Wko

Hur homeschool dina barn

Hem Utbildning är ett underbart sätt att hålla nära ditt barn och samtidigt hjälpa dem att bli väl avrundad tonåringar och vuxna. Det ger dig möjlighet att skräddarsy dina barns utbildning för att passa dina barn, din livsstil och dina övertygelser. Utbildning på hemmaplan ger dig också en säker "hemmabas" för dina barn när de utforskar de människor och platser runt omkring dem. Med möjligheten att individualisera ditt barns utbildning, kan du utveckla verkligen en livslång kärlek till lärande.

Steg

Hur homeschool dina barn. Innan du börjar, kom ihåg att det är mycket viktigt för barn i alla åldrar att ha vänner.
Hur homeschool dina barn. Innan du börjar, kom ihåg att det är mycket viktigt för barn i alla åldrar att ha vänner.
 1. 1
  Innan du börjar, kom ihåg att det är mycket viktigt för barn i alla åldrar att ha vänner. Få dem engagerade i någon form av sport eller annan aktivitet som de gillar. Tvinga dem inte att göra någonting, men låt dem inte ge upp alltför lätt heller. Dessa aktiviteter får barnen att umgås och även lära ut viktiga livskunskap såsom att skaffa vänner och hålla åtaganden.
 2. 2
  Förbered dig. Inse att du bryr dig om ditt barns framtid mer än någon annan gör. Därför är du unikt kvalificerad för rollen som Hemundervisning förälder. Hemundervisning är ett stort ansvar, men om du forma den till din familj livsstil det kan fungera bra. Det kräver inte att du ska ge upp resten av dina intressen, du kan fortfarande ha ett liv utanför hemmet skolan.
 3. 3
  Bestäm din egen stil av hemundervisning. Undersök dina egna avsikter och motiv. Varför vill du att hemmet utbilda? Vad anser du vara en "bra" utbildning? Vad tror du om barn, undervisning och lärande? Hur dina barn verkar lära sig bäst? Dessa frågor kan hjälpa dig att avgöra vilken hållning man skulle ta och hjälpa dig att skapa en lärande miljö som är bäst för din familj och dina barn. Tänk också att en strategi som fungerar för ett barn inte kan vara bäst för en annan.
 4. 4
  Läs om olika metoder Hem Utbildning:
  • unschooling: detta är ett anarkistiskt synsätt där eleven är självstyrt. Det bygger på tanken att en elev är sannolikt att lära sig snabbt och enkelt när han / hon studerar saker han / hon är intresserad
  • Diane Lockman genuina klassiska Trivium ( Den klassiska forskare )
  • enhet studier
  • Charlotte Mason metodik
  • Montessori eller Waldorf metoder
  • en eklektisk blandning av olika stilar
  • en komplett online läroplan paket som Global Student Network
  • en privat online skola som International Virtual Learning Academy
 5. 5
  Planera din läroplanen. Den enorma mängd material och metoder som finns tillgängliga kan vara överväldigande för en ny Hemundervisning förälder. Identifiera din strategi kommer att bidra smala ner saker. (Till exempel, unschoolers har oftast en mängd resurser för sina barn att uppleva, men ingen formell läroplan. Autentiska klassisk utbildning innebär undervisning läsning, tänkande, och tala till betydande mästerskap. Det finns många resurser för att hjälpa dig att navigera genom en labyrint av. idéer Bibliotek och bokhandlar har böcker om metoder hem utbildning, erfarenheter och beprövade läroplaner Internet erbjuder en aldrig sinande källa av information samt:. grundläggande information om olika ämnen, online-inköp av läroplaner och förnödenheter, artiklar om metoder, stödgrupper och offentliga skolornas läroplaner. Internet har även gratis lektioner på de flesta frågor från lärare, övriga pedagoger hem, och även TV-stationer. Forskning, läsa, och planera vad du vill undervisa och hur.
  • Art
