statliga Bars hedra bara sin egen certifiering och så ska man.

Tips

 • Ring mer än en äldre lag Attorney och prata med dem innan du går in för ett möte. Lyssna noga på hur advokat talar till dig. Är det någon som har en bekväm undervisning stil som du kan relatera?
 • Snacka om avgifter innan du anlitar någon advokat. Räkna med att betala någonstans från 3740€ till 29860€ för denna planering. Om det låter som mycket pengar, anser de besparingar som skulle bli många gånger avgiften. Den mest eftertraktade advokater ibland ut mer eftersom deras tid är helt enkelt värt mer. En mer högutbildad advokat och personal kan göra en enorm skillnad i resultatet.
 • De bästa advokater är de som är respekterad av sina egna kamrater. Ta reda på vem som varit i ledande positioner med deras State Bar Association. Vem har lett sitt State Bar äldre lag avsnitt? Som föreläser och undervisar de andra advokater om Medicaid planering? Detta är den du vill även om det innebär att betala mer.
 • Lita inte på fria former eller råd från vänner "vid poolen." Du får vad du betalar för och det finns alldeles för mycket på spel.
 • Sök efter information på Internet genom att skriva in din statens namn och ordet "Medicaid". Det finns 50 olika Medicaid system i Europa.

Varningar

 • Ingenting i denna artikel ska ses som juridisk rådgivning för en viss person eller fråga. Lagar förändras från tid till tid och varierar från stat till stat. Så många variabler påverkar advokatens råd och dessa variabler kan mycket väl innebära att ovanstående steg i planeringen inte kommer att påverka dig eller till och med orsaka skada. Innan genomförandet någon av de strategier som diskuteras i denna artikel, bör du rådgöra med en advokat som är certifierad som en specialist i äldre lag genom din statens advokatsamfundet. Valet av en advokat är ett viktigt beslut som bör baseras på kvalifikationer och kompetens och absolut inte på reklam ensam.
 • Var försiktig med rådgivare som inte är advokater. I hela landet, det finns människor och företag som utnyttjar de äldre och deras anhöriga med lockbeten av Medicaid kvalifikationer. Ibland är dessa kläder är skickligt paketerade försäkringsombud som kommer att försöka sälja dig livränta, en ibland legitim planering verktyg, men en med stora (och ofta hemlig) fallgropar. En bra advokat kommer att berätta alla dina alternativ.

Saker du behöver

 • Ta följande dokument när du träffar med advokaten (om han eller hon ber dig att ta dem): kopior av handlingar, testamenten, stiftelser och andra fastigheter planeringsdokument inklusive alla tilläggsavtalet och ändringar tillsammans med en informell lista över alla finansiella konton, hur de benämns och ungefärliga värden.
 • Se till att dina barn eller andra betrodda personer vet var du håller dina juridiska dokument, och att de kommer att ha tillgång till när det behövs.