Wko

Hur man lyckas i college

College är en tid som inte liknar något annat i ditt liv. Du har blivit självständigt, du är på en ny plats, och ditt vuxna liv gradvis stirrar dig i ansiktet. Du har val att göra, och det vet du. Det finns inget hemligt recept för att lyckas i college, alla gör det annorlunda, i en alldeles egen. De flesta studenter i högskolan som lyckas dock dela vissa egenskaper. Läs vidare för att ta reda på vad de är.

Steg

Hur man lyckas i college. Få brinner någonting.
Hur man lyckas i college. Få brinner någonting.

Del ett: studera

 1. 1
  Undvik förhala. College akademiker, särskilt i den första och andra villkor, är inte särskilt svårt. Till skillnad från gymnasiet, men frågar college du kan bygga din utbildning nerifrån och upp, snarare än regurgitating oavsett omständigheter en lärare föder dig. Detta innebär ofta lite mer arbete än du är van vid.
  • Ge dig själv incitament att studera i förväg. Cashar inte din lön tills du är klar med den termen papper. Fira med vänner efter att du tagit testet. Unna dig något du har velat igen efter avslutad studerar mål.
  • Planera i förväg. Det är möjligt att passa in i alla sociala, akademiska och logistiska ansvaret i college och ändå ha tid för dig själv. Men du behöver för att planera. Före varje vecka, vara realistiska om hur mycket tid du kan ägna åt sociala aktiviteter och hur mycket tid du kommer att behöva spendera skriva eller knaprande nummer.
 2. 2
  Få brinner någonting. Ta en stund att fundera på vad du gillar att göra och studera, och vad du är genuint intresserad Vad är dina mål? Vad är dina planer? College är ytterligare ett steg på stegen till professionell framgång. Vad vill du göra efter college, och hur kommer college förbereder dig för att nästa steg?
 3. 3
  Ta ett brett spektrum av klasser i början. Även om du redan har deklarerat din stora och vet vad du vill studera, är det en bra idé att utsätta sig för olika ämnen, fält och teman. Över hälften av alla studenter ändrar sitt stora åtminstone en gång under sin grundutbildning vistelse, med många ändrar sina stora två eller tre gånger innan den stannar på en.
  • En annan anledning till att ett brett utbud av klasser i college är att du kommer att byta karriär under din livstid, och även en klass eller två kan göra en inverkan på kunnande och förståelse. Bureau of Labor Statistics inte exakt hålla koll på karriär förändringar, men vad vi vet är att du kommer att vara i ett annat område i slutet av din karriär där du började.
 4. 4
