Wko

Hur man gör en internationell banköverföring

Elektronisk överföring, är en typ av elektronisk överföring. De brukar vara det säkraste sättet att överföra medel, särskilt stora mängder, till andra banker eller länder. De flesta stora banker tillhör en bank nätverk i Belgien kallas Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT) som hjälper till att kontrollera och bearbeta finansiella meddelanden, såsom överföringar. För att göra en banköverföring till ett annat land, måste du få lite information från betalningsmottagaren och lämna in en avgift till en storbank att behandla överlåtelsen. Denna artikel kommer att berätta hur man gör en internationell banköverföring.

Steg

Hur man gör en internationell banköverföring. Ring din bank för att se om de gör gireringar.
Hur man gör en internationell banköverföring. Ring din bank för att se om de gör gireringar.
 1. 1
  Ring din bank för att se om de gör gireringar. Också fråga vad grenar nära du är tillgänglig för att göra överföringar och till vilken kostnad. Du kan säkra en banköverföring ganska snabbt, om du har ett konto hos en stor bank.
  • För att en bank att göra en banköverföring, måste den ha ett ömsesidigt konto i banken utomlands. Många små banker och kreditinstitut inte hålla ömsesidiga konton, och de kanske inte kan göra denna typ av elektronisk överföring.
  • Om du inte har ett konto hos en stor bank, kan du hitta ett Western Union gren. Western Union kan oftast göras utan ett konto. Processen för att få överföringen är mycket likt hur du skulle göra det på en bank.
 2. 2
  Begära bankidentifieringskod (BIC), internationella bankkontonummer (IBAN) och kontaktinformation från betalningsmottagaren. Du måste fylla i dessa uppgifter för att beställa en banköverföring. Kontrollera alla uppgifter stämmer, eftersom det är ovanligt att få en återbetalning för en banköverföring.
 3. 3
  Gå till bankkontoret för att göra din överföring. Be om en banköverföring formuläret och fyll ut med din kontoinformation och all kontoinformation för betalningsmottagaren. Underteckna blanketten framför en banktjänsteman och visa dem ett foto-ID.
  • Om du använder en Western Union gren för din överföring, måste du ta pengarna skall överföras, en betalning av avgift och en adress där mottagaren kan plocka upp pengar utomlands. Western Union ombud kommer att ge dig en Money Number Transfer Control (MTCN) för att ge till mottagaren. Du berättar mottagaren numret. De kan ta emot pengar genom att gå till den angivna platsen, berättar dem MTCN nummer och visar ett foto-ID.
 4. 4
  Betala banken för överföringen. Internationella överföringar från EU kan kosta allt från 15€ till 40€ (12-31 pounds, 14-36 euro). År 2011 var kostnaden för en överföring från Storbritannien HSBC 13 pounds (20€ 15 euro).
  • Vanligtvis är betalningen för att skicka överföringen ges separat från ditt konto i banken. Betalningsmottagaren kommer att få betala för att få pengar också. Detta kommer att tas från mottagarens konto.
 5. 5
  Vänta på banken medan de skickar meddelande via SWIFT-nätet. De bör kunna bekräfta huruvida meddelandet togs emot. Den överföring kommer att ta allt mellan några timmar till fem arbetsdagar.
  • Om du planerar att göra täta gireringar, be din bank för att få ett personligt identifieringsnummer (PIN)-koden så att du kan göra överföringar via telefon eller Internet, snarare än att gå in i banken.

Tips

 • Du kanske kan skicka en banköverföring online med Western Union. Du måste skapa ett online-konto med Western Union. De kommer att kontrollera ditt konto och pengar innan du kan göra online internationell överföring.
 • Avgifter för gireringar beror på banken och till vilket land du skickar pengar.
 • Betalningar inom euroområdet kostar oftast mindre än andra internationella gireringar, tack vare ömsesidiga ekonomiska avtal. Men in-och utbetalningar i euroområdet tenderar att vara dyrare.
 • Avgifter från en online-Western Union konto kommer sannolikt att vara lägre än de avgifter som krävs om du går till en gren. Men du kan göra en överföring snabbare genom att gå till en filial i person, om du inte redan har ett online-konto.

Saker du behöver

 • Bank
 • Western Union gren (tillval)
 • Bankidentifieringskod
 • Internationellt bankkontonummer
 • Bankkonto
 • Pengar
 • Identifiering