Wko

Hur du säljer ditt manus till Hollywood

Sälja eller optioning ditt manus till Hollywood Insiders är ingen lätt uppgift och kräver en hel del planering från din sida. Du måste skapa en professionell stigning paket som kommer att fånga ögonen på filmen chefer i den kreativa avdelningen som inkluderar en kreativ affisch. Denna artikel ger professionell vägledning om hur man säljer din manus eller en film idé till Hollywood.

Steg

Hur du säljer ditt manus till Hollywood. Var medveten om att är det centrala begreppet och historia som producenterna kommer att köpa, inte nödvändigtvis 120 sida manus du har skrivit.
Hur du säljer ditt manus till Hollywood. Var medveten om att är det centrala begreppet och historia som producenterna kommer att köpa, inte nödvändigtvis 120 sida manus du har skrivit.
 1. 1
  Var medveten om att är det centrala begreppet och historia som producenterna kommer att köpa, inte nödvändigtvis 120 sida manus du har skrivit. Arbetet med att identifiera vad den historien konceptet är, och hur det kan skrivas i en kort sammanfattning. Detta är det verktyg som kommer att användas i pitching ditt manus till producenterna.
 2. 2
  Skriv en behandling, som specificerar handlingen och innehållet i ditt manus. Detta kommer att inkludera titel, Logline och Synopsis. Behandlingen är vad Producenterna kommer att läsa för att avgöra om ditt manus är ett projekt de vill läsa i sin helhet, och / eller köp. Det är i huvudsak din marknadsföringsverktyg, och kanske den viktigaste komponenten är att sälja ditt manus.
 3. 3
  Titlar berätta allt. En stor titel utlöser fantasin, och föreslår vad filmen handlar om. En smart twist på en välbekant fras, till exempel "Meet The Parents", är laddad med förväntan. Vi förstår den inneboende dramatik, konflikt eller förväntan att träffa en fästman föräldrar, och vår fantasi börjar leverera de möjliga scenarier. Mycket trubbiga eller direkta titlar fungerar också. "The Matrix", eller "The Beach" är rättframma titlar som gör att vi vill veta "vad är det världen eller historien om?. Filmmanus som utforskar tecken studier, t.ex." Forrest Gump ", är unika för sin historia och karaktär. Läsaren och publiken är villiga att utforska vad det handlar om.
 4. 4
  Oavsett titel och historia, är det viktigaste elementet i pitching ditt manus på logline. Detta är den korta planen. En en eller två meningen beskrivning av grundkonceptet, och unika krok som din berättelse har. Detta är vad Producenterna kommer att läsa och veta om de har förtroende för att ta sig tid och läsa manuset, samt att kunna marknadsföra manuset till studion.
 5. 5
  En detaljerad sammanfattning av din manus bör vara 3 till 7 sidor, och belysa de viktigaste tomten punkter i din story. Fokus på bedrifter din huvudperson, samt att definiera de tre viktigaste handlingar. Lag 1 ställer vanligtvis de unika förhållanden som driver vår historia och karaktär dagordning. Act 2 är uppdelad i två mindre akter (a och b). 2a ger momentum till de utmaningar dina huvudpersonen ansikten, eftersom de olika tomterna är vävda. 2b ger vanligtvis en överraskning konflikt eller utmaning som måste övervinnas. Detta är den "twist" som kan sätta din karaktär dagordning i riskzonen, och komplicera det till en punkt för att vara övertygande och underhållande att titta på. Akt 3 kommer upplösningen på din tomt och karaktär dagordning. Teman för inlösen, hämnd, bekräftelse av kärlek, seger, eller acceptans är alla vanliga teman.
 6. 6
  Skydda ditt skrivande. Innan pitching ditt manus genom att marknadsföra behandlingen till producenter eller agenter, vara säker på att du har tredje part bevis för skapelsen för din berättelse. Du kan besöka online register för att få tid stämplas arkivering för ditt arbete. Vid marknadsföring av ditt projekt, föra register över exponering genom att spara alla e-postmeddelanden, fax och certifierade utskick till någon tredje part som begär ditt material. Överväg att använda online-industrin marknadsplatser som tillhandahåller elektroniska register över översyn av noggrant utvalda företag som granskar nya manus och projekt i en skyddad databas.
 7. 7
  Pitch ditt manus. Forskning filmproducenter och företag som kan producera filmer inom samma genre av ditt manus. Webbplatser som The Internet Movie Database är bra verktyg för att korsreferens företag och chefer. Inriktas på dessa specifika företag och göra frågan be om tillåtelse att skicka in din filmmanus synopsis. Du kan även hitta folk att hjälpa till på Craigslist. Använd all marknadsföring verktyg för att få exponering mot etablerade företag. Industri scouting arenor, såsom TV / filmrättigheter Marketplace är bra verktyg för att sälja manus och idéer film till ledande aktörer i branschen.
 8. 8
  Få erkännande. Skriva manus tävlingar är ett bra sätt att få exponering. Många tillverkare drar nya projekt från rangordnar av vinnarna, och många tävlingar erbjuder erbjudanden med producenter.
 9. 9
  Skapa en unik affisch för ditt manus.