Wko

Hur man sparar pengar

Spara pengar är en av de uppgifter som är så mycket lättare sagt än gjort. Det finns mer att göra än (även om den delen ensam kan vara en utmaning). Hur mycket pengar kommer du att spara, då kommer du uttryckte det, och hur kan du se till att det stannar där? Här är hur att sätta realistiska mål, hålla utgifterna i schack, och få mest för dina pengar.

Steg

Hur man sparar pengar. Döda din skuld först.
Hur man sparar pengar. Döda din skuld först.
 1. 1
  Döda din skuld först. Helt enkelt beräkna hur mycket du spenderar varje månad på dina skulder kommer att illustrera att eliminera skulden är det snabbaste sättet att frigöra pengar. När pengarna är befriad från skuld betalning, det kan lätt åter beslutit till besparingar. Plus, ju tidigare du betalar av skulden, den mindre ränta du betalar, och att pengar kan sparas i stället.
  • Om du väljer att börja spara innan du helt betala av din skuld, men titta in konsolidera dina skulder så att du inte betalar så mycket intresse.
  • Den enda pengar att spara som bör ha företräde framför att komma ur skuld är att skapa en (att avsätta tillräckligt med pengar så att om du förlorar din inkomst, kan du överleva under 3-6 månader). Om du inte redan har en katastroffond, bör du börja bidra till ett omedelbart.
 2. 2
  Ställ sparmål. För kortsiktiga mål, är detta enkelt. Om du vill köpa ett spel, ta reda på hur mycket det kostar, om du vill köpa ett hus, avgöra hur mycket av en handpenning du behöver. För långsiktiga mål, såsom pensionering, måste du göra en hel del mer planering (räkna ut hur mycket pengar du behöver för att leva bekvämt i 20 eller 30 år efter det att du slutar arbeta), och du kommer också att behöva att räkna ut hur hjälper dig att nå dina mål.
 3. 3
  Upprätta en tidsram. Till exempel: "Jag vill kunna köpa ett hus två år från idag." Ställ en viss tidpunkt för att åstadkomma kortare sikt mål, och se till att målet kan uppnås inom denna tidsperiod. Om det inte uppnås, kommer du bara bli avskräckt.
 4. 4
  Räkna ut hur mycket du måste spara per vecka, per månad eller per lönecheck för att nå alla dina besparingar mål. Ta varje sak du vill spara till och räkna ut hur mycket du behöver för att börja spara nu. För de flesta besparingar mål, är det bäst att spara samma belopp varje period. Till exempel, om du vill sätta en 14930€ handpenning på ett hem i 36 månader (tre år), måste du spara ca 415€ per månad varje månad. Men om dina lönecheckar uppgår till 750€ det kanske inte är ett realistiskt mål, så justera tidsramen tills du kommer upp med en lättillgänglig belopp.
 5. 5
  Håll reda på dina utgifter. Vad du sparar hamnar mellan två aktiviteter och deras skillnad: hur mycket du gör och hur mycket du spenderar. Eftersom du har mer kontroll över hur mycket du spenderar, är det klokt att ta en kritisk titt på dina utgifter. Skriv ner allt du spenderar dina pengar på ett par veckor eller en månad. Var så detaljerad som möjligt, och försök att inte lämna ut små inköp. Tilldela varje köp eller utgifter en kategori såsom: Hyra, Bil försäkringar, betalningar bil, telefonräkning, Kabel Bill, Utilities, gas, mat, underhållning, etc.
