Wko

Så skyddar kyckling kammar från vinterkylan

Kycklingar är i allmänhet mycket kallt härdiga djur. Om det inte är minusgrader, kommer de oftast inte behöver en värmelampa. Däremot kan kycklingar med större kammar lider svårt av förfrysning. Om inte skyddas, kan deras kammar frysa faktiskt utanför, orsakar smärta och ångest.

Steg

Så skyddar kyckling kammar från vinterkylan. Få en vän att plocka upp en kyckling.
Så skyddar kyckling kammar från vinterkylan. Få en vän att plocka upp en kyckling.
 1. 1
  Få en vän att plocka upp en kyckling. Detta görs bäst när djuren är fogliga. Kycklingar är mest fogliga efter att de har bäddade ner för kvällen, och alla utom de mest skygga höns kan hanteras, även utan en väns hjälp, under natten.
 2. 2
  Om du inte kan anlita hjälp av en vän, säkra din kyckling i en "fotboll hold", försiktigt under ena armen, med båda vingarna hålls tätt mot sin egen kropp, och din hand under sin bröstbenet för stöd. Det underlättar om du redan har en burk vaselin öppen, om du arbetar ensam.
 3. 3
  Sätt en liten mängd av vaselin på kammen (flik av hud, vanligen röd, på huvudet) av kycklingen.
 4. 4
  Försiktigt gnugga gelé runt kammen, vilket gör att den är helt täckt. Detta kommer att isolera fågelns kam och hindra den från att drabbas av köldskador.
 5. 5
  Upprepa de sista två stegen på skäggtömmar (flikar av hud som hänger nedanför näbben) av fågeln också. Inte alla höns har slör, men om de gör det, kommer de att dra nytta av detta.
 6. 6
  När du är klar, placera kycklingen tillbaka i sin körning.

Tips

 • Var mycket försiktig. Du vill inte skada hönan.
 • Var inte rädd för att muta din kycklingar med läckra godsaker. Konserverad eller färsk majs är en mycket njöt behandla, och kan användas med stor fördel att få din kycklingar att gå där du vill ha dem (t.ex. i en resa kennel där de kan ingå oavsett syfte, vara det ett drag, en resa till veterinären, eller något så enkelt som att nå genom gallret för att sätta vaselin på deras kammar och slör.) De har också ris, inaktuella bröd, tomater, vindruvor, och blomkål.
 • Ju mer du hanterar dina kycklingar, desto lättare kommer det att bli. Liksom alla varmblodiga husdjur (och många kallblodiga, liksom), kycklingar som hålls, klappade, pratade och allmänt behandlas som husdjur kommer att njuta av denna behandling, och även söka det. Det är mycket lättare att ta hand om någon varelse som inte startar automatiskt från dig, eller panik på din beröring.

Saker du behöver

 • Kyckling (er)
 • Vän
 • Vaselin (vaselin)
 • Test