Wko

Hur att bruka jorden med grisar

De flesta moderna jordbruksmetoder kräver tung Tilling av jorden och farliga kemiska gödningsmedel. Denna metod är dyrt, leder till jorderosion och är farlig för jordbrukarna, konsumenterna och miljön. Använda svin att bruka och gödsla jorden är en mångårig metod som ger utmärkta plantering sängar och glada grisar!

Steg

Hur att bruka jorden med grisar. Välj ett område att göra en trädgård.
Hur att bruka jorden med grisar. Välj ett område att göra en trädgård.
 1. 1
  Välj ett område att göra en trädgård. Du kommer att vilja leta efter en plan yta troligen täckt med gräs eller en tidigare odlade grödan. Två potten med grisar kan bruka en 10ft x 10ft (3 meter x 3 meter) betesmark på sommaren i ungefär en månad.
 2. 2
  Få en gris hus. Du kommer att vilja ha en plats för svinen att söka skydd mot stormar och få skugga under soliga dagar. Huset kan vara bottenlös att låta svinen att göra ett bo i smutsen under det. Huset ska också vara lätt nog att du kommer att kunna flytta den. Tolv halmbalar arrangerade i 3,5 sidor göra en stor, portabel gris hus, särskilt om toppad med polykarbonat som överlappar kanterna, speciellt på den skuggiga sidan, och viktas ned med heavy metal. Grisen kommer näsan lös halm till strö och krypa inom det på natten.
 3. 3
  Sätt upp ett staket runt det snart kommer att vara trädgård. Om du använder en permanent stängsel, se till att stängslet är mycket robust - grisar är starka. Nötkreatur paneler fungerar bra om de är väl förankrade. Grisar kan pressa ned eller rot i många staket. Om du planerar att flytta svinen för att göra din trädgård större (eller om du vill vara säker på att du har ett staket svinen inte kan få ut av) kan du ställa in ett elstängsel. Flera delar av polyband eller eltejp avbröts ungefär en fot från marken kan innehålla grisar, när de är utbildade till stängslet. ElectroNet staket också kommer att fungera bra.
 4. 4
  Hitta minst två grisar. Grisar är mycket sociala djur och gillar att leva med minst en annan gris. En gris storlek beror på dess ras och kan variera från en 150 £ pott bellied gris till en 700 £ Hampshire vildsvin. Om du inte har någon erfarenhet med stor boskap, är ditt bästa val förmodligen en mindre ras.
 5. 5
  Sätt dina grisar i snart-till-vara trädgård. Se till att grisarna har tillgång till vatten via en stor vattenskål eller tråg.
 6. 6
  Vänta. Grisar älskar inget mer än att böka runt i jorden, äta gräs, rötter, insekter och andra läckra godsaker som de kan hitta. Samtidigt uppvisar denna naturliga beteende, gräva de något som växer och efterlämnar bearbetad jord som är full av organiskt material och svinens egen naturliga "gödsel".
 7. 7
  Flytta grisarna. När området vänds och de flesta av de tidigare marktäckare har ätit, har du två val. Antingen flytta stängslet med svinen i det och grisen hus ungefär halvvägs, vilket ger svinen ett nytt område att bruka upp och lämnar dig med första halvåret brukade och redo att börja plantera eller flytta grisarna helt in i ett nytt område.
 8. 8
  Förbered sängen. Du kommer förmodligen att behöva jämna ut den nya sängen som grisarna kommer att ha områden grävt ut, särskilt när grisen huset brukade vara. Detta bör även flytta runt den "gödsel" och få trädgården redo för plantering. All annan beredning (göra upphöjda bäddar, etc.) är upp till dig
 9. 9
  Plant. Du kommer att vilja plantera så snart som möjligt för att ge dina frön eller transplantationer ett försprång mot ogräset att grisarna tuggade ner.
 10. 10
  Belöna dina grisar med några färska grönsaker skördas från din nya trädgård.

Tips

 • Under vintermånaderna, kommer jorden vara för svårt för svinen att rota upp. Håll dina grisar i ett säkert område under dessa månader och se till att ge dem tillräckligt med mat, vatten och tak över huvudet.
 • Ju större yta, desto mer tid grisarna kommer att ta att bruka den. Du bör dock aldrig ge svinen för liten yta, eftersom de kommer att bli stressad och kommer inte bruka så effektivt.
 • Grisar behöver massor av vatten. Se till att din gris har en ständig källa till rent dricksvatten samt en vältra damm stor nog att rulla i. Grisar har väldigt känslig hud och genom att vältra sig i lera grisen kommer att skydda sig från att bli alltför solbränd samt avskräcker bitande skadedjur.
 • Du förmodligen inte kommer att behöva mata grisarna mycket, eftersom de kommer att få det mesta av sin mat från böka. Men, när du matar dina grisar, kan du lägga maten på områden som ännu inte har bearbetas för att uppmuntra dem att inte missa några fläckar.
 • Adoptera en pott bellied gris! Den tidigare husdjur modefluga av potten med grisar har länge dött ut, vilket många vuxna svin i djurgårdar och gris räddningar. Varför inte ge dessa svin en ny glad och frisk jobb?

Varningar

 • Grisar är mycket stark. Stora raser av svin kan vara mycket farligt, så var försiktig.
 • Se till att ge dina grisar flyga spray eller andra insektsmedel som föredrar och flyga fällor under sommarmånaderna, eftersom dessa skadedjur kan skada dem.
 • Användningen av ett elstängsel kan vara farligt för både dig och grisarna om ni båda inte är utbildade i hur man använder en.

Saker du behöver

 • Två eller flera svin
 • En gris hus (beroende på grisens storlek)
 • Fäktning material (antingen en stark standard staket eller ett elstängsel)