Wko

Hur man använder en häftapparat

Med hjälp av en häftapparat är lätt att lära sig och är en mycket användbar färdighet gång bemästrat. Det finns många typer av häftapparater tillgängliga, denna artikel använder ett hem häftapparat som en demonstration men principerna är likartade för de flesta kontor häftapparater, bortsett från de mycket stora.

Steg

Hur man använder en häftapparat. häftklamrar i häftapparaten.
Hur man använder en häftapparat. häftklamrar i häftapparaten.
 1. 1
  häftklamrar i häftapparaten häftklamrar> Gör detta genom att öppna häftapparat -. förstå de övre och nedre halvorna av den öppna änden av häftapparaten och dra isär Om det finns tillräckligt med häftklamrar inne, fortsätt. Om inte, lägg några häftklamrar innan du fortsätter.
 2. 2
  . in mellan metalldelen och botten i> Detta är kritiskt Om tidningarna inte är korrekt inställd, då häftning måste förkastas och göras igen,. detta är inte bara tidskrävande men lämnar en ful linje av hål om du var inte särskilt exakt.
 3. 3
  Tryck ner den övre delen av häftapparaten så hårt du kan signatu re "bit" signatu>.
 4. 4
  Kontrollera för att se till att klammern har penetrerat papperet. Du är klar!

Tips

 • Kontrollera att häftapparaten har häftklamrar i det om det inte finns, kommer du inte att kunna häfta papper;. Kommer du att veta detta genom att se en fördjupning på papper framställt av metall kanter häftapparaten men ingen stapelvara kommer visas.
 • Häftapparater vandra på jobbet och skolan när andra lånar dem, kom ihåg att lämna ditt namn eller din avdelning områdets namn på häftapparat så att det bumeranger efter lån!
 • Om din pappersbunten är för tjock för att häfta, anser bara papper klippa det. Du kan också dela pappersbunten på mitten först, eller avsnitt av den i olika ämnen som tidningarna nämner. När det är slutfört kan du gem dem tillsammans. Emellertid har det visat sig lättare att bara gem ihop allting från början.

Varningar

 • Var noga med att inte placera fingrarna i vägen för häftklamrar, det är ganska smärtsamt. Också titta på våren-back mekanism på större häftapparater vid påfyllning, få kläm är obehagligt. Aldrig häfta människors ansikten eller ögonlock kan det vara smärtsamt.

Saker du behöver

 • Häftapparat
 • Staples
 • En bunt papper att häfta
 • Duct Tape eller vanlig tejp