Wko

Hur man startar en boskap gård

Det finns olika skäl till varför en person som kanske vill föda upp nötkreatur. Vissa höjer stora hjordar för att sälja, andra, när det gäller mejeriprodukter, höja dem att sälja sin mjölk. Många föda upp nötkreatur för att visa i mässor och andra lokala evenemang. I dagens ekonomi är det många familjer som beslutar att föda upp nötkreatur för personligt bruk. Oavsett om du vill ha några djur för din familjs behov eller höja en flock för att sälja, finns det några grunderna om hur att föda upp nötkreatur, från köp av mark till att välja boskapen du vill höja.

Steg

Hur man startar en boskap gård. Tänk på att börja i liten skala.
Hur man startar en boskap gård. Tänk på att börja i liten skala.
 1. 1
  Gör en affärsplan. Gör en SWOT-analys på dig själv och boskap bransch du kommer att komma in. Planera vilken typ av kor du vill utan att titta på några raser, och vilken typ av gård du vill styra.
  • Tänk på att börja i liten skala. Spendera inte dina pengar i de första 2 åren efter att köpa eller ärva gården eller ranch. Om saker behöver reparationer, bara reparera stängsel eller anläggningar som är högsta prioritet över andra saker, som att renovera ladan eller huset, eller göra om verksamheten för att vad du planerar att göra. Köp maskiner på en auktion, inte helt ny. Köpa utrustningen och andra objekt som du behöver just nu, inte vad du vill. Du kommer att få vad du vill under de närmaste 5 till 10 år som du växer din nya verksamhet.
  • Försök och sträva efter att vara en billig producent, eftersom det är det säkraste sättet att tjäna pengar, och det bästa sättet att börja om du inte har mycket till att börja med!
 2. 2
  Lokalisera det område där du vill att föda upp nötkreatur för de kommande 10 till 30 år eller mer. Detta är viktigt eftersom du måste hitta en plats som du är van vid eller verkligen gillar och är övertygade om att du kan höja dina djur i.
  • Platsen kan variera från så långt norrut som Alberta, Kanada, till så långt söderut som Uruguay, södra Europa. Faktorer som klimat, säsongsvariationer, marknader, vegetation och topografi varierar för varje plats som du kan välja.
 3. 3
  När du har gjort ett beslut där du vill starta upp, hitta mark som är till salu. Tänk på att du kan behöva investera i en kontantinsats, ett lån, eller en inteckning för det land du vill köpa, om du inte har tillräckligt med pengar för att betala bort det under året du köper den.
  • Markpriserna tenderar att öka i områden där det finns en högre befolkning, eller mark är i högre efterfrågan än i andra områden.
  • Notera också att det är starkt rekommenderat att köpa en gård eller ranch som redan har kapacitet och stängsel som anges för nötkreatur än att köpa en gård som måste omvandlas till en av dina drömmar.
 4. 4
  Ta reda på mer om detta land plats du är intresserad av. Kontakta den lokala länförlängning av det område du är intresserad av att få mer information om jordart, vegetation, klassar strumpa och bärighet för betesmarker (tama gräsmark) eller rangelands (native vall), nötkreatur marknadskrav etc. Besök även grannarna som finns i det område du vill börja bruka / boskapsuppfödning i och prata med dem.
  • Ofta grannarna kommer att förse dig med mer information än vad en myndighet kontor kan ge dig.
 5. 5
  Forskning sedan köpa den typ av lokaler, utrustning och maskiner som krävs för den typ av nötkreatur du har valt att ta upp. Analysera din verksamhet och din ekonomiska situation för att se vad du behöver (inte vad du vill) för nuvarande lokaler, utrustning och maskiner. Fäktning, vattna anläggningar, foder britsar / tråg och matare bale är prioritet framför alla nödvändiga övriga tillgångar. En traktor, haying utrustning, trailer, hanterar anläggningar och andra byggnader är också viktigt.
  • Om du har valt ett mejeri operation, behöver du flera byggnader och ett mjölkningsbås med stolpar för att kunna köra din verksamhet, förutom att kalva faciliteter, en kalv ladugård och en lada att hålla korna när de inte mjölkas.
   • När beslut fattas om vilken typ av stolpen för att använda för mjölkning, det finns flera punkter att tänka på: första, har korna har mjölkats innan och vad används de till? Det är bäst att hålla samma typ av stolpe. Om du kommer att höja dem själv, forska i olika typer för att avgöra vad som skulle fungera bäst i din situation.
