Wko

Så att tala till en grupp

När du blir ombedd att tala till en grupp, är du nervös, svettig eller panik? Aktivera dig att förmedla din erfarenhet eller kompetens till andra för att förbättra världen. Stoppa kvävande av kommunikationen genom spridning av rädsla och okunskap.

Steg

Så att tala till en grupp. Fastställa vad du har blivit ombedd att göra.
Så att tala till en grupp. Fastställa vad du har blivit ombedd att göra.
 1. 1
  Fastställa vad du har blivit ombedd att göra. Säg till dig själv att du måste göra detta, men det är inte så mycket som ett krav eftersom det är en chans att ha kul.
 2. 2
  Tänk på hur du känner det. Är du nervös? Skräckslagen? Helt lugn? Likgiltig? Oavsett känslor du känner kommer att påverka kvaliteten på ditt tal.
 3. 3
  Koncentrera dig på ditt budskap. Du kommer att utveckla mer självförtroende när du gör detta, och mindre säker när koncentrerar sig på "hur du känner" i denna nya situation. Om du är för rädda för att presentera det, då meddelandet har du inte kan vara så viktigt, eller viktigare för dig.
 4. 4
  Var dig själv. Självklart talar till andra individer, de har kommit till slutsatsen att du skulle gynna andra med din meddelande. Det är därför du har frågat. Inte stå och försöka vara någon du inte är, tala med ord som inte är dina, eller en ton du har aldrig använt. Att försöka att anpassa sig till en bild som inte är du. Bara tänka på dina vänner, familj och intressen medan du talar.
 5. 5
  Öva, eller gå med Toastmasters eller talarstol för att bli mer självsäker och bekväm med att presentera och prata. Detta är om du har tid, förstås. Om inte, bara öva framför en spegel, en familjemedlem eller vän. Spegeln hjälper dig att se hur du slappna av, och en levande praktik publik kommer att berätta hur man kan förbättra, om det behövs.
 6. 6
  Håll en mental lista över till-göra-listan. Fokusera inte på vad man inte ska göra. Det skulle vara som att spela en match och titta på när bollen inte. Tänk på alla de saker du ska göra. [ webbplatser ] kan hjälpa dig att hitta tips för att tala inför publik.
 7. 7
  Du behöver inte bara få säker. Från tid till saker hända att du känner dig mindre självsäker. Det handlar om att vara medveten om detta och få tillbaka på uppgiften att leverera budskapet så gott du kan. Denna medvetenhet kommer med praxis och tillåter dig att bli en bättre talare.
 8. 8
  Titta inte på dem! Låtsas som om du är ensam och försöker att inte tänka på allas ögon på dig. Hur tittar du inte på dem? Låt dina ögon vandra medan du pratar.
 9. 9
  Det kommer alltid att hjälpa om du håller något. Har du någonsin märkt hur många människor kommer att stå på ett podium, om de ger tal och en del kommer att greppa det ordentligt? Det ger en liten känsla av säkerhet när du är i rampljuset. Oavsett om det är ett papper eller ett podium eller en bok eller något annat, hålla fast vid det!
 10. 10
  Gå ett tal institution. Toastmasters, till exempel, är en välkänd grupp att lära tal färdigheter. Tittar upp lokala tal grupper hjälper dig att hitta en lämplig för dig.

Tips

 • Om du ger ett tal för skolan, fråga din lärare / professor om du kan välja din egen fråga. På så sätt kan du prata om något du är bekant med, och tal kommer att gå över mycket smidigare.
 • Det finns tre huvudsakliga oro i ordning oro bland nya presentatörer, och tre enkla svar.
  • Vet inte vad jag ska säga? Tala om vad du vet.
  • Vet inte hur man säger det? Tala som vanligt till en individ utan praktik till en grupp.
  • Tänk om jag säger fel saker? Var inte kritisk för någon någonsin, oavsett hur graverande bevis, tills bevisats.
 • Var säker på att det bara kommer att bli som att prata med en stor grupp av vänner.

Varningar

 • Försök att inte vara nervös eftersom detta kan se oprofessionellt. Prova att ta djupa andetag.
 • Titta inte ner på dina anteckningar. Om du tittar ner på dina anteckningar hela tal, kommer du verkar vara en allmän läsare istället för en offentlig talare. Detta kan vara svårt för första gången talare, eftersom alla i publiken kommer att verka för att ge dig en död stare. Bara slappna av och veta att du är den som talar, och det är de som måste lyssna.