  • Sciences (biologi, fysik, kemi)
  • Språk
  • Musik
  • Mathematics
  • Historia
  • Geografi
 6. 6
  Leta efter lokal support. Du kan hitta lokala grupper som träffas regelbundet, organisationer som sätter på regelbundna seminarier eller konventioner, eller ens på nätet grupper att byta idéer och resurser. Många grupper inrätta co-op klasser - undervisas av andra föräldrar - i en mängd olika ämnen. Om du börjar känna dig överväldigad, frustrerad, eller ensam i din familjs pedagogiska sysselsättningar, kan en stödgrupp erbjuda råd eller bara en lugnande bekräftelse från andra föräldrar att du inte är ensam. De är också en ovärderlig resurs för tips om hur man följa de lagar hem Utbildning i ditt område.
 7. 7
  Upprätta din hemundervisning lagligt. Lär dig vad som krävs för hem-utbilda lagligt där du bor, sedan vad som är nödvändigt för att arbeta inom denna struktur. Se till att få en kopia av de berörda faktiska lagar och vara medveten om den nuvarande rättsliga tolkningen av dessa lagar. Sedan hem pedagoger har en personlig investering för att säkerställa att de förstår Hemundervisning lagar korrekt, lokala stödgrupper är ofta den bästa källan för att styra dig till den mest korrekta juridiska informationen i ditt område. Underrättas att de rättsliga kraven för hemmet lärare varierar från land till land, stat, och även ibland av skoldistrikt, så lite forskning kommer att krävas. HSLDA och AtoZ Hem Cool ger användbara guider till vad det betyder att hem-utbilda lagligt (se externa länkar nedan.)
 8. 8
  Förbered dina barn. Förklara för dem vad som kommer att hända under de kommande månaderna, bland annat hur vardagen kommer att struktureras för dem och resten av familjen. Förklara för äldre barn som om de kan lämna sin skola, betyder det inte att de lämnar sin utbildning eller sina vänner. Fråga dem vad de skulle vara intresserade av att studera. Till exempel, om man älskar stjärna såg, få ett teleskop och studera astronomi. Var noga med att få dem glada. Hem utbildningen ska vara roligt för eleverna! Det är det bästa inspiratör.
 9. 9
  Informera storfamilj. Andra i din familj som bryr sig om dig och dina barn kan vara till hjälp och ge stort stöd för dina ansträngningar hem utbildning - eller de kan vara hjärtskärande kritiker. Planera hur du ska berätta för dem vad du planerar att göra, lyssna på deras svar, och svara på frågor och problem som de kan ha. Hjälp dem förstå att du är förberedd och bestämd, och låt inte några negativa attityder få ner dig. De bryr sig, och under tiden som ditt barn visar framgång i sin utbildning hemma, de mycket väl kan komma runt och vara din största supportrar.
 10. 10
  Låt dina äldre barn gott om tid att anpassa sig. Ofta barn som lämnar den vanliga utbildningssystemet för hemundervisning behöver lite tid att anpassa sig. Istället för att direkt hoppa in "skola hemma," du kanske vill göra ostrukturerade aktiviteter och sedan långsamt arbeta i din rutin. Bestäm hur mycket "återhämtningstid" behövs för varje enskilt barn, och arbeta med dem för att skapa en annorlunda och roligare inlärning.
 11. 11
  Samla leveranser. Hemundervisning leveranser varierar kraftigt beroende på undervisningsmetod. Du kan beställa läroböcker, inramade läroplaner och läromedel på nätet eller hemma-utbilda läroplanen och försäljning leverans. För billigare alternativ, många hem pedagoger använder bibliotek, begagnade bokhandlar, swappar läroplan, butiker sparsamhet, och garage försäljning. Dessutom är en back-to-school-försäljning på en lokal rabatt butik eller kontor leverans butik den perfekta platsen att få några av de grundläggande förnödenheter som pennor, anteckningsböcker och lim.