  • Med nötkreatur, ganska ofta stängsel, några skjul och vattenkällor är allt du behöver, speciellt om du vill höja ett gräsbaserat nötkött drift, vara den avslutande beefers på gräs eller en ko-kalv drift. Undantagen är om du är villig att spendera extra pengar på kostnaderna vinter utfodring och komplettera dina kor med säd, eller om du vill köra en feedlot.
 6. 6
  Bestäm vilken typ av nötkreatur du vill höja beroende på din budget och mål. De mest populära val är mejeri eller nötkött. Tänk på att starta upp med och höja mjölkkor är mycket mer tidskrävande och kostsam än med nötkreatur, och det kommer fler krav på utrustning för mejeri än nötkött som på uppdrag av statliga regleringar.
 7. 7
  Forskning de olika raser som du kan eller vill ta upp. Bestäm vilken typ av raser som du vill beroende på dina mål för din gård eller ranch är, inte vad du vill och vad du är villig att göra för att komma runt hösten-backs av en viss ras.
  • Om du är i nötköttsproduktionen start med en ras som är känd för bra temperament och är inte arbetsintensiv.,,, Galloways och brittiska vita är sådana raser som är kända för sin foglighet.
   • Om du insisterar på att höja Angus nötkreatur på grund av vad marknaderna i ditt område är krävande, du vara mycket försiktig i valet av typ av nötkreatur du vill. Se Hur man lyfter svart Angus nötkreatur för ytterligare information.
  • Om du är i mjölkproduktion dock de mest bästa och mest populära raser för mejeriprodukter är, och Brown Swiss. och Ayrshires kan också vara populärt för dig om du inte befinner dig i norra Europa.
 8. 8
  Börja med en handfull kor. Gå inte hel-hog och köpa så många kor som du kan fylla på det land som du köpte för ett helt år. Köp bra kor, de som har stora konformation, temperament, fostra förmåga och vallfoder konvertibilitet (bland annat), och undvika de som ser tunn och är nära att bryta nedåt. Kvigor kan vara ett alternativ om du vill vänta 2 år tills du säljer sina kalvar, 3-fers/3-in-1 's eller föds ko med kalv på sidan är ett annat alternativ, eftersom du kan sälja kalven i en månad eller två, och vänta ytterligare några månader innan de ko kalvar ut. Erfarna kor tenderar att vara lättare att hantera och hantera än kvigor.
  • Undvik att köpa en tjur om du bara har 4 eller 5 honor, köper en tjur endast om du har minst 10 kor, eller inte vill använda AI (artificiell insemination) längre. Om du bara har 2 eller 5 kor, är AI den billigaste och bästa (men inte alltid det mest effektiva) alternativ för avel alla dina kor. Om du inte vill använda AI, sedan hyra en tjur eller hitta en annan boskap producent som kommer överens om att hålla dina kor för ett par månader för att få sin tjur föda upp dem för dig.
 9. 9
  Bestäm mängden bete som kommer att krävas för att boskapsras som du har valt. Bestäm om det land du redan äger är tillräcklig eller om du kommer att behöva köpa eller hyra ytterligare betesmark.
  • Bestäm om du ska odla hö för boskapen själv eller köper den. Se till att du använder bara högsta kvalitet hö som du har råd.
  • Tänk på att omfatta nästan 26% av kostnaden för boskapsskötsel. Att ha tillräckligt med areal under sommarmånaderna för boskapen att beta på minskar dessa kostnader oerhört, som gör att höja högre kvalitet hö. Tänk också på dina planer för bete, såsom vinterbete om du inte vill fastna i att köpa eller göra hö hela tiden. Vinterbetesmarker planer skiljer sig från område till område, så var medveten om dina alternativ.
 10. 10
  Börja hålla bra register över finanserna, avel / kalvning, hälsa / vaccinationer, köp / försäljning och tillgångar i din verksamhet. De viktigaste posterna är dina finansiella poster, eftersom dessa poster avgöra om din verksamhet ger dig nettoinkomst eller förlust. I Kanada är det obligatoriskt att du har register över alla djur på din gård utöver RFID tagg uppgifter för varje djur som köps, säljs eller född på din gård.
 11. 11
  Mest av allt, ha kul! Det är ett stressigt och krävande livsstil, men du kommer alltid vara lärande partier och hållas upptagen med matning och bevara hälsan hos din cowherd.

