Wko

Hur man skapar en annons

Crafting en annons som lockar potentiella konsumenter kan verka svårt, men det är enklare än du tror. Ju enklare desto bättre, faktiskt. En annons sammanfattar allt som är smart, innovativ, och särskiljas om ditt varumärke, och är nästan nödvändigt i dagens ekonomiska marknaden. Att skriva, design, och testa en annons, följ dessa steg.

Steg

Hur man skapar en annons. Kom upp med en catchy, kvickt tagline.
Hur man skapar en annons. Kom upp med en catchy, kvickt tagline.

Del ett: att skriva annonsen

 1. 1
  Kom upp med en catchy, kvickt tagline. Håll det kort och koncist, den genomsnittliga produkten behöver inte mer än sex eller sju ord. Om du säger det högt och det låter som en munsbit, redigera ner det. Vad det än är, borde det fånga konsumentens uppmärksamhet och övertyga honom eller henne om att din produkt skiljer sig från alla andras. Överväg att använda:
  • Rhyme - "Vill ni Yahoo?"
  • Humor - "? Dirty munnen Rengör den med Orbit tuggummi!"
  • En ordlek - "Varje kyss börjar med 'Kay'"
  • Creative bildspråk - Gula Sidorna: "Låt fingrarna göra promenader"
  • Metafor - "Red Bull ger dig vingar"
  • Allitteration - "Intel Inside"
  • En personlig löfte - Motel 6: "Vi lämnar ljuset på för dig"
  • Torr underdrift - Carlsberg har en stor skylt i centrala Köpenhamn som läser, "Förmodligen den bästa öl i stan".
 2. 2
  Undvika samma gamla. Nyckeln till en bra reklam är att vara minnesvärd. Den andra annonsen lånar en välbekant reklam fras (t.ex. "ny och förbättrad", "garanterade" eller "gåva" -? Är det någon annan sort), blir det utbytbara med tusentals andra. Vad är mer, lyssnare så vana vid ad klichéer som de inte ens hör dem längre. (Bara lyssna på Tom Waits Step Right Up för att höra hur meningslösa klichéer ljud när uppträdda tillsammans.)
  • Häpnadsväckande läsaren till att uppmärksamma är särskilt användbart om du har en hel del att säga. Till exempel skulle detta långa, miljöinriktat tillkännagivande inte vända många huvuden om det inte vore för det ovanliga, konfronterande tagline, om läsaren vill få skämtet, hon eller han har att läsa mer.
  • Vet hur man gå linjen mellan kontroversiella och underhållande. Vidga gränserna för god smak för att hjälpa din uppmärksamhet annons grab är vanligt, men inte gå för långt - du vill att din produkt ska redovisas på egna meriter, inte för att det var bundet till en smaklös reklam.
 3. 3
  Använd en övertygande teknik. Det finns beprövade metoder som annonsörer förlitar sig på att göra sina annonser pinne. Dessa inkluderar:
  • Sunt förnuft: Utmanande konsumenten att tänka på en bra anledning till varför inte köpa en produkt eller tjänst.
  • Humor: Att konsumenten skratta, vilket gör dig mer sympatisk och minnesvärd. Detta par särskilt bra med uppfriskande ärlighet. Inte den mest framgångsrika företag i din klass? Annonsera på att dina linjer är kortare.
  • Repetition: Att få din produkt att sticka genom att upprepa viktiga delar. Jinglar är det mest uppenbara sättet att göra detta, men om de inte är mycket bra, de är också de mest irriterande. Om du går den vägen, brainstorma en mer kreativ, mindre uppenbar upprepning teknik som den som användes i Budweiser groda reklamfilmer ("knopp-Weis-ER-bud-Weis-ER-bud-Weis-er").
  • Nödläge: Övertyga konsumenterna att tidpunkten är det väsentliga. Tidsbegränsade endast erbjudanden, försäljning brand och liknande är de vanligaste sätten att göra detta, men återigen, undvika meningslösa fraser som kommer att glida under dina kunders radar.
 4. 4
