Wko

Hur man gör tid att läsa en bok när du är upptagen

I dagens snabbt flytta samhället, även de största bibliophiles har ibland problem att hitta tid att sitta ner med en bra läsning. Men om du är kreativ och observant, börjar du se hur delar av din vardag kan användas som läst möjligheter.

Steg

Hur man gör tid att läsa en bok när du är upptagen. Köp en nedladdningsbar audio version av en bok.
Hur man gör tid att läsa en bok när du är upptagen. Köp en nedladdningsbar audio version av en bok.
 1. 1
  Köp en nedladdningsbar audio version av en bok. Det är oftast det billigaste alternativet, finns på några minuter så att du kan lyssna på den nästan var som helst. Många offentliga bibliotekssystem tillåter nu sina kortinnehavare att ladda elektroniska ljudböcker (eller ljudböcker) till personliga MP3-spelare.
 2. 2
  Köp en ficka version av en bok, såsom Barnes and Noble klassiker pocket. Dessa är billiga, små och ryms i din handväska eller bakficka.
 3. 3
  Bär litteratur med dig vart du än går. På så sätt kommer du att ha den med dig när du har en stund eller befinner dig väntar.
 4. 4
  Läs eller medan du väntar i linje, för din mat, eller för dina barn. Läs eller lyssna på din lunchrast på jobbet, eller ens under frukosten.
 5. 5
  Läs medan du tränar på gymmet. Den elliptiska tränare, Cybex Arc Trainer, och stillastående cykel rymma alla bokläsning, och vissa gym har en bok innehavaren att hålla läsmaterial för dem som vill läsa under sin träning. Då kommer du att bli smartare och montör samtidigt, och träningen blir roligare på samma gång.
 6. 6
  Fint fråga din make eller barn att göra mer hushållsarbete så att du kan koppla av efter en halvtimme varje dag för att läsa.
 7. 7
  Om du är en college student, läsa en bok mellan klasser i stället för skoltidningen. Läs istället för att göra korsord eller sudoku pussel.
 8. 8
  Tänk att ha boken på band, CD eller din mp3-spelare också så att du kan lyssna på boken när du gör något som kräver dina händer men inte för mycket tänkande.
 9. 9
  Håll ett bokmärke hands så att du inte kommer att läsa samma sak om igen eller slösa tid på att hitta din sida.
 10. 10
  Ta med en bok eller ljudbok med dig när du är på en resa, oavsett om det är hela staden på tunnelbanan eller längdåkning på ett tåg. Böcker och ljudböcker göra stora ressällskap.
 11. 11
  Köp en handväska tillräckligt stor för att innehålla en bok.
 12. 12
  Lyssna på böcker på band eller CD om du pendlar via bil. Det är inte "läsa" per se, men åtminstone du använder din hjärna och absorberande materialet.
 13. 13
  Skaffa en anteckningsbok och gör anteckningar.
 14. 14
  Gå med i en bok grupp. Det ger dig mer incitament att avsluta boken med en viss tid. Människor ger dig mer tid att sitta och läsa om du säger att du måste läsa boken för en bok grupp.
 15. 15
  Läs korta böcker. Om du är mycket upptagen, du är mindre benägna att avsluta den 600 sidan litterära epos.
 16. 16
  Läs vad du älskar. Om du inte gillar vad du läser och det är inget krav, läsa något annat. Det finns ingen lag som säger att du inte kan överge en bok bara för att du inte gillar det. Om du älskar en bok, du är mer benägna att återvända till det och du kommer förmodligen avsluta det snabbare.
 17. 17
  Läs varje kväll innan sängen eller varje morgon när du stiger upp. Möjligheter som dessa gör att läsa en del av din dagliga rutin, och de dra nytta av tillfällen när ditt sinne är mest flexibel och ditt liv är nog lugnt.
 18. 18
  Läs i badkaret (men hålla en handduk till hands så att böckerna inte blir blöt). Om du är inte bra på att hålla böcker torka i badkaret, läsa en tidning eller tidskrift i stället.
 19. 19
  Läs i badrummet. Förutom att hjälpa till att fördriva tiden, är detta ett bra val eftersom det är tyst och ensam.
 20. 20
  Läs med din make eller partner, om du har en. Det är en stor möjlighet att tillbringa en lugn stund tillsammans.
 21. 21
  Plocka böcker för enkel avläsning och / eller ränta nivå, i synnerhet böcker som du kommer att bära med dig. Även om du tycker om att göra involverad läsa under lugna tider hemma, kanske en fullsatt flygplats inte leder till graden av fokus som krävs för att absorbera det. En pocketbok roman är också mindre av en förlust om den inte skadas eller förloras från transporterar runt.
 22. 22
  Läs i små bitar. Om allt du har tid för en sida eller två idag, bara läsa så mycket. Det kan vara tillräckligt för att få dig in i historien, eller bara hålla dig tills en dag då du har lite mer tid.
 23. 23
  Lär dig att läsa snabbare, men kom ihåg att hastigheten på bekostnad av förståelse vinster ingenting. Börja med att läsa i den takt som känns naturligt för dig och att träna en hel del. Du kommer naturligtvis skynda med praktik.

