Wko

Hur man läser ointressanta böcker

Om du är student eller advokat, vet du det svåra i att behöva läsa varje tråkig bok som korsar din väg. Här är lösningen på dessa ointressanta böcker:

Steg

Hur man läser ointressanta böcker. Vänd till innehållsförteckningen (om det finns någon).
Hur man läser ointressanta böcker. Vänd till innehållsförteckningen (om det finns någon).
 1. 1
  Ät boken. Fråga dig själv om du förstår titeln. Till exempel: "är den bok jag håller heter Mac OS 9 för Dummies Således kan jag ta den här boken kommer att berätta allt om hur man kan förstå och installera Mac OS 9.."
 2. 2
  Vänd till innehållsförteckningen (om det finns någon). Om det inte finns något du kan hoppa över det här steget. Om du bara behöver läsa ett visst kapitel, kommer innehållsförteckningen hänvisa dig dit. Om du (tyvärr) behöver läsa hela boken, skumma över hela innehållsförteckningen och se till att du förstår varje rubrik. Till exempel: Mac OS 9 för Dummies har en innehållsförteckning. Den första delen säger förordet, som förmodligen kommer att vara något du inte behöver läsa. Införandet kommer att berätta speciella saker i den här boken. Det finns flera delar. Det första du förstår (som kallas Basic Training, det ska berätta om grunderna i Mac kunskap). Men, det andra du inte (kallas Making it Purr). Så du läsa längre ner och kan (bara genom att titta på innehållsförteckningen) för att förstå att det handlar om de särskilda delar av datorn och få dem att fungera.
 3. 3
  Om du måste läsa ett visst kapitel, gå vidare till den delen. Om den här boken har hårda ord inte slösa tid på att försöka slav under en ordbok försöker bara förstå en mening. Om du inte förstår ett ord, försök att använda ledtrådarna i resten av meningen för att förstå det. Till exempel: Om du inte förstår vad ordet älskvärd betydde och meningen var: ". Hon verkade älskvärd nog att bjuda in oss över på te nästa fredag" Du skulle låtsas älskvärd var inte där och läs meningen igen. "Hon verkade....... nog att bjuda in oss över på te nästa fredag." Du kan anta att älskvärd betydde trevligt, animerade, eller glad bara utifrån den meningen är ledtrådar.
 4. 4
  Leta efter ämne meningar. Vanligtvis en bok kommer att ha ett ämne meningen i varje stycke. Ett ämne meningen kommer att berätta vad nästa stycke kommer att handla om. Om den här boken du läser är ett drama, skräck, eller någon annan sorts njutning att läsa, det sannolikt inte.
 5. 5
  Ställ en tidsgräns. Om du inte avslutar detta kapitel i 30 minuter kanske det är dags för en liten paus för att uppdatera din hjärna och fundera på vad du har lärt dig i handlingen eller uppgifterna.
 6. 6
  Ta anteckningar. Om du tar anteckningar medan du läser en haltande kemi bok eller Don Quijote, det spelar ingen roll om du inte tror att du förstår det, du kommer att tjäna den kunskapen. Vi hänvisar till "Tips" nedan.
 7. 7
  Fråga dig själv frågor om vad du hade lärt dig. Om du kan svara på något mycket väl kan ha förstått det mycket väl.

Tips

 • Om du börjar känna dig överväldigad stanna och ta en paus. Ta ett andetag och börja igen när du är klar.
 • Använd punktlistor eller [1]. Det är mycket lättare och kan även användas för föreläsningar.
 • Sleep. Stanna inte upp sent för att läsa en bok som borde ha läst en månad sedan. Din sömn är också viktigt.
 • Ät hälsosamt eller du kommer inte att kunna komma ihåg ett ord.