Wko

Hur platsen en con artist

Den "con" i frasen "con artist" är kort för förtroendet. De få ditt förtroende och innan du vet det, din livsbesparingar är borta med vinden. Eftersom lurendrejare är experter på att få ditt självförtroende, hur du känner igen en innan du faller för en av sina bedrägerier? Här är några riktlinjer som hjälper dig att avslöja sina knep, tillsammans med exempel på några vanliga bedrägerier.

Steg

Hur platsen en con artist. Fråga hur de fick ditt namn.
Hur platsen en con artist. Fråga hur de fick ditt namn.
 1. 1
  Fråga hur de fick ditt namn. Om de inte kan ge dig ett bra svar, fick de förmodligen det ur en telefonbok, eller genom en annan av sina nuvarande offer.
 2. 2
  Få det skriftligt. Lurendrejare inte gillar att sätta sina bedrägerier i skrift, och kan försöka att säga att de inte har tid att göra det.
 3. 3
  Be dem att tala med din advokat, finansiell rådgivare, eller revisor. En bedragare kommer att säga att de inte har tid, eller kommer de att ta ner kontaktuppgifter och men aldrig ta kontakt alls.
 4. 4
  Begär referenser. Be att få tala med flera personer som redan avslutat affärer med den här personen och sett resultat. Sök efter namn och nummer i telefonboken eller på Internet för att kontrollera att de är riktiga människor. Acceptera inte vittnesmål som ett substitut.
 5. 5
  Ignorera påtryckningar att agera omedelbart. En bedragare kommer att försöka övertyga dig om att du måste agera just nu annars kommer du missar ditt gyllene tillfälle. Men om den goda affären inte kommer att vara tillgängliga i morgon, då är det inte värt risken.
 6. 6
  Kontrollera om några klagomål har lämnats in mot den här personen.
 7. 7
  Håll utkik efter röda flaggor. Om du redan har ingått en transaktion med någon, hålla utkik efter följande varningstecken:
  • Sekretess - ombeds du att inte berätta för någon?
  • Cash only - Många (men inte alla) lurendrejare gillar inte att betala med check eftersom det lämnar ett papper spår.
  • Jackpot precis runt hörnet -. The con artist strängarna dig tillsammans medan han eller hon samlar in mer pengar från dig (t.ex. "Någon dag nu...) Din egen förnekelse kan tillåta denna förhalning att gå betydligt längre än sunt förnuft skulle tillåta, eftersom du inte vill inse möjligheten att du har blivit lurad.
  • Förhalning förvandlas till hotelser - När ditt tålamod körs tunn och du börjar ifrågasätta bedragare trovärdighet, kan du i slutändan får behandlas som en förrädare, eller ens en idiot. De kan försöka skrämma dig så du ska stanna kvar tills de kan fly med pengarna. (T.ex. "Du är lika skyldig som jag i det här.")
 8. 8
  Vet dina egna svagheter. Dessa är de egenskaper och situationer som lurendrejare oftast utnyttjar:
  • Känsla av välgörenhet
  • Desperation om pengar (t.ex. skuldtyngda, företag ekonomiska problem)
  • Att vara missnöjd med ditt liv, och en tendens att leta efter en "quick fix"
  • Falling in love (Om en ny romantisk intresse vill att du ska kasta in din lott med deras, få ett andra utlåtande! Fråga din familj och proffs för deras råd.)

Vanliga bedrägerier

 • hem förbättring - reparationer eller förbättringar som du inte behöver
 • bank - falsk bank examinator, den bedragare ber offret (oftast en äldre änka) att testa ärlighet anställda genom att dra betydande medel, som ges till bedragare för "granskning". Offret får en falsk kvitto och bedragare försvinner med kontanter.
 • investeringar - franchise, varuautomater, mark bedrägerier, stöld av uppfinningar, värdepapper investeringar, arbete-at-home
 • posttjänster bedrägerier - kedjebrev, tidningsprenumerationer, oordnade merchandise, korrespondenskurser
 • andra: bete och switch, välgörenhet racketar, dator datummärkning, skuldkonsolidering, kontrakt, danslektioner, planer frys, psykiska bedrägeri, förmögenhet rösträknare, klubbar hälsa, arbetsförmedling, ensamma hjärtan, medicinsk quackery, saknade arvingar, remiss försäljning, talangscouter, pyramidspel, falska tjänstemän.

Tips

 • Det finns "korta cons" och "långa nackdelar". Det är en lång kon som de flesta människor har att se upp för eftersom bedragare gör en massa prat, planering, och övertygande.