Wko

Hur man startar en gård

Starta en gård är ingen lätt uppgift. Det handlar om många variabler involverar där du vill gård, hur du vill gård, vad du vill gård, och hur stor du vill att din gård att vara. Det finns många saker att tänka på, och även om detta är ett handledningen för att komma igång på att starta en gård, resten är upp till dig.

Steg

Hur man startar en gård. Börja smått och börja långsamt.
Hur man startar en gård. Börja smått och börja långsamt.
 1. 1
  Plan. Ha en affärsplan eller en operativ plan ner innan du köper eller starta en gård. Kontrollera att du har granskat och skrivit ner dina styrkor, svagheter, möjligheter och hot, (även kallad SWOT-analys). Notera också var du är, och var du vill vara, och hur du vill komma dit. Ytterligare personliga och affärsmål och mål, samt finansiella och mål marknad och målen är också viktigt att notera.
  • Innan du går vidare och börja jordbruk, titta på gården du funderar på att köpa eller ärva genom att titta på lay mark och gårdens svagheter, styrkor och områden för möjliga förbättringar. Rita en karta över hela gården och där saker är närvarande. Om du vill, dra ut en annan karta över samma gård och dra i layouten på den gård där du vill att det ska vara i de närmaste 10 åren av ditt lantbruksföretag.
 2. 2
  Marken och klimatet. Marken är grunden för hur, när och vad du gården.
  • Titta på de topografiska egenskaper, konturer och terrängen i landet.
  • Studera jord, eller ha ett jordprov testas för att se vilken typ av jord du har som är antingen bäst för växande gröda eller för växande djur.
  • Titta på de inhemska växter som växer runt gården, speciellt gräs om du planerar att använda gården som en boskap företag.
  • Också prata med andra jordbrukare samt ägare som säljer sitt land (om du köper en gård i stället ärva en av dina föräldrar eller mor-och farföräldrar) för information om vilka typer av grödor som han växte på det (om han växte något), när han seedade, när han sprutade och när han skördade. Om marken används endast för betesmark, har ett grovfoder analys som gjordes tillsammans med jordtestet.
  • Gå till länförlängning och se de olika rapporterna om de olika klimatförhållanden som hänt under åren för ditt område kommer du att jordbruk i.
   • Bara göra detta om du inte är bekant med platsen och innan eller efter att du har pratat med säljaren och några av grannarna.
 3. 3
  Kapitalet. Om gården du köper inte har rätt byggnader på det redan, kan planera och bygga åläggas att göra gården du tar över i en du har i åtanke. Men ibland många byggnader kan bara behöva repareras om de är i behov av det, och andra kan behöva tas ner eftersom de är skröpliga och för gammal för att vara till någon nytta för dig.
  • Om du gör växtodling, se till att du har alla nödvändiga maskiner som är byggd för utsäde, vård och skörda grödor du är villig att så och odla. Saker som traktorer är mycket viktigt.
  • Å andra sidan, om du köper en gård som höjer boskap och du fortsätter att föda upp boskap på det, kan byggnader måste också ses över, liksom staket, hantera anläggningar, vattentäkter och anläggningar samt utfodring anläggningar. Chansen finns att du kanske vill ändra layouten för de aktuella stängsel områden, sätta in nya staket, renovera betesmark och / eller skapa mer wildlifelivsmiljöen som har försämrats under åren på grund av misskötsel.
 4. 4
  Slutet av början. Vet vad grödor är bäst för dig att så, och vad gödningsmedel och växtskyddsmedel för användning på denna gröda. Vara beredd att vara flexibel och att lära dig när du går. Som för boskap, nu är en bra tid att köpa dina djur. Se till att du börjar med bra djur och inte någons skit slakt. Bär igenom vad du har planerat och byggt upp till nu, eftersom detta kommer sannolikt vad som kommer att göra ditt företag klick.
  • Ansvara för att välja de djur som du köper. Om du får en avel besättning, är bara en intakt hane per flera honor optimalt. Till exempel är en tjur enkelt kunna betjäna upp till 50 kor eller kvigor på en gång. En galt kan användas för att betjäna 20 suggor och en bagge eller buck för 20 till 25 honor. Om du börjar med bara en handfull kor, köper inte en tjur per ko! Detta gäller även för alla andra avelsdjur. Det är bäst att välja att Ai endast 2 eller 3 kor du köpa eller leasa en tjur för att serva dem. Detta gäller även för grisar, får, getter, höns, ankor, gäss, hästar, etc.
  • Men var beredd på det oväntade. Alltid granska din affärsplan och göra ändringar om det behövs som nya idéer, nya tankar och nya frågor kommer upp.

Tips

 • Köp inte de nyaste dyraste typer av maskiner där ute. Detta är ett säkert sätt att få dig i skuld. Det finns massor av maskiner som kan hittas vid auktionsförsäljning som ofta går för billigare än de är värda, beroende på vem budgivning och hur många som bjuder.
 • Gör en budget innan du börjar och tycker om att använda ett lån för att starta din gård.
 • Alltid vara beredd på det oväntade. Du vet aldrig vad som kommer att komma runt hörnet när du startar din odling operation.
 • Vet dina marknader, oavsett om det är för djur eller spannmål. Veta när du ska köpa och sälja, och som att köpa och sälja till.
 • Om du behöver hjälp eller behöver råd, var inte rädd för att fråga någon om det.
 • Ta inte saker för givet. Alltid vara medveten om din omgivning, vad du gör och vad du känner just nu.
 • Vara mycket medvetna om Murphys lag: Allt dåligt som kan hända, kommer.
 • Börja smått och börja långsamt. Om du vill undvika skulder och konkurs, gör inte allt du vill göra i första åren av att starta upp. Gör det föra över 5 år, eller till och med 10. Om du har en hel del mark för att se efter, kanske du vill hyra en del av det under de första 5 åren eller så tills du har den andra delen av din mark på det sätt du vill ha det.

Varningar

 • Att hålla en budget är ett bra sätt att undvika att gå överbord med alla dina initiala kostnader.
 • Får inte in över huvudet med för många saker. Detta kan leda till att du upp och sluta eller ens hitta dig själv i en massa problem med banken och även ditt eget slarv.
 • Dina initiala kostnaderna blir större än dina vinster under de första åren av ditt lantbruksföretag. Hålla kostnaderna nere så mycket som möjligt, och du kommer inte få alltför långt i rött.