 12. 12
  Planera din dag. Om du väljer att ha en mer formell miljö hemundervisning, kan du förbereda dig genom att samla dina lektionsplaneringar, material och läroböcker tillsammans - eller ens genom att sätta upp ett rum i ditt hus för studier och aktiviteter. En annan strategi kan innebära dina förberedelser handlar om inställning studiebesök för resten av året i varje ämne, placera lärobjekt runt ditt hem, eller bara få dig i ett tänkesätt av att använda varje dag som en möjlighet till lärande med inga fastställda planer eller läroböcker. Men du väljer att hemmet utbilda, kan det bara bli hjälpt genom att planera och förbereda så mycket du kan innan du börjar.
 13. 13
  Leta efter praktiska aktiviteter. Alla tjänar på att se saker med egna ögon. Vissa aktiviteter som kan vara pedagogisk och lätt att göra är: trädgårdsskötsel, matlagning, sömnad, kompostering, projekt vetenskap, vandring, fastställande av huset, ta hand om husdjur, och ta isär trasiga apparater (se bara till att det inte finns några lasrar eller farliga elektroniska komponenter fortfarande aktiv). Dina barn kommer att lära sig olika saker beroende på deras ålder, men alla kommer att komma undan bättre utbildade.
 14. 14
  Håll en portfölj av varje barns arbete. Tjocka, tre-ringed pärmar med fliken separatorer för varje elev är ett utmärkt sätt att hålla koll på skolarbetet, tillsammans med vad kan krävas ur rättslig synvinkel. Märk varje flik med vad ämnen som du studerar. När ditt barn har avslutat en sida, slå hål (med en tre-ring hål) och knäppa sidan till rätt avsnitt i sin bok. Kom ihåg att datum varje sida eller det kommer att bli en stor pussel att lista ut senare. Detta är särskilt användbart om ditt barn tänker gå till college, som vissa skolor kräver portföljer av arbete från homeschool studenter.
 15. 15
  Regelbundet utvärdera dina framsteg. Utvärderingen sker naturligt genom en-mot-en process av hemundervisar, men i vissa områden lagen kräver regelbunden formell testning eller utvärdering av hem pedagoger. Personlig utvärdering, bör emellertid inte bara tänka på hur ditt barn gör akademiskt men även hur processen fungerar för alla i familjen. Om undervisningsmetoder är en dålig matchning med ditt barns lärstil, om läroplanen är alltför strukturerad eller inte strukturerat tillräckligt, eller om processen hemundervisar tycks göra saker värre snarare än bättre, sedan är det dags för en förändring. Lyckligtvis är förändring något du kan göra ganska snabbt med bara lite forskning. Om du känner dig obekväm med din nivå av kunskap i ämnet, det finns standardiserade kunskapsprov (t.ex. FCAT) att ditt barn kan ta och sedan har betygen skickas till dig, och du kan hitta många andra tester för att beställa eller ta på nätet.
 16. 16
  Gå med dina magkänsla. Lita på dina kunskaper och instinkter om dina egna barn. Du är inte bara en ytterst ansvarig för att styra dina barns utbildning, men du är ofta den enda person som bäst kan inse vad de gör eller inte behöver. Vänd dig till utvärderingar och insikter från andra för att hjälpa dig, men lita på dina egna instinkter om vad dina barn behöver lära sig och göra i deras pedagogiska framsteg.
 17. 17
  Har ditt barn gå till parker och andra offentliga platser för att få nya vänner. Uppmuntra ditt barn att hålla kontakten med vänner han / hon redan har. Du kan uppmuntra - men inte tvinga - ditt barn att bli vän med en annan hem-utbildade barn. I många fall kommer detta att ske spontant om din familj interagerar med andra homeschool familjer genom co-op klasser, studiebesök eller homeschool sportevenemang.