Tips

 • Om du vill titta på en tv-show, kan du prova att läsa under reklamen, men bara om du kan ställa ut dem eller stänga dem. Annars minskar mängden av TV du tittar hoppa över showen helt. Du kommer förmodligen att upptäcka att en bra bok är lika engagerande och mycket mer givande.
 • Använd din offentliga bibliotek för att lära sig om vilka böcker du gillar. Det är gratis att kolla in flera titlar på en gång och prova dem, läser bara en (s) du föredrar.
 • En bra bok kan också hjälpa dig med det arbete du måste, men inte vill, göra. Du kan använda den tvingande karaktären av boken att påskynda vad du inte gillar att göra, och därmed ge dig själv belöningar för varje utförd uppgift.
 • Balansera din tid att läsa böcker, och din tid att läsa andra saker, såsom webbsidor, tidningar och tidskrifter. Det senare kan ge massor av bra information, insikt, och underhållning, men sällan har djupet av en bok.
 • Läs böcker som du verkligen gillar. Läs inte saker bara för att de är på någon lista som skapats av New York Times eller Oprah. Besök webbplatser som booksense.com och andra att göra forskning på böcker så att du vet om det är något du kan komma in.
 • Om du försöker läsa och någon distraherar dig genom att plötsligt frågar om vad du läser kan du avsluta förhör snabbt med att säga att du är i en engagerande del och du kommer att prata med dem senare.
 • Om du inte är säker på om att läsa en viss bok, tar sig tid att leta upp en översyn av det. Många webbplatser har bokrecensioner som är lätta att hitta, och de kan erbjuda tillräckligt med insikt för att veta om en bok är värt att skaffa och läsa.
 • Håll listor över vad du har läst och vad du skulle vilja läsa.
  • Listan över vad du har läst är att skapa förtroende för dina prestationer och hjälper dig att komma ihåg vad du har läst och där du har läst det. Du kan använda en online-tjänst om du vill visa din lista till vänner eller se andras listor.
  • Skriv ner titlar du vill läsa så att du lätt kan hitta dem när du kommer till biblioteket eller bokhandeln. Att ha en lista, även om det inte formellt är prioriterat, kommer att resultera i några informella prioritering när du väljer bland möjligheterna. Titlar som du aldrig verkar komma runt att det förmodligen mindre intressant för dig.
 • Det är inte alltid nödvändigt att läsa en hel bok för att få ut något av det. Beroende på vad du letar efter, kan du skumma eller skanna boken. Du kan också slå upp bara en viss del av informationen. Till exempel, om du vill ha färre sniglar i din trädgård, kanske du vill läsa just den sidan eller avsnittet om sniglar i ett par olika böcker i stället läsa en hel bok om ekologisk trädgårdsskötsel. Använd indexet och innehållsförteckningen.

Varningar

 • Ignorera inte din familjs behov att läsa en bok.
 • Om du stannar upp tills gryningen läsning, kommer du inte fullt uppmärksamma följande dag. Du bör endast göra detta om du inte behöver köra bil eller använda maskiner innan du återhämta din saknade sömn.
 • Om du lyssnar på böcker på band eller CD under resan via bil, se till att hålla fokus på trafiken. Om du känner att du kanske inte fullt ut att kunna göra det, sluta lyssna. Du kan alltid backa upp lite och se över den del du missat.