Wko

Hur att revidera framgångsrikt

Översyn för tester, tentor, eller någon annan form av bedömning kan vara stressande eller ens ångest-producerande. Men med några förändringar i hur du går om att revidera, kanske du hittar bara dig själv byta ångest för förväntan.

Steg

Hur att revidera framgångsrikt. Hitta någon lämplig att studera.
Hur att revidera framgångsrikt. Hitta någon lämplig att studera.
 1. 1
  Hitta någon lämplig att studera. En revidering plats måste vara bekväm (men inte alltför mysigt att du somnar), tyst och fri från distraktioner. Vissa människor tycker om att välja ett enda ställe, medan andra tycker rör sig mellan det nästan störningsfri miljö hem till något mer levande atmosfär av biblioteket. Välj vad fungerar bäst för dig och kommer inte att bli avbruten av någon annan vill använda samma utrymme.
  • Se till att din stol är ergonomiskt korrekt, är ditt skrivbord höjd bekvämt för dig och datorn är i nivå med ögonen. Kontrollera om belysningen är tillräcklig och rummet inte är för varmt eller kallt.
 2. 2
  Gör upp en plan eller tidtabell för översyn och vara beredda att hålla fast vid det. Att arbeta med en översyn tidsplan hjälper dig att göra tydliga mål för att uppnå för varje översyn session och försäkrar dig om att du har checkat ut vad som behöver täckas under revidering. Revision planer har visat gång på gång att minska revision ångest för dem som följer dem eftersom det finns alltid något för dig att vända dig till, och en försäkran om att du gör allt i god tid.
  • Det rekommenderas att du skriver en översyn planen för hand. Du kan skriva ut sin bakgrund form, men skriver för hand. Kopplingen mellan hjärnan och handen är ett sätt att hjälpa dig att hålla kontroll och att memorera vad som behöver göras med mer djup än att bara skriva och skriva.
  • Ställ rimliga mål som du vet att du kan nå. Du kan ändra under hela året genom att spendera 15 minuter varje dag att göra anteckningar. Genom att göra det i korta sträckor du kommer ihåg mer och känner sig mindre stressad. Så en månad innan din examen kommer du att ha avslutat alla dina anteckningar så att du kan spendera några timmar per dag över anteckningar och göra tidsinställda skrivövningar. Se till att bocka av dem när du åstadkomma dem. Det kan även vara en bra idé att belöna dig själv med en behandling på fullbordandet av ett mål för att hjälpa dig att komma dit. Det är en bra motivation att aldrig överväga att ge upp som ett alternativ.
  • Inkludera tider för måltider, raster och något samband med studier. Och glöm inte att sova!
  • Lämna fritid i fall något händer, till exempel en kort tids sjukdom eller en familj nödsituation. Om du inte behöver den här tiden, förvandla det till åter revidera tid. (Se nedan.)
  • Vet eller guesstimate hur mycket tid som behövs för att revidera varje ämne - På så sätt kan du tilldela gott om tid i tidtabellen.
  • Lämna utrymme för slutlig re-revision strax före testet eller tentamen. Detta handlar inte om att gå över varje ämne i detalj - det är helt enkelt lagt tid för en sista går över materialet och lugna dig själv att det är alla beställda i ditt sinne.
 1. 1
  • Sociala arrangemang är en viktig flykt från revision men se till att de inte tar upp för mycket av din tid.
 2. 2
  Revidera aktivt. Snarare än att bara läsa, bryta ut de andra möjliga sätt för att få information för att hålla i minnet. Det är svårt att behålla fokus på samma ämne med samma inlärningsmetod hela tiden. Genom att vrida din revision i aktiv översyn, kan du liva upp det lite och hjälpa ditt minne att arbeta mer effektivt. Aktiv revision innefattar:
  • Mindmapping. Detta är en rolig och koncist och effektivt sätt att göra revision anteckningar.
  • Läs den information du behöver för att lära sig. Men det slutar inte där. Aktivt tänka på vad du just läst. Fråga dig själv frågor och tänka på konsekvenserna bör vissa delar av den ändras eller bör vissa funktioner uppstå annorlunda. Oavsett om det är vetenskap eller historia, kan små förändringar göra stora skillnader och ditt tänkande process är den viktigaste delen.
  • Rita fritt. Många människor tycker att bryta ner uppgifter i ritningar användare att bättre förstå vad de har att göra med. Diagram, tankekartor, ritningar frihand, et cetera kan alla vara användbara sätt att förbättra både din förståelse och skapa en mycket enklare minne stöd än att bara förlita sig på ord. Var inte rädd för att använda färger på ungefär samma sätt - färg din ritning eller markera text.
  • Hitta någon som vet någonting om ämnet och förklara för dem. Även om det är att förklara för spegeln eller din katt, bara ta time out för att prata med någon som om de lär sig om det för allra första gången, och du är läraren. Det är väldigt svårt att glömma uppgifter när du har gjort detta.
  • Gör en omkopplare på sista metoden och låtsas att du är på TV: n eller radion intervjuas om ämnet. Fråga dig själv en rad frågor och svara så kortfattat och tydligt som möjligt, låtsas människor lyssnar och vill lära sig allt om det.
  • Rollspel är din lärare eller lärare. Detta kan vara ganska kul!
  • Skriv ner dina anteckningar från minnet och sedan återgå till din ursprungliga anteckningar och fylla i luckorna med en röd penna, kommer detta att hjälpa dig att identifiera vad du inte vet.
  • Sammanfatta vad du har lärt dig. Hur många sätt kan du koka ner svaret? Vad är den minsta reaktion på det ämne du kan ge som fortfarande är meningsfullt och säger allt som behöver sägas? Carry sammanfattningar med dig som minne skumpar att revidera var du än är - på bussen, gå genom parken eller kort laminat och revidera i duschen!