  Känn din kund. Även den smartaste annonsen fungerar inte om det inte tilltalar målgruppen. Letar du efter en viss åldersgrupp? Vill du folk med en uppsättning inkomstnivå? Eller kanske du letar efter en population med ett särskilt intresse? Oavsett vad det är, försök att få en tydlig bild av vem din dröm konsumenten är och varför han eller hon skulle vara intresserad av det du marknadsför.
  • Håll din målgruppen i åtanke när du utvecklar tonen och utseendet på din annons. Kom ihåg: det måste vädja till din målgrupp så mycket som möjligt och undvika att kränka eller talar ner till dem. Barn tenderar att vara överstimulerad, vilket innebär att du kommer att behöva för att fånga deras uppmärksamhet på flera nivåer (färg, ljud, bilder). Unga vuxna uppskattar humor och tenderar att reagera på trendighet och inbördes påverkan. Vuxna blir mer kräsna och svara på kvalitet, sofistikerad humor, och värde.
 5. 5
  Hitta ett sätt att ansluta önskningar konsumenterna vad du annonserar. Tänk på det här sättet: annonsen ska vara en bro mellan vad din dröm konsumenten vill ha eller behöver och din produkt.
  • Brainstorma om vad din konsumenterna vill, liksom några av förslagen nedan. Inte redigerar dina idéer direkt, bara skriva ner dem - du har gott om tid att plocka över dem senare.
  • Fråga dig själv om din produkt eller händelse är eftersträvansvärda. Vill du sälja något som folk skulle köpa för att må bättre om deras sociala eller ekonomiska status? Till exempel kanske du sälja biljetter till en förmån gala som är utformad för att känna sig elegant och lyxigt, även om biljettpriset är betydligt lägre än vad de flesta rika människor skulle kunna betala. Om du säljer en aspirational produkt, försök att göra din annons andas en air av lyx.
  • Bestäm om din produkt är för praktiska medel. Om du säljer något som liknar en dammsugare, utformad för att utföra vanliga uppgifter eller göra livet lättare för konsumenten, snurra det i en annan riktning. Istället för att betona lyx, fokusera på hur produkten eller evenemanget kommer att ge avslappning och sinnesfrid till konsument.
  • Fokusera på den mest tilltalande aspekten av din produkt. Varför ska det locka folk? Vad skiljer den från andra liknande produkter? Vad gillar du bäst om det? Dessa kan alla vara bra utgångspunkter för en annons.
  • Finns det ett uppdämt lust eller behov, någon frustration i huvudet på din konsument, som kommer att skapa en marknad för din produkt? Bedöma behovet klyfta som finns för produkten eller tjänsten
 6. 6
  Försök att se till att din annons kommer att åldras väl. Du vill inte att folk ser tillbaka på din annons i 10 år och är chockad över dess innehåll. För goda exempel på hur vanliga sociala troper kan se hemskt i äldre annonser, sök efter cigarett eller diet annonser piller från 1950-talet och 60-talen.
 7. 7
  Se till att all relevant information finns med. Om din konsument behöver veta din plats, telefonnummer, eller din webbplats (eller alla tre) för att få tillgång till din produkt, lämna denna information någonstans i annonsen. Om du annonserar en händelse, innehålla plats, datum, tid och biljettpriset.
 8. 8
  Bestäm var och när att annonsera. Om du annonserar för en händelse, börja marknadsföra det minst 6 till 8 veckor i förväg om det kommer att rymma mer än 100 personer, om det är mindre än det, börja annonsera 3 till 4 veckor framåt. Om du annonserar en produkt, tänka på den tid på året då människor är mer benägna att köpa det du säljer. Till exempel, om du marknadsför en dammsugare, kan det sälja bättre på våren, när folk håller på att genomföra storstädning.

Del två: att utforma en annons

 1. 1
  Välj en minnesvärd bild. Enkel men oväntat är ofta den bästa vägen att ta. Till exempel kan dessa Stark, färgglada silhuett annonser som knappt ens visar iPods dom sysslat blir inte mycket enklare, men eftersom de inte ser ut som alla andra annonser, de är direkt igenkännbara.
 2. 2
  Skilj dig från din bästa konkurrent (er). En burgare är en burgare är en burgare, men om du låter dig tänker så, kommer du aldrig att göra din försäljning. Använd din annons för att markera din produkt fördelar över det av dina konkurrenter. För att undvika stämningar, hålla påståenden om din produkt, inte deras. Till exempel, hånar detta Burger King annons storleken på Big Mac samtidigt talar den bokstavliga sanningen: det är en Big Mac box, trots allt, lämnar McDonalds ingen rättslig grund för att vidta motåtgärder.
 3. 3
  Designa en företagslogotyp (tillval). En bild säger mer än tusen ord, och om en logotyp är effektivt nog, kan det rendera texten onödigt (den bakåt Nike bock, Apple biten äpple, McDonalds bågar, Chevron skalet). Om du kör en utskrift eller TV-reklam, försöka utveckla en enkel, tilltalande bild som kommer att fastna i medvetandet hos tittarna. Tänk på dessa punkter:
  • Har du redan en logotyp? Om du kan, tänker av färska och kreativa sätt att åter föreställa sig det.
  • Har du ett vanligt förekommande färgschema att jobba med? Om ditt varumärke är omedelbart igen på färgerna i annonsen eller logotyp, använda detta till din fördel. McDonalds, Google, och Coca-Cola är bra exempel.
 4. 4
  Hitta en programvara eller teknik som skapar din annons. Hur du skapar din annons kommer att bero på vilket medium du använder för att annonsera. Här är några grundläggande förslag för att komma igång:
  • Om du gör en småskalig tryckt annons (t.ex. flygblad eller tidningsannons), prova att använda ett program som Adobe InDesign eller Photoshop. Eller, om du är ute efter ett gratis alternativ, kan du använda GIMP eller Pixlr.
  • Om du gör en video annons, försöka arbeta med iMovie, Picasa eller Windows Media Player.
  • För en ljud-annons, kan du arbeta med Audacity eller iTunes.
  • För en storskalig tryckt annons (t.ex. en banderoll eller skylt), kommer du antagligen att kontakta ett tryckeri för att få arbetet gjort. Fråga vilken programvara de rekommenderar att använda.

Del tre: testar en annons

 1. 1
  Berätta för kunderna att be om någon via namn. Om kunderna har möjlighet att ringa din anläggning som svar på en annons, till exempel, hänvisa dem till "be om Mike." På en annan annons, hänvisa dem till "be om Laura." Det spelar ingen roll om Mike och Laura ens existerar, vad som däremot räknas är att den person som tar dessa samtal registrerar hur många människor ber om vem. Detta är ett gratis sätt att spåra vilka annonser är att föra människor in och vilka som inte.
 2. 2
  Direkta kunder till olika webbadresser på din sida. Ställ in din webbplats för att få en annan målsida för varje annons du testar, sedan spåra hur många människor går till som. Återigen, detta är ett enkelt, diskret sätt att se vilka strategier dra de flesta.
 3. 3
  Erbjud kuponger i olika färger. Om couponing är en del av din annons strategi, se till att varje annons har en annan färg kupong så att du kan stämma dem separat.
 4. 4
  Mäta totalt svar på din annons. Har försäljningen tycks spika efter din annons, eller gjorde de hoppar? Har din annons bidra till de nya numren, eller var de på grund av krafter utanför din kontroll? Utvärdera hur väl din första insats gick och ta en lektion till nästa gång.

Tips

 • Mindre är alltid mer. Ju mindre en läsare har att läsa, har mindre lyssnare att ta in, bådar gott för din annons.
 • Om det är möjligt, och om du vet hur, använder det gyllene snittet för din annons design.
 • Undvik att använda dova färger eller mycket litet tryck, för de tar uppmärksamheten från din annons. Kom ihåg att det mänskliga ögat brukar dras till saker som har den ljusaste färgen, och om din annons inte har skarpa färger, då det inte kommer att märkas så mycket.
 • Kontrollera, kontrollera och kontrollera din annonstext igen.
 • Annonser kostar en massa pengar, och en bra annons tar din dollarn långt. Det kan vara värt att betala en professionell copywriter för en stor annons.