Tips

 • Planera, planera planera! Planera vilken typ av nötkreatur du letar efter utan att titta på NÅGON raser, vilken typ av anläggning eller ranch du vill och hur du vill använda den, och skriva om dina styrkor, svagheter, möjligheter och hot, från vad du är kapabel att göra till boskapen branschen som helhet.
 • Börja i liten skala. Börja med bara ett fåtal kor eller kvigor, sedan bygga din besättning från det när du har fått mer erfarenhet med boskapen du har idag.
 • Försök att hålla din verksamhet så låg kostnad som möjligt, försöka genomföra en året-runt bete program, om möjligt, för att hålla korna ur drylot och hålla dem på bete hela året.
 • Ställ frågor och få den lokala stora djur veterinär på speed-dial i fall några hälsoproblem eller nödlägen komma upp att du inte kan hantera på egen hand.
 • Staket, vatten och foder är prioriterat, och bör göras / köpas innan du köper din boskap. Använd de typer av waterers som är bäst för ditt område: till exempel, områden där vintern dominerar i 4 till 6 månader, automatiska waterers med värmeelement i skålen är det bästa för övervintrande kor.
  • Se till att boskapen har tillgång till vatten hela tiden. På vintern, ta vatten flera gånger per dag under isbildning över.
 • Hålla bra register, från avel och kalvning till hälso-och finansiella poster.
 • Testa din feed för näringsvärde. Vet de tider när dina kor kommer att vara på topp näringsbehov och när de kommer att vara som lägst.
 • Köp mer hö än vad du behöver. Det finns inget sådant som att ha för mycket hö.
 • Det finns ingen bästa rasen att äga. Köp rasen du är mest attraherad eller du tror kommer att ge dig mest i termer av vinst. Angus kan vara bra om du bor i områden där marknader kräver Angus och Angus-korsningar nötkreatur. Brahman kan vara bäst om du bor i områden där värme, fuktighet och insekter är en vanlig företeelse.
  • Tänk på de normer som fastställts av organisationer som FFA (Future Farmers of Europe) vid val och inköp av boskap. Leta efter de friskaste djuren i gruppen om du köper privat-fördraget (en-mot-en köpare till säljare), eller de friskaste och mest välskötta grupper av nötkreatur vid en auktion mart. Tänk sådana saker som konformation, vakenhet, balans och önskvärda egenskaper som är specifika för rasen [s] på ditt val.
 • Prata med den lokala veterinär om program herdhälsa och incitament för din cowherd. Detta bör göras direkt efter att du har köpt dina djur.
 • Besök lokala varvet försäljning för begagnad utrustning. Kontrollera anslagstavlor i foder butiker och andra butiker i området för goda affärer.
 • Undvik att få en tjur så mycket som möjligt. AI har uppfunnits för att undvika de kostnader och risker för vård och letar efter en tjur.
 • Köp det du behöver, inte vad du vill.
 • Lämna inte kvar några kalvar från dina första dräktiga kvigor. De kommer att vara mindre sparsam och inte lika bra som kalvar som hålls från äldre kor.

Varningar

 • Försök att hålla ut av skulden så mycket som möjligt
 • Minns Murphys lag: Allt som kan hända, kommer.
 • Nötkreatur är mycket snabbare och starkare än du är. Kor kan vara mycket farligt när skydda en ny kalv, tjurar kan vara oförutsägbar när du får självbelåtna runt dem.
 • Boskapsskötsel är inte en 9-5 vecka-dag-bara jobb. Det är en 24/7/365 dag jobb. Korna kommer aldrig veta när din födelsedag är eller när julen är, och kommer inte heller att de bryr sig.
 • Undvik sjuka, utmärglade, och all-around ohälsosamma djur.
 • Spendera inte alla dina pengar i de första 2 åren att få den nyaste utrustningen eller de dyraste anläggningarna hantering. Du kommer att gå sönder förr än du tror.
 • ALDRIG få ro och inte heller lita på en tjur
 • Alltid hålla utkik efter problem när man arbetar med kor och tjurar
 • Boskapsskötsel kan vara en tuff, tuff, tröttande jobb ibland. Det är stressigt, kommer det att finnas blod, svett och tårar, och det kommer att finnas tillfällen då du ens ångrar startar upp boskapsskötsel.
 • Dyk inte in i något som du tror att du inte kan göra