Tips

 • Din lokala skolnämnd kan låna dig en läroplan, eller så kan du hitta massor på nätet.
 • Om du är hemma utbilda ett barn med inlärningssvårigheter, söka andra som också är hemundervisning särskilda behov barn genom grupper såsom Learning Abled ungar eller National Utmanad Homeschoolers Associated Network. Detta är en stor sub-gemenskap, och positivt stöd och resurser är avgörande för Hemundervisning framgång.
 • Eftersom dina barn kommer att ha mer tid att lära sig än offentliga / privata skolbarn, ordna aktiviteter utanför kursplanen, som att läsa upp på den europeiska kungligheter, lära sig ett nytt språk eller skicklighet. Detta kommer att ge dem en mer avrundad utbildning.
 • Läs allt du kan hitta om undervisning.
 • Söka hjälp utifrån när det behövs. Om det finns ett ämne du inte har tillräckligt med kunskap om att undervisa era barn, överväga att anlita en certifierad handledare, eller har en vän (kanske en annan homeschool förälder) med fördjupad kunskap om ett ämne komma över och dela den med dina barn.
 • Få alla dina barn egna lånekort. Veckovisa resor till biblioteket är ett bra sätt att väcka intresse för läsning och lärande. Det finns en massa bra böcker för barn, och biblioteket är en utmärkt källa till ytterligare material för att komplettera dina utbildningar. Dessutom, många bibliotek ger varje vecka sagostunder och andra program för hem-utbildade studenter (en annan möjlighet för social interaktion).
 • Var noga med att planera roliga utflykter som besök till botaniska trädgårdar, torghandel, flygplatser eller ett postkontor. Eftersom ditt barn får full uppmärksamhet av hans / hennes lärare, är han / hon förmodligen att lära sig en hel del från dessa resor.
 • Itu med "socialisering" oro. Involvera dina barn i idrott, 4-H, drama / musikklasser, ungdomsgrupper, grupper scout, Demolay, och så vidare. Dessa kommer att erbjuda dina barn möjlighet att lära sig sociala färdigheter och träffa vänner. Home utbildning kan ge en ung människa en chans att interagera med många olika människor i olika situationer, inte bara jämnåriga elever i ett klassrum eller på en lekplats.
 • Var medveten om din tidsanvändning vanor. Hem utbilda är inte en uppmaning att laziness.It är en dörr till att skapa en lärande stil som bättre tjänar din familj. Tidiga fåglar kan använda morgontimmarna medan nattugglor föredrar sena eftermiddagar och kvällar. Ta en titt på vad du och dina barns mest produktiva tider är.
 • Gå med i en online-forum hemundervisning eller Yahoo-grupp. Online anslagstavlor är bra sätt att få stöd och uppmuntran utan att lämna ditt hem. Dessutom kan du dela med dig ofta kämpar med online-vänner att du inte kan dela med dem i verkliga livet. Dessa grupper kan vara specifika för en religion, pedagogik eller läroplan, eller kan vara öppen för alla hem pedagoger. De är underbara källor av idéer och information för både nya och erfarna hem pedagoger.
 • Regelbundna resor till biblioteket kommer att odla en anda av självstudier, något som offentlig-school-utbildade barn sällan utvecklas. Detta odlar också läslust i ditt barn. Ditt barn är säkert att tacka dig för det här.
 • Var flexibel. Om du och din familj börjar känna utbränd, fast hemma eller trött på dagliga lektioner, ta en studieresa! Gör något roligt som en familj, som att besöka ett museum, går på en picknick, eller ska fiska. Inte varje dag kommer att gå precis som du har planerat, och sjukdom eller nödsituationer kan avbryta hemundervisning också. Var öppen för förändringar och njuta av åkturen!
 • Vara en glad lärare. Home utbildning kommer att bli olycklig för både dig och dina barn om du blir arg och frustrerad från den dagliga stressen. Ta hand om dig själv, gör daglig dags att föryngra, och vara beredd på de många ansvarsområden kombineras i din roll som förälder och lärare.
 • Ta bilder! Glöm inte att registrera aktiviteter hemundervisning, även de som kan tyckas vara dagliga slit. Genom att dokumentera ditt homeschool liv du visa att du är aktiv och trycka framåt med erfarenheter av lärande. Gör en klippbok i slutet av året, eller starta en familj webbplats - både för minnen och för ett kreativt sätt att berätta för andra människor om ditt hem utbildning. Du kan också dela bilder och minnen rekord genom att skapa en homeschool blogg.

Varningar

 • Var försiktig när du använder en traditionell lärobok eller kursplan. Dessa program har många fördelar, men de är inte lämpade för alla inlärningsstilar, och kan ge negativ av ett traditionellt klassrum i hemmet. Var noga med att justera någon läroplan du använder för att möta de behov och mål för din familj.
 • Bli inte besatt av dina barn! Ta hand om dig själv, gå ut med din make, tala om något annat än utbildning och barnen då och då, och alla kommer att vara mycket lyckligare.
 • Fastna inte jämföra ditt barn med andras. Ditt barn kommer att ha mer tid, fler dagar om året, och fler möjligheter till lärande än hans / hennes skolade motsvarigheter. Njut av mångsidigheten hos detta privilegium och oroa mindre om hur han / hon jämför med offentliga skolbarn.
 • I den bästa av dina barn, ompröva idén om Hemundervisning om du lider av en psykisk sjukdom, såsom agorafobi, depression eller bipolär sjukdom.
 • Ignorera inte lagar om hemundervisning där du bor. Ta reda på vad som lagligen krävs av hem pedagoger och följ though. Även försumma vad som kan tyckas vara en teknikalitet kan resultera i rättsliga problem för dig och dina barn.
 • Om betygen är en del av ditt hem utbildning, inte lämna inte ut bra betyg av kärlek eller sympati. Om de kan göra bättre, låt dem veta. A 'C' passerar för de flesta skolor. Om de gör 'C' arbete, har dem gå tillbaka och upprepa det eller studera vidare tills deras arbete är "A" kvalitet. Klart att du vill att de ska göra bra i sina nuvarande studier, men utöver det, kom ihåg att de måste vara väl förberedd för college klasser eller arbetslivet.
 • Var noga med att inte överdriva det! Möjligheterna för både pedagogiska aktiviteter och socialt umgänge är så många att du kan hitta dig själv och dina barn överväldigad om du försöker göra allt. Bestäm vad du tycker är viktigast och vad dina barn gillar mest, och hålla sig till det.
 • Inte överutnyttjas för läroplanen och förnödenheter. Home utbildning behöver inte vara dyrt! Utnyttja gratis och billiga resurser både i din kommun och på internet, och slösa inte dina pengar på osedda eller obevisade läroplaner.