Wko

Hur ska man gå från homeschool till gymnasiet

är ett bra sätt att lära sig, men vissa människor fungerar bäst i en offentlig skola. Läs nedan för att lära dig hur du överför från homeschool till gymnasiet.

Steg

Hur ska man gå från homeschool till gymnasiet. Först, be dina föräldrar att låta dig byta till kommunal skola.
Hur ska man gå från homeschool till gymnasiet. Först, be dina föräldrar att låta dig byta till kommunal skola.
 1. 1
  Först, be dina föräldrar att låta dig byta till kommunal skola. Om de inte gillar tanken sedan berätta för dem att det är ett bra tillfälle att lära sig nya saker dina föräldrar eller en handledare kan inte lära dig (som hur man spelar ett instrument, och chorus, eller trä butik). Om de säger fortfarande nej berätta att det är bra för dig att umgås och lära känna dina kamrater.
 2. 2
  Välj närmaste gymnasiet nära dig. Gå med dina föräldrar och se sig omkring. Du vill inte hoppa vidare och fatta ett beslut innan att du gillar skolan. Träffa personalen och se om du gillar dem, få en rundtur och kolla in de klasser som de erbjuder och efter skolaktiviteter. Du kan ibland skugga någon för en dag för att få känsla för skolan. Om du inte gillar skolan och det finns en annan i stan (kanske även en privat skola, om du inte har råd med det, många erbjuder stipendier), titta runt de andra skolorna och välja den du gillar mest. Om du bor i en liten stad och det finns bara en skola du kanske kan gå till en annan skola i en större eller annan stad, men kommer vissa städer inte låta dig.
 3. 3
  Efter att plocka en skola måste du registrera dig. Du behöver minst en av dina föräldrar att komma med din födelseattest, Social Security-kort, och patientjournaler (faktiskt sköt rekord - kan inte komma in i skolan utan dem).
 4. 4
  Nu är allt som är kvar är att få dina grejer. Få minst fem anteckningsböcker, 3 tre pärmar, trapper är valfritt, pennor, pennor, färgpennor, suddgummin, en linjal, en miniräknare och en ryggsäck (numera axelväskor är i, men ryggsäckar är mer praktiskt).
 5. 5
  Innan gå i skolan försöker att lära känna några av de barn som går till din skola, och även om du inte är bästa vänner fortfarande prata med dem från tid till annan. Det kommer att få dig att känna dig mer bekväm med din nya skola.
 6. 6
  När du kommer till skolan checka in i receptionen och be om ditt schema, ditt skåp nummer och kombination (har någon visar dig hur du öppnar ditt skåp), och begära någon att visa dig runt. När du får någon att visa dig runt se till att de visar dig andra viktiga platser som kafeterian, gymnastiksalen, aulan (om de har någon), och omklädningsrum.
 7. 7
  Nu har ett litet hjärta till hjärta med dina lärare. Berätta vad du vet, även fråga dem om vad de förväntar sig av dig. Dessutom, var inte rädd att be om hjälp när det behövs.

Tips

 • Få en karta på din skola! Får inte förlorat!
 • Öva att öppna ditt skåp. Det är den svåraste delen av start.
 • Gå en efter skolan aktivitet, träffa vänner där.
 • Se till att du verkligen vill gå till en skola. Det kan vara mycket mer enväldigt.
 • Ta reda på om lokala gymnasieskolor erbjuder deltid scheman (där du tar hälften av dina klasser på skolan och är homeschooled resten av tiden) eller låta homeschoolers att ta några kurser på skolan. Detta skulle kunna vara ett bra alternativ.
 • Om du är orolig för att gå till en stor kommunal skola eller dina föräldrar inte känner sig bekväm med dig att gå till skolan, försöka hitta en bra lokal privatskola istället. Även undervisning kan vara dyr, de erbjuder ofta stipendier och undervisning hjälp.

Varningar

 • Mobbare! De finns i alla former och storlekar. Några slå dig, några stjäla dina grejer, och viss spridning liv förstör rykten. Men det finns ett sätt att stoppa dem! Prata med din lärare och din rådgivare. De kommer att hålla ett öga på dig, och berätta sätt att hantera dem. Om det slutar inte, berättar rektor, och rapportera till dina lärare. De ska lösa det. Om det ändå inte stannar, då finns det en mycket pinsam lösning: ha din förälder ringa sin förälder. Jag vet att det är barnsligt, men det misslyckas aldrig. Och om det ändå inte stannar, få några vänner (riktigt stora vänner) och konfrontera dem att sluta som en grupp.