Wko

Hur man skriver en film recension

Du kanske frågar dig själv "Varför ska jag komma in i yrket kritik filmer?" Inte bara filmen granskare får titta på fler filmer än en normal film-goer, får de oftast att titta på dem gratis. Om du är en ivrig beundrare av filmen, skulle du i huvudsak att få göra vad du älskar som ett jobb. Titta på filmer. Du kan utveckla en mycket större uppskattning för bra film.

Steg

Hur man skriver en film recension. Bestäm vilken film du vill granska.
Hur man skriver en film recension. Bestäm vilken film du vill granska.

Skriva en egen recension

 1. 1
  Bestäm vilken film du vill granska. Som en allmän tumregel bör man försöka att gå in i en film som ett oskrivet blad. Du bör utföra några fördomar. Om det är en film som du bär fördomar mot, välj inte den filmen. Tänk på att en översyn har din åsikt efter att ha sett filmen, inte innan.
 2. 2
  Sitt i en sval, bekväm plats och titta på filmen. Detta kan vara din lokala biograf / biograf. Det kan också vara din källare. Var du än känner är det bästa stället att titta på en film är där du vill vara. Om du vill granska filmen så fort den kommer ut, du kommer att behöva vara på teatern. Försök att välja en udda tid så att du tittar på filmen med den minsta mängden av människor du kan.
 3. 3
  Hitta en bekväm plats att skriva. Ta ut en anteckningsbok och skriva så många åsikter som möjligt om filmen. Gör skrivandet en ström-of-consciousness ansträngning. Försök att få så många tankar som möjligt om filmen ut på papper.
 4. 4
  Läs över de saker du skrev om filmen och bilda sig en uppfattning om filmen som helhet. Vad tyckte du? Vad tyckte du inte? Vad skulle du ha gjort annorlunda? Vad tyckte du? Besvara dessa frågor i ditt sinne och bilda sig en uppfattning.
 5. 5
  Skriv en artikulerad och rättvis recension av filmen, med hjälp av riktlinjerna nedan (se tips avsnitt). Inkludera din åsikt och tomt för att backa upp det. Se till att inte bash särskilda aktörer eller aktriser för mycket. Du recenserar filmen som helhet.
 6. 6
  Försök att få din recension ut till så många människor som möjligt. Använd Internet webbplatser filmrecension. Poängen är för människor att höra din åsikt. Därför måste du få ut den i det fria.

Tips

 • Översynen bör inte ta mer än 5 till 7 minuter att läsa, förutsatt att läsaren läser till genomsnittlig takt av åtta ord per sekund (detta vanligtvis slutar vara cirka 600 ord).
 • Den inledande meningen ska fånga uppmärksamheten hos läsaren och dra in dem i att läsa resten av översynen.
 • Det inledande stycket skall kortfattat framgå av yttrandet från kritiker med ett grundläggande skäl för det, med senare punkterna som utsetts för utarbetande.
 • Översynen bör vara välskriven, men också i klartext läsbar för vardagliga personen.
 • Översynen bör inte förringa motstridiga synvinklar.
 • Granskaren bör stämma överens med deras åsikter över tiden, stelnar trovärdighet.
 • Film översyn bör innehålla uppgifter om filmregissören, redigering och kamera arbete, liksom andra effekter som används i filmen