  • Vi rekommenderar att du skriver eller skapa dina egna Revisionskommentar. Om allt du behöver göra är att kopiera dem eller låna någon annans, får du lära dig bara vad de har förstått och det kan vara ofullständig. Även om det är klar, kommer det fastnar inte i minnet på sätt som egna anteckningar kommer, som en extra bonus får du lära dig när du skriver och när du har fått dem, är du halvvägs där.
 3. 3
  Sök stöd. Inte förutsätta att du är ensam i översynen ansträngning. Din familj stödjer dig även om de faktiskt inte kan förstå vad du studerar. Be dem att testa dig, klargöra saker för dig, läsa till dig och hjälpa dig att hålla ordning. Föräldrar och syskon som redan har upplevt översyn kommer att ha några bra idéer för att hjälpa dig att förbereda. Dessutom, kan familj och vänner vara bra moraliskt stöd när du känner dig nere eller orolig revideringen, om du ber snällt, kan du även få slippa de vanliga sysslorna.
  • Aktivt söka upp nurturers i din familj och vänner. Du behöver emotionellt stöd lika mycket som andra stöd och om du kan lita på någon att prata med om din ångest eller oro, kan detta hjälpa dig att lasta en massa onödiga bekymmer för en omtänksam lyssnare. Även att ha någon du kan lita på så här på nätet eller via telefon är bättre än ingen.
  • Revidera med kamrater eller vänner. En varning - detta presenteras som ett alternativ för alla alternativ - inte göra det den enda eller du riskerar att göra massor av chattar och inte mycket att revidera. Dessutom, ta inte för givet att du behöver revidera med de vanliga vänner, du kan faktiskt vara bättre att revidera med kamrater som är mer lämpliga eftersom de delar kärleken i ämnet eller har visat sig känna arbetet väl. När du har satt ihop en lämplig grupp, träffas regelbundet i mellan dina andra revidering aktiviteter är ett bra sätt att minska ångest nivåer och stödja varandra, samt att hitta sätt att testa varandra och ta upp eventuella frågor som rör revidering. Och du kan cyber-träffas via chattrum om du inte har tid att komma ikapp i personen.
  • Se dina lärare och professorer som en del av ditt stödjande nätverk. Be om deras hjälp när det blir klart att du behöver det, att veta tidigare snarare än senare i översynen kommer att göra det lättare att närma sig dem och få deras hjälp.
  • Var snäll mot människor som hjälper dig med din revision. Berätta för dem hur mycket du uppskattar dem medan du revidera, efteråt, ta ut dem för en behandling eller ge dem ett litet tecken på uppskattning för att uttrycka din tacksamhet.
 4. 4
  Ta pauser för att ge din koncentration ett uppsving. Om du tar pauser regelbundet kommer din koncentration att bli bättre och du hittar dig själv behålla mer information än om du försöker plöja vidare genom hela tiden. Som nämnts ovan, planera bryter sig in i din revision tidtabell.
 5. 5
  Testa dig själv med hjälp av gammal tenta eller provresultat. Svara tidigare examen eller papper testa på samma tid som det verkliga testet eller testet kommer att ger dig en möjlighet att testa dig själv under samma begränsningar. Det blir en chans att se om det finns luckor i din kunskap som du behöver för att gå tillbaka över och det ska också vara bra för att se om du kan få ner allt du vill säga i den tilldelade tiden. Gör de handelsbruk som tidsinställda förhållanden med hjälp av en timer som kan vara på telefonen eller på datorn.
 6. 6
  Spendera mycket tid att arbeta på återkallelse. Även om du har läst det, sett det och hört det, försvinner det mesta av det du. Detta är på grund av hur vi fungerar som människor - vi bara behålla det som vi sätter i gång att gå igen - och igen. När du läser, sluta med några minuter för att sammanfatta och minnas vad du just har läst. Ett bra sätt att påminna om är att skriva dina anteckningar ner från minnet och sedan fylla i luckorna med en röd penna. Använd de aktiva revidera metoder som anges ovan för att hjälpa dig minnas bättre. Du kan också göra anteckningar medan du läser. Till exempel, skriv ner viktiga saker som inställning, tidsperioder och datum, platser etc.
 7. 7
  Håll avslappnad. Tillbringa tid att göra något avkopplande varje dag, såsom att lyssna på din favoritmusik, gå en promenad eller simma, umgås med dina husdjur eller prata med en god vän. Dessa aktiviteter kommer att hjälpa dig att känna dig avslappnad och ansluts till andra och världen som du fortsätter att arbeta genom en översyn. Du kan också öva avslappningsövningar, meditation eller helt enkelt bara luta dig tillbaka och chilla nu och då.
  • Stress bra eller dåligt? Stress är viktigt på tentan dagen som det driver dig att uppnå en hel del, men att vara stressad när du revidera är en dålig idé eftersom det inte kommer att göra dig att arbeta mer effektivt och kommer att göra det svårare att komma ihåg.
  • Titta efter själv. Äta sunt och motionera regelbundet.
  • Även sociala evenemang bör minimeras, aldrig klippa ut dem helt. Välj kvalitet och kära som gör att du kan göra det mesta av tillfället.
  • Worst case scenario. När du känner dig stressad över en tenta eller en tidsinställd skriva lappar skriva ner de sämsta möjliga saker som kan hända, vilket kommer att sätta din rädsla i perspektiv och du kommer att känna dig mer avslappnad.

Saker du behöver

 • Diagram, stora pappersark eller anteckningsbok för revidering planen
 • Markörer och linjaler för utarbetande revidering planen
 • Poster tack för att placera revidering planen någonstans synligt