Wko

Hur man startar ett företag hönsfarm

Det är en sak att starta en hönsfarm, men att starta en faktisk affär av det är något helt annat. Du inte bara kommer att bli en höna bonde, men en näringsidkare också, beroende på vilka marknader du vill rikta in och vilken del av kycklingen bransch du vill utnyttja. Inom kycklingindustrin finns två huvudsakliga områden: Lager, som är kycklingar uppfödda och uppvuxen att producera ägg, eller slaktkycklingar, kycklingar uppfödda och uppvuxna att slaktas. Oavsett bransch du väljer, måste du göra ansvarsfulla ledning och ekonomiska beslut för att göra ditt hönsfarm företag en lönsam.

Steg

Hur man startar ett företag hönsfarm. Ha mark, kapital och utrustning.
Hur man startar ett företag hönsfarm. Ha mark, kapital och utrustning.
 1. 1
  Formulera en affärsplan. Detta är en av de viktigaste saker att rita upp som en del av din verksamhet. Den berättar om vilka mål du vill uppnå och hur du ska komma dit. Det är också en plan för hur du vill använda din verksamhet inte bara producentens synvinkel, men bankens, advokat, revisor och möjligen även den lejd monter punkt.
 2. 2
  Ha mark, kapital och utrustning. Du kan inte starta upp eller upprätthålla en hönsfarm eller en kycklinguppfödning verksamhet utan dessa ödesdigra nödvändigheter. Du kommer att behöva byggnader för att höja din kycklingar i, oavsett om de är lador eller hutches beroende på hur du vill höja din kycklingar: konventionell eller frigående? Mark är att få byggnaderna på och att odla grödor för att föda dina kycklingar. Utrustning och maskiner som behövs för att rengöra lador, avyttra inventarier, arbete grödor, etc.
 3. 3
  Gör ett beslut hur man bäst för att höja din kycklingar. Det finns två huvudsakliga sätt att höja dem. Konventionella system har höns begränsas till lador som är temperatur-och foto-period kontrollerade områden. Frigående system tillåter din kycklingar att nästan ha kör gården att bete sig så naturligt som möjligt.
 4. 4
  Bestäm vilka sektorer av poultryindustrin du vill utöva. Ytterst finns två typer att välja mellan: slaktkycklingar, som är kycklingar som föds upp för kött, eller skikt - kycklingar som föds upp för sina ägg. Men det finns även andra sektorer inom industrin som du kan fortsätta. Ägg som inte får släppas ut på marknaden som livsmedel (dessa kan vara från både slaktkycklingar och lager) inkuberas och kycklingarna kläcktes och uppvuxen tills de är i rätt ålder för att säljas till gårdar höjas som lager eller slaktkycklingar. Ofta verksamhet i ruvning och höja kycklingar är skild från frågan om att höja kycklingar själva. Det är också den del av slakt kycklingar för kött som är en separat sektor i sig kanske du vill fortsätta.
  • Många kyckling gårdar (främst de som inte är konventionell) har mer än en sektor av kycklinguppfödning verksamheten att fungera. Oavsett om du vill styra alla sektorer eller bara en eller två är ditt val.
 5. 5
  Hitta en nischmarknad, om möjligt. Om det område du befinner dig i är populär för uppfödning av kycklingar på ett visst sätt (mer konventionell än frigående), kanske du vill utöva en nischmarknad som riktar konsumentens intresse för frigående höns snarare än konventionellt upp sådana.
 6. 6
  Gör dig känd för potentiella kunder och konsumenter. Annonsera själv genom att helt enkelt låta andra människor vet att du har ägg eller kött som du vill sälja. Ofta säljer genom word-of-mouth är en mycket billigare och fortfarande den mest populära medel för reklam än att betala för en annons i den lokala tidningen som kan få läsa med bara ett fåtal människor. Men det skadar inte att göra det heller, inte heller finns det någon skada i att inrätta en webbplats marknadsföra din produkt.
 7. 7
  Håll dig uppdaterad med register och redovisning av din verksamhet och drift. Detta är så att du alltid kan berätta om du tjänar pengar eller inte.
 8. 8
  Höj era djur i enlighet med lokala, statliga / regionala och federala lagar.