Wko

Hur man skickar ett s.a.s.e. (egen riktar stämplade kuvert)

Du läser en annons som har ett spännande erbjudande, men den säger att "skicka en sase" (eller "sase") för att delta i en tävling med post, ta emot godsaker eller information, eller skicka en dikt till en litterär tidskrift. Vad pratar de om?

En sase (eller sase) är en "self-adresserat frankerat kuvert." Det används när ett företag är villiga att skicka dig något (eller returnera något till dig), men de förväntar sig att du ska betala portot båda hållen.

Steg

Hur man skickar ett s.a.s.e. (egen riktar stämplade kuvert). Sätt den mindre kuvertet i större kuvert.
Hur man skickar ett s.a.s.e. (egen riktar stämplade kuvert). Sätt den mindre kuvertet i större kuvert.
 1. 1
  Hitta två kuvert. Helst ska en vara något större än den andra. Om det är en typisk verksamhet erbjudande, använda vanliga kuvert. Båda kuverten måste vara tillräckligt stor för vad du vill skicka och ta emot.
 2. 2
  På mindre kuvert, skriva en egen adress som "till"-adress, i den nedre mitten av kuvertet, sedan lägga ett första klass frimärke på kuvertet, i det övre högra hörnet. Tekniskt sett är det mindre kuvertet nu ett adresserat frankerat kuvert (sase), som kommer tillbaka till dig så småningom. Täta inte det! Bolaget kommer att försegla det efter att de sätter vad du ber om (eller att återvända vad du lämnat).
 3. 3
  Sätt den mindre kuvertet i större kuvert. Sedan, på större kuvert, skriver bolagets adress. Du kan använda din egen adress som "retur"-adressen i det övre vänstra hörnet. Du måste sätta ett första klassens frimärke i det övre högra hörnet på det här kuvertet också.
 4. 4
  Det går bra att skriva ett meddelande till bolaget och bifoga den i större kuvert tillsammans med den mindre kuvert. De kommer att ta ut din anteckning och mindre kuvert när de får en större kuvert adresserat till dem.
 5. 5
  Slicka flik av större kuvertet (som nu innehar en mindre otätade frankerat kuvert, och eventuellt ett meddelande från dig till företaget), tryck den stängd, och skicka den via U. S. Post Office.
 6. 6
  Väntar ivrigt på ditt svar. Räkna med att det tar 4-6 veckor för något att komma tillbaka till dig. Detta står för postkontoret transit tid samt för tiden för det mottagande företaget inte behandla din begäran.

Tips

 • Kom ihåg att stämpla den lilla kuvertet! Detta är den enklaste delen att glömma.
 • Båda kuverten måste vara tillräckligt stor för att rymma allt du och målbolaget utbyter. Standard "junk-mail" är "business" storlek, aka # 10, och kan gå för en första klass frimärke om det inte är över 1 uns i vikt eller 1/4 "tjock. Brevpapper butiker, centra kopiera och utskick butiker har oftast något mindre # 9 storlek kuvertet också. Men om någon kuvertet är större än posten möjliggör förstklassig "business" storlek, kommer du få ut mer porto.
 • Ju mindre kuvert, desto mindre betalar du i porto, så försök att plocka kuvert som är precis tillräckligt stor - använd inte gigantiska kuvert om du skickar en gigantisk manuskript eller nåt sånt.
 • Om du är en ängslig person, notera i din kalender när du skickade begäran, sedan gå vidare 6 veckor och sätta en annan anteckning i din kalender påminner dig om att svaret beror, redan!
 • Inte galen när du får ett kuvert adresserat till dig i din egen handstil. Den första par gånger, kan det förvåna dig. "Vad då?" du ska säga, snabbt följt av, "Oh, ja, skickade jag det till dem, inte jag?"
 • Det är knölig skriver på större kuvertet med allt det där i det, är inte det? OK, kan du hantera faktiskt större kuvertet innan du bifogar den mindre, så länge du förstår konceptet.
 • Om du bara har två kuvert av samma storlek, kan du vika en av dem (den "mindre" kuvert) i tredjedelar så den passar i "större" kuvert. Bolaget kommer att utvecklas den till normal storlek innan de skickar tillbaka den till dig. Men nu den större höljet kan vara för tjock för att sändas med en förstklassig stämpel. Om du har några frågor, ta den till postkontoret och fråga dem hur mycket porto du behöver.

Varningar

 • Om du har mer än bara ett litet kuvert och en anteckning, se till att du har tillräckligt med porto på stort kuvert för att täcka dess storlek och vikt. Det kan kräva mer än en vanlig första klass frimärke. Posten kommer att ge dig råd om du tar i båda kuvert i förväg, tillsammans med vad du vill skicka.

Saker du behöver

 • 2 business-storlek kuvert, helst en aning större än den andra (t.ex. en # 9 och # 10 storlek kuvertet)
 • Om du använder standard # 9 och # 10 kuvert affärsbrev, 2 förstklassiga frimärken
 • Om du använder större kuvert, 2 uppsättningar porto, tillräckliga för att posta större kuvert till företaget, och för bolaget att återföra mindre kuvert till dig.