Wko

Hur man tar bort häftklamrar med dina bara händer

Alla har det ögonblicket när du vill ta bort en häftklammer utan att behöva söka igenom röran på ditt skrivbord eller be en medarbetare för en klammerborttagaren. I den här artikeln beskrivs hur du kan ta bort häftklamrar säkert utan att skada fingrarna och utan att riva sidorna.

Steg

Hur man tar bort häftklamrar med dina bara händer. Instruktionerna i den här artikeln är bäst lämpade för att ta bort en häftklammer från en bunt papper som har varit häftat endast i ena änden och helst mot ett av hörnen (vanligtvis de flesta människor häfta vänstra övre hörnet av stapeln).
Hur man tar bort häftklamrar med dina bara händer. Instruktionerna i den här artikeln är bäst lämpade för att ta bort en häftklammer från en bunt papper som har varit häftat endast i ena änden och helst mot ett av hörnen (vanligtvis de flesta människor häfta vänstra övre hörnet av stapeln).
 1. 1
  Instruktionerna i den här artikeln är bäst lämpade för att ta bort en häftklammer från en bunt papper som har varit häftat endast i ena änden och helst mot ett av hörnen (vanligtvis de flesta människor häfta vänstra övre hörnet av stapeln). Denna teknik fungerar bäst med en stack som innehåller mellan 10 och 50 sidor.
 2. 2
  Få en grov beräkning av antalet sidor i stapeln.
 3. 3
  Börjar på den nedre änden av stapeln, separera bunten i två högar och fortsätt att försiktigt dra den översta stapeln från botten högen tills du inte längre kan dra staplarna utan att tillämpa väsentlig kraft och / eller riva stackarna isär.
 4. 4
  Nu hålla de två staplar av papper, en i varje hand medan de är anslutna till varandra genom klammern.
 5. 5
  Flytta händerna mot spalten bildas av de två pappersbuntar sammanfogade medelst klammern.
 6. 6
  Sätt in båda tummarna i skreva (varje tumme närmar den djupaste delen av spalten från varje sida) och med långsam, kontrollerad kraft försöka dra de två högar isär. Detta kommer att lossa det gemensamma och tillåter de skarpt vände ändarna på klammern att bli mer rundad och slutligen räta ut.
 7. 7
  Om du gör det rätt, kommer du att känna en lätt ge som de krampa ändarna börjar räta ut.
 8. 8
  På denna punkt kan du öka kraften du ansöka om att slutföra processen. Några av sidorna i din vänstra hand (för en högerhänt person som) kommer att ramla av häftklammer och du kan lindra den vänstra stapeln bort av stiftet.
 9. 9
  För att ta bort den högra halvan av klammern du kan infoga en penna eller annat vasst instrument under stapelvara på översidan av stapeln och lyfta krampa. Om du har har långa naglar kan du lyfta den lätt med naglarna.

Tips

 • Ju mer kontrollerad och långsam din applicerad kraft är, desto mindre riva och förvrängning av de sidor som du kommer att stöta på.
 • Övning ger färdighet. Ju mer du tränar, desto bättre kommer du att bli på att ta bort häftklamrar.
 • För bättre resultat, kan du ändra den del av sidorna i varje stapel beroende på papper och robusthet i stapelvara. Generellt gäller att ju kraftigare klammern, desto bättre är det att ha en större andel av sidorna i vänster (höger) hälften antar att du är rätt (vänster) hand.
 • Du kommer att ha en fördel om du har längre naglar.

Varningar

 • Lyft klammern med dina naglar kan orsaka flisning.
 • Du bör vara noga med att inte sticka fingret med de öppna ändarna på klammern både under och efter det har avlägsnats.
 • Släng de borttagna häftklamrar säkert.