Wko

Hur man skriver en uppsats problemlösning

Här är en grundläggande översikt över hur man skriver ett problem-lösning papper.

Steg

Hur man skriver en uppsats problemlösning. Som med alla papper, skriva en disposition först att få dina tankar organiserat.
Hur man skriver en uppsats problemlösning. Som med alla papper, skriva en disposition först att få dina tankar organiserat.
 1. 1
  Som med alla papper, skriva en disposition först att få dina tankar organiserat. Först bör du definiera problemet på toppen av kontur. Det borde egentligen vara en kortfattad mening.
 2. 2
  Forskning ditt problem. Var noga med att använda en mängd olika medier, inklusive akademiska databaser, källor text och tidningsartiklar samt Internet. Kom ihåg! Så häftigt som Wikipedia är, är det inte en giltig referens för akademiska uppsatser. Vill dock se Citation länkarna längst ned på en Wikipedia sida.
 3. 3
  I din disposition, göra en kula för varje möjlig lösning på problemet och vissa samtalsämnen du vill diskutera, samt vad referensmaterial du ska citera så att du har en snabb referens.
 4. 4
  När din disposition är klar, är du redo att skriva ditt första utkast. Din papper bör helst följa detta mönster:
  • En inledande stycket definiera omfattningen av problemet
  • Ett par stycken som beskriver de resurser och processen för varje lösning, likheter och skillnader
  • Ingåtts av vad du tycker är den idealiska lösningen och varför. Din utkast bör vara bara ett första körningen var du sätter dina tankar i hela meningar i pappersformat.
 5. 5
  För er andra utkast, bör du gå igenom och kontrollera att du har citat för några fakta eller idéer som inte är dina egna. Det är viktigt att använda citat för att undvika att anklagas för plagiat, även om det var oavsiktligt. Lägg till alla punkter du känner inte har tillräckligt med information. Du bör också använda stavningskontroll och grammatikkontroll, samt läsa över papperet högt för att försöka hitta eventuella fel. Att ha någon annan ta dina papper för fel är också en bra idé, eftersom det är oftast svårt att hitta dem i något du skrivit själv.
 6. 6
  Skriv dina citerade arbeten sidan. Se till att den följer det format som krävs för din klass (vanligtvis MLA). Det finns många gratis online resurser för att hjälpa dig formatera dina citerade arbeten sidan.
 7. 7
  Om ditt papper kräver ett försättsblad, se till att den har titeln på ditt papper, namn, datum, klass, och professorn / läraren det är för.

Tips

 • Samt forska lösningar på problemet du skriver om, är det en bra idé att försöka tänka på en ursprunglig lösning. Att sätta fram de ansträngningar för att komma med en originell idé kan hjälpa din klass om dina papper är inte perfekt.
 • Ta pauser! Mest bra idéer hända när du inte försöker att tänka på dem.
 • Se till att ge dig själv en realistisk tid för att slutföra dina papper.

Varningar

 • Som nämnts ovan, vara säker på att citera alla källor. Även om du inte gör anspråk på den information som din egen, innebär brist på en stämning sådan, och ses som plagiering i många institutioner, även om du omformulerat informationen. Om du är osäker på något, citera det ändå.