Wko

Hur man blir en utländsk utbytesstudent

Att vara en utländsk utbytesstudent kommer att förbättra ditt liv i många år framöver så du bredda din syn och lära sig mer om andra kulturer

Steg

Hur man blir en utländsk utbytesstudent. Leta efter människor som hade varit utbytesstudenter innan och be dem allmänna frågor om det.
Hur man blir en utländsk utbytesstudent. Leta efter människor som hade varit utbytesstudenter innan och be dem allmänna frågor om det.
 1. 1
  Först måste du fråga dig själv varför du vill bli utbytesstudent. Om ditt syfte är unikt att lära sig ett visst främmande språk, registrera dig för ett främmande språk klass. Ni måste förstå att vara utomlands har mycket mer att göra med kultur och erfarenhet än bara språkkunskaper. Men att lära sig språket är också en mycket bra fördel att utbyta erfarenheter kan ge.
 2. 2
  Leta efter människor som hade varit utbytesstudenter innan och be dem allmänna frågor om det. Du bör se till att du frågar dem:
  • Var och när de var utbytesstudenter;
  • Varför de bestämde sig för att vara utbytesstudenter;
  • Hur de blev involverad i bytesprocessen / genom vilken organisation;
  • Vilka var de största fördelarna som de fick efter utbytesprogrammet slutsats.
 3. 3
  Olika länder har olika valmöjligheter till gymnasiet och högskolestudenter att studera och leva utomlands. Tänk på vilka länder du vill bo i, men kom ihåg att varje land och någon kultur är häpnadsväckande. Utbytet erfarenhet är inte begränsad av länder. Var noga med att varje plats kan ge dig en fantastisk upplevelse.
 4. 4
  Det finns många bra utbytesprogram där ute. Titta på hemsidan för rådet om standarder för International Educational Travel (CSIET) vid www.csiet.org att få en lista. Några att överväga är Rotary: www.rotary.org, YFU: www.yfu-usa.org och AFS: www.usa.afs.org.
 5. 5
  Ta reda på vilket alternativ du skulle vara berättigade till och vilka kriterier de har för eleverna.
 6. 6
  Ta reda på vad kostnaden är och om stipendier är möjliga. Och kolla på internet för privat studentutbyte som ett prisvärt alternativ.
 7. 7
  Tänk på möjliga länder och göra en del arbete på de kulturer, språk och utbildning där.
 8. 8
  Lokalisera, om du kan, en penfriend från det landet.
 9. 9
  Läs åtminstone de grundläggande sakerna i språket i det land du ska till.

Tips

 • Köp ett lexikon över vilket land du ska till.

Varningar

 • Du måste vara mycket flexibel och justerbar.