  • Håll en liten anteckningsbok med dig hela tiden. Ta för vana att spela in varje utgift och spara kvitton.
  • Sitt ner en gång i veckan med din lilla anteckningsbok och kvitton. Dokumentera dina utgifter i en större bärbar dator eller ett kalkylprogram.
  • Det finns också många program du kan ladda ner till din telefon som hjälper dig hålla koll på dina utgifter.
 6. 6
  Trimma dina utgifter. Ta en bra, hård titt på dina utgifter register efter en månad eller två har passerat. Du kommer förmodligen bli förvånad när du ser tillbaka på din post av kostnader: 25€ på glass, 10€ på parkeringsböter? Du kommer förmodligen se några synliga skåror du kan göra. Beroende på hur mycket du behöver spara, dock kan du behöva göra några svåra beslut. Tänk på dina prioriteringar, och göra nedskärningar du kan leva med. Räkna ut hur mycket dessa nedskärningar kommer att spara per år, och du kommer att vara mycket mer motiverade att nypa pennies.
  • Kan du flytta till en billigare lägenhet eller hus? Kan du refinansiera din inteckning?
  • Kan du spara pengar på gas, eller ge upp en bil helt och hållet? Om din familj har flera bilar, kan du få ner det till en?
  • Kan du få ett bättre pris på försäkring? Ring runt och se till att du får det bästa priset du kan. Överväga att ta en högre självrisk, alltför.
  • Handla på rabatt rack på klädbutiker. Objekt på clearance är markerade ned betydligt och kan spara 50% av priset.
  • Kan du släppa en fast telefonlinje och antingen bara använda din mobiltelefon eller spara pengar genom att ringa över internet gratis med tjänster som Skype?
  • Kan du leva utan kabel eller satellit-TV?
  • Kan du skära ner på dina elräkningar?
  • Kan du begränsa äta ute? Köp mat i bulk? Börja använda kuponger? Laga mer hemma? Du kanske kan spara en massa pengar när matinköp.
 7. 7
  Ompröva dina besparingar mål. Subtrahera dina utgifter (de som du inte kan leva utan) från din ta hem inkomster (dvs efter skatt har tagits ut). Vad är skillnaden? Och stämmer det med dina besparingar mål? Låt oss säga att du har bestämt dig definitivt kan klara sig på 115€ per månad, och din lönecheckar uppgår till 175€ per månad. Det lämnar dig med 60€ för att spara. Om det finns absolut inget sätt du kan passa alla dina besparingar mål i din budget, ta en titt på vad du sparar till och skär de mindre viktiga saker eller justera tidsramen. Kanske du behöver för att skjuta upp att köpa en ny bil för ett år, eller kanske du egentligen inte behöver en storbilds-TV som dåligt.
 8. 8
  Gör en budget. När du har lyckats balansera dina inkomster med dina besparingar mål och utgifter, skriv ner en budget så att du vet varje månad eller varje lönecheck hur mycket du kan spendera på en viss sak eller kategori av saker. Detta är särskilt viktigt för kostnader som tenderar att fluktuera, eller som du vet att du kommer att ha ett särskilt svårt att begränsa. (T.ex. "Jag kommer bara spendera 25€ i månaden på filmer / choklad / kaffe / etc.")
 9. 9
  Sluta använda kreditkort. Betala för allt med kontanter eller pengar beställer. Inte ens använder checkar. Det är lättare att spendera när du drar ur en bank eller kredit-konto eftersom du inte vet exakt hur mycket som finns i det. Om du har pengar, kan du se din leverans ta slut. Du kan även kombinera upp den förutbestämda mängden kontanter som tilldelats för varje utgift med en etikett eller föra separata burkar för varje utgift (t.ex. en bunt / burk för kaffe, en annan för gas, en annan för diverse). När du drar pengar från en burk för just bekostnad, kommer du att se hur mycket som återstår och du kommer också bli påmind om din gräns.
  • Om du behöver ha kreditkort, men du inte vill frestelsen att ha dem tillgängliga att använda dag-till-dag, begränsa den del av din plånbok med en anteckning eller en bild som påminner dig om dina besparingar mål.
  • Kreditkort är inte ond, det handlar om din självkontroll. Om du använder dem ansvarsfullt (dvs. helt betala dem varje månad), kan du dra nytta av dem. Men anledningen till de flesta kreditkortsföretag tjäna pengar, men eftersom folk sluta spendera pengar som de inte har. Såvida du inte är en av de människor som kan religiöst betala av balansen i full varje månad, du är bättre att avstå från de kampanjer som kreditkortsföretag använder för att lura dig i (kontant tillbaka, inledande APR, miles flygbolag, och så vidare).
 10. 10
  Öppna ett räntebärande sparkonto. Det är mycket lättare att hålla koll på ditt sparande om du har dem inte tillsammans med fickpengar. Du kan också brukar få bättre ränta på sparkonton än på kontroll konton (om du får ränta på ditt lönekonto alls). Tänk högre räntor alternativ såsom CD-skivor eller pengar-marknaden står för längre sparmål.
 11. 11
  Betala dig själv först. Besparingarna ska vara din prioritet, så att inte bara säga att du kommer att rädda vad som är kvar i slutet av månaden. Sparande till ett konto (eller din piggy-bank) så snart du får betalt. Ett enkelt och effektivt sätt att börja spara är att helt enkelt sätta in 10% av varje kontroll i ett sparkonto. Om du får en check eller summa kontanter, säger 710,68, flytta decimalkommat ett steg åt vänster och insättning som mängden: 71.07. Detta fungerar bra och kräver lite tanke, under flera år, du har en nätt summa i besparingar.
  • Du kan ställa in en automatisk överföring från ditt lönekonto till ditt sparkonto.
  • Många arbetsgivare låter dig dra besparingar från din lön. Pengarna är direkt insatta på ditt sparkonto så att du aldrig ens se det på din lön.
  • Du kan också få investeringar för pensionering tas direkt ur din lön, och skatterna kan skjutas med det här alternativet. Din arbetsgivare kan erbjuda en 401k matchande program för pensionering samt gör det ännu mer lönsamt att spara.
 12. 12
  Tappa inte modet och ge inte upp. Du kanske inte tror att du kan bli rik utan att bli miljonär är möjligt om du ställer in en aggressiv sparplan och hålla fast vid det. Du kan bli förvånad över hur mycket pengar du kan lägga undan för något betydligt roligare än vad man kunde köpa med kortsiktiga besparingar. Bra saker tar ofta tid och ju längre du sparar desto mer ränta du kommer att göra på dina besparingar också!

Hjälp att spara pengar


Tips

 • Om du får oväntade pengar, lägga alla eller de flesta av det i ditt sparande, men fortsätter att avsätta din vanliga schemalagda belopp samt. Du kommer att nå dina besparingar mål förr.
 • Även om du verkligen vill något, fråga dig själv, behöver du verkligen det här? Mer än hälften av den tid det kommer att bli ett stort nej.
 • De flesta människor kan spara något oavsett inkomst. Börja spara lite kommer hjälpa till att bygga för vana att spara. Även spara så lite som 5€ per månad kommer att lära dig att du inte behöver så mycket pengar som du tror.
 • Varje gång du går att köpa något att tänka på det du sparar till och den grova andelen ditt sparande så långt att saken kostnaderna och ganska ofta att du inte kommer att köpa det.
 • Göra inköp med sedlar, inte exakta förändring, och alltid spara ändringen. Använd en spargris eller burk för dina mynt. Mynt och förändring kan se obetydlig men när ackumuleras över tid de kan hjälpa dig att spara. Vissa banker erbjuder nu gratis maskiner mynt räkna. När du löser in dina mynt, be att betala med check så att du inte kommer att frestas att spendera din nyfunna kontanter.
 • Ta hand om dina ägodelar. På detta sätt kommer du att behöva byta objekt mindre. Också, inte ersätta poster förrän det är absolut nödvändigt. Till exempel, bara för att en motor i en elektrisk tandborste raster betyder inte att det slutar att fungera som en tandborste. Fortsätt att använda det, och när du är klar gå och köpa en ny eller kolla garantin.
 • Alltid överskatta dina utgifter och underskatta din inkomst.
 • Om du inte kan få dig själv att förstöra alla dina kreditkort, åtminstone frysa dem. Lägg dem i en behållare, fyll den med vatten, och stick den i en frys. Detta sätt, om du känner behov av att använda kredit, måste du vänta tills isen smälter, och under den tiden kan du komma till dina sinnen och inse att du egentligen inte behöver för att köpa vad du vill köpa.
 • Använd affirmationer. Till exempel, repetera denna bekräftelse till dig själv tills det sjunker in: Skuld är inte ett alternativ.
 • Njut av de enkla nöjena i livet. Under den stora depressionen, hade folk fortfarande kul, bara inte överdådigt dyrt nöje. Barnen hade soapbox derbies hade tonåringar dans tävlingar, och alla spelade Monopol, gjorde pussel, läsa och lyssnade på radio. Träffas för att diskutera filosofi eller bedja, spela poker eller göra galna täcke kuddar, spela instrument och dans. På den tiden, tog det lite fantasi och uppfinningsrikedom, men de hade mycket roligt utan att hänga på köpcentret, och du kan också. Många av de vänskapsband och allianser bildas under den stora depressionen på grundval av sådan verksamhet stått sig genom tiderna.
 • Har en hobby? Matcha dina pengar. En viktig vana för sparande är om du har en hobby, såsom modellflygplan, skrot-bokning, smuts cykling, dykning, etc., som en hård och snabb regel att oavsett vad du tillåter dig själv att spendera på din hobby, du matchar de fonder till ditt sparande. Till exempel, om du köper dig en 35€ par ridhandskar, går ytterligare 35€ till ditt sparande. Allvar med att spara? Försök fördubbla dina matchade medel! Dessa sparplaner kommer att göra två saker: Spara pengar regelbundet och snabbt, och verkligen visa hur mycket du spenderar på din hobby, när det kostar dig dubbelt så mycket.
 • Om du får betalt ungefär samma summa på en regelbunden basis, kommer det bli lättare att budgetera dina pengar över tiden. Om du har en variabel inkomst, det ska vara svårare att förutse dina kostnader eftersom du inte vet när är det nästa gång du kommer att få betalt. Lista dina billiga kategorier i prioritetsordning och uppfyller de viktigaste punkterna först. Spela det säkert, antar att det kommer att dröja ett tag innan du får pengar igen.
 • Försök att hitta minst en krona på marken varje dag. Sätt pengarna du hittar i en burk och se hur snabbt den tillför upp!
 • Om du har råd att dela saker du har, från mat till livsrum för apparater, försök att göra det. Vad går runt kommer runt när det är mellan nära vänner, snart nog, hittar du dina vänner att göra samma sak, och gynnar alla.

Varningar

 • Om du inte förstöra inte slå dig själv om det. Bara försöka göra bättre nästa gång du får betalt.
 • Om du inte är på riktigt desperat ekonomisk situation (som 10 sekunder från vräkning och dina tre barn svälter) försök inte att slarva kopplade till hälsa. Grundläggande förebyggande vård för dig själv, din familj och dina husdjur kan kosta dig en 45€ office besök eller en 25€ hjärta-mask piller idag, men hoppa det kommer att bidra till dyra problem och hjärtesorg på vägen.
 • Efter en lång vecka av arbete, kanske du vill unna sig lite lyx, säger själv, "jag förtjänar det här". Tänk på att det du köper är inte gåvor till dig själv, de är handel, produkter för pengar. Säg, "Det är klart jag förtjänar det, men kan jag råd med det? Om jag inte har råd med det, jag är fortfarande en värdig människa, och jag fortfarande förtjänar att träffa mina besparingar mål!"
 • Gå inte ut "window shopping" med några pengar på dig. Du kommer bara att frestas att spendera pengar du inte har råd att förlora. Endast handla med en förutbestämd inköpslista.
 • Om du har spenderande i din vänkrets, kan du behöva formulera en lista med färdiga ursäkter för att förklara varför du inte kan gå ut med dem hela tiden.