  Lyssna på andra elever, men bilda din egen uppfattning. Så fort du kommer till college, kommer du att höra andra elever talar om vilka lärare är "lätt", och vilka som inte är, vilka karriärer "heta" och vilka som inte är det. Lyssna på dessa åsikter - de förmodligen har någon grad av sanning - men låt dem inte avskräcka dig från vad du vill göra. Du är din egen person, och du är skyldig dig själv att bilda din egen uppfattning om saker.
 5. 5
  Samarbeta med lärare. En av de största misstagen college barn gör aldrig bilda en relation med sina lärare. Att bilda en relation med lärarna kan hjälpa till att göra din utbildning rikare, ditt nätverk större, och kan även netto du en vän eller två på köpet.
  • Gå till kontorstid, även om det är en artighet. Visar ditt ansikte i kontorstid är viktig. Snacka om idéer och metoder du har problem med, och låt professorn vet vem du är. Du kommer förmodligen få ett bättre betyg om din lärare vet att du sätter i gång att besöka under löptiden.
  • Leta efter en mentor. En mentor kan vara en professor eller administratör som tar en förkärlek till dig, som du bilda en djupare bindning. En mentor kommer att kunna avstå råd, hjälpa dig att välja klasser, och kan även hjälpa dig att få ett jobb efter du har examen. Underskatta inte vikten av en mentor.
 6. 6
  Bilda goda studievanor. Everyone studier på ett annat sätt. Vissa människor behöver TV eller musik i bakgrunden, andra föredrar total tystnad. Vissa människor gillar att studera i grupp, andra föredrar ensam studie. Ta reda på vilka vanor fungerar bäst för dig. Fråga dig själv och svara på dessa frågor:
  • Hur lång tid tar det för en idé att hålla sig för dig? Behöver du veckor före glödlampan släcks, eller dagar?
  • Vilken typ av en elev är du? Är du:
   • En auditiv elev? Vill du lära dig genom att höra något? Vill Ni hellre ha en idé förklarade högt än att läsa i.
   • En visuell inlärare? Vill du lära dig genom att se något? Du vill hellre lära genom att titta på grafer, läsa eller titta på en demonstration.
   • En kinestetiska inlärare? Vill du lära dig genom att röra vid något? Du skulle hellre bygga vad du läser om, och se den i aktion.
  • Vilken tid på dagen jobbar du bäst? Vill slå ut dig ur en hel del arbete på morgonen, eller är du en nattuggla?
 7. 7
  Ställ en akademisk mål för dig själv. Om du inte anger någon akademisk mål, kanske du lämnar college undrar om du försökt tillräckligt. Din akademiska mål behöver inte vara samma som någon annans mål. Försök att vara realistisk om det när du ställer in det, balansera ut det med andra personliga mål du har. Att få igenom college är inte alltid om att få en 4,0 eller examen magna cum laude. Den handlar om att göra det bästa du kan, med tanke på dina resurser.

Del två: umgås

 1. 1
  Upprätta så många vänskapsband som möjligt. Om du är på en större skola, kan du finna det stora antalet nya människor lite skrämmande. Det är okej. Alla känner så vid första. Komma förbi hotelser av numren och du hittar dussintals, om inte hundratals, människor som du umgås med och lära av. Många människor ser tillbaka på sitt college år i riktigt bra minnen, ofta på grund av de vänskapsband som de gjorde.
 2. 2
  Engagera dig i klubbar, traditioner och händelser. College evenemang är mycket annorlunda från de obligatoriska händelserna du kanske har gjort på gymnasiet. Eftersom ingen är tvingad att delta, de människor som finns där tycker att det på egen hand. Det är ingen hemlighet att den verkliga dra av klubbar och händelser är den sociala aspekten. Du kommer förmodligen möter en massa människor med liknande intressen, några människor du inte kommer överens med, och några människor med helt fantastiska bakgrunder C'est la vie:. Det är ett tvärsnitt av livet.
  • Ta dig tid att göra klubbar och händelser utanför din närmaste umgängeskrets. Det är bra att bjuda in dina bästa vänner för att delta i klubbens aktiviteter. Men vad händer om att föra dina vänner tillsammans innebär att du inte skulle ha träffat en annan potentiell vän? Försök att träffa så många intressanta människor som möjligt under din tid i college. Gör inte vänskap ensamrätt delas endast av dig och din inre krets.
 3. 3
  Gå till parterna. College parterna är nästan en mytisk unicorn: byggt upp så mycket av Hollywood och förväntningar på att de nästan är bundna att svika. Tja, nästan. De flesta college parter ser inget som den typ av partier du ser på TV. (Beroende på vilken skola du går till, men det finns några ganska fantastiska part atmosfärer.) Var dig själv, sätta ett leende på läpparna, och komma i stämning för att träffa nya människor. Vem sa "framgång" var bara om akademiker?
  • Vara en nådig party-goer. Skräpa inte ner flaskor runt någons rum, göra en enda röra i någons kök, eller använd någon säng utan deras tillåtelse. Ta koppar eller läsk, eller om du är gammal nog, öl eller vin. Det är aldrig dåligt att vara den personen att värden tar en böjelse till att de är generösa och väluppfostrad.
  • Var försiktig om droger. Vet vilka droger är sannolikt att verkligen skada dig och vilka droger är mildare. (Alkohol och marijuana med måtta är inte troligt att sätta dig in i akuten, men kokain, kan meth, hallucinogener, och smärtstillande alla vara potentiellt livshotande.) Vissa elever tycker att högskolan är en tid att experimentera med droger, men följ din samvete. Gör ingenting du inte är bekväm med. Och kom ihåg att mer ofta än inte, du vet inte vad som finns i ett visst läkemedel.
 4. 4
  Om du bestämmer dig för att ha sex, gör det säkert. Många college-bundna freshman är fortfarande alarmerande okunniga om sex. I college, folk gillar att skryta om sex. Sanningen är att studenter har sex med en mycket lägre takt än deras skryt kan antyda. En studie visade att en majoritet av deltagarna hade 1 eller färre sexpartner under loppet av ett år. En annan undersökning visade att 59% av eleverna uppgav att de hade inga sexuella partners under de senaste 30 dagarna.
  • Använd alltid skydd. Oavsett om du är en kille eller en tjej, alltid hålla en kondom på dig om du är sexuellt aktiva. Om den används rätt, är en kondom 98% effektiva för att förhindra graviditet. Håller inte på kön om du eller din partner använder skydd. Smittas av hiv, är herpes eller annan STI så enkelt som att ha oskyddat sex en gång. Och till skillnad från din upphetsning, vilket kommer att blekna med tiden, kommer en STI som herpes går inte bort.
  • Förstå att alkohol kan bråka med din dom eller beslutsfattande färdigheter. Alkohol kommer att minska dina hämningar, vilket innebär att du kommer att finna det lättare att motivera ha sex med någon som du inte kan ha om du var nykter. Förstå detta innan du börjar dricka.
  • Få rakt på myter om sex. Låt oss avslöja några av de myter om sex:
   • "P-piller skyddar mig från könssjukdomar." Myt. Preventivmedel kommer inte att skydda dig från könssjukdomar som hiv / aids.
   • "Jag kan inte bli gravid om jag är på min tid." Myt. Du kan absolut bli gravid när du är på din tid.
   • "Jag kan inte bli gravid om jag är en oskuld och det är min första gången att ha sex." Myt. Tyvärr är denna falska. Du har fortfarande en 5% chans att bli gravid.
   • "P-piller är ett effektivt första dagen du börjar ta det." Myt. Det kan ta upp till en månad för p-piller för att bli effektiva.
 5. 5
  Aldrig äta ensam. (Egentligen, om du känner för det, inte äta ensam inte vara en dålig sak.) Taget från namnet på en bok av Keith Ferrazzi, är tanken att nätverk, eller göra anslutningar som kanske jumpstart din karriär i ett senare datum, kan göras enkelt och behöver inte vara en dålig sak. Gör det mesta av dina möjligheter när du är i college. Vrid tid i mässen i en givande lektion i personlig utveckling.

Del tre: hälsa, säkerhet och ekonomi

 1. 1
  Ät hälsosamt, motion och få tillräckligt med vila. Alla tre verkar vara på listan för saker högskolestudenter göra minst. Om du vill lyckas i college, dock, och lära sig att balansera arbete, lek och tusen olika saker i mellan, du behöver för att börja få allvarliga om din hälsa.
  • Den optimala kosten för en högskolestudent är samma som för alla andra: äta magert kött eller protein, frukt och grönsaker, fullkorn, och hålla sig borta från läsk, godis, enkla kolhydrater och mättade fetter. Inte bara kommer du att må bättre, men du kommer också att bli i bättre form för att undvika den ökända freshman 15.
  • Motion är en mirakelmedicin, förutom att det är egentligen inte en drog. Övningen hjälper oss att bränna fett, bygga muskler, lägre kolesterol, lindra stress, och sover bättre. Gå en intramural idrottslag, göra varv i gymmet poolen, eller helt enkelt ta trapporna i stället för hissen. Om du gör ingenting annat, försöka få in 30 minuters promenad om dagen.
  • Få tillräckligt med sömn. Ett av de bästa sätten att maximera akademiska resultat på tester är att få en god natts sömn. I själva verket, studenter som drar alla nighters studenter med sömnstörningar, och studenter som rutinmässigt stannar uppe sent på veckonätter utföra allt sämre i skolan än elever som får vanlig, bekväm, varaktig sömn.
 2. 2
  Besök universitetet vårdcentral. Universitetet vårdcentralen kommer att ha alla typer av information om att hålla sig frisk på campus, förutom bostäder universitetets bästa läkarna. Utnyttja de kostnadsfria bekvämligheter din vårdcentral erbjuder: gratis vaccin, kondomer och rådgivning är bland de vanligaste.
 3. 3
  Om din skola har en säkerhetsavdelning, använd den. Många högskolor och universitet kommer att ha en allmän säkerhet avdelning som sköter säkerheten på universitetet. Public Safety Officers får rutinmässigt:
  • Eskortera dig till ditt hem eller studentrum om du känner dig osäker.
  • Ge dig värdefulla säkerhetstips om att bo i ditt område (särskilt tillämpbart i en urban miljö).
  • Utreda brott som händer på campus. Om du har blivit utsatt för ett brott, särskilt rån, våldtäkt, tvång eller misshandel, vänligen meddela campus säkerhet och / eller den lokala polisen.
 4. 4
  Budget ut dina utgifter. College är en tid då barnen börjar bete sig som vuxna. En del av att vara en vuxen är att ha en budget. För att göra en budget, göra en inventering av de pengar du har under en viss månad. Titta på dina tidigare kostnader och budget ut hur mycket du tillåter dig själv att spendera under den månaden Kostnaderna bör inte överstiga summan av pengar du har Ett prov budget kan se ut så här..:
  • Totalsumman av intäkter per månad: 975€.
   • Bostäder: 450€
   • Mat: 190€
   • Böcker och skolmaterial: 75€
   • Gas: 150€
   • Diskretionära utgifter: 115€
 5. 5
  Ansöka om ekonomiskt stöd. Ansök om Federal studiestödsnämnden, eller FAFSA innan du går på college, och kolla tillbaka rutinmässigt för nya ekonomiska möjligheter till stöd. Kontrollera med din college studiemedel för att få veta om du ansöker om något ekonomiskt stöd eller meritbaserat stipendier. Det finns en hel del ekonomiskt stöd flyter runt där ute om du vet hur man hittar den.
 6. 6
  Leta efter arbetsmöjligheter studie. Din högskola eller universitet behöver anställda att fungera, och det vet förmodligen att ge sina elever en chans att arbeta är en vinnande insats. Kontrollera med din skola om arbete-studiemöjligheter. Mycket av tiden kommer du att få betalt för att göra en tanklös, nominell uppgift som människan bibliotekets entré. Detta bör också ge dig möjligheter att studera medan du tjänar en lönecheck.
  • Andra gånger kommer högskola eller universitet betalar du utföra forskning med en lärare eller avdelning. Det är här att ha en mentor (se ovan) blir viktig. En mentor kan vara kompetent att övertyga den avdelning som du är en utmärkt kandidat för forskarassistent. Detta är ytterligare ett behagligt jobb att ha.
 7. 7
  Om du kan, spara pengar. Om du får ett stipendium eller ekonomiskt stöd, eller dina föräldrar hjälpa dig med kostnader, prova så mycket som möjligt för att spara pengar medan du fortfarande på college. När du lämnar college och blir domare i ditt eget liv, måste du börja betala räkningar. Dessa räkningar kommer att bli mycket lättare att betala om du har lagrat undan en liten grundplåt medan du fortfarande var i college. Andra skäl för att spara pengar på college:
  • Studera utomlands kostar pengar. Massor av det. Om du vill studera i Florens, Italien eller Shanghai, Kina, eller nästan var som helst annars, det kommer att kosta dig en vacker slant. Det finns stipendier och stöd, men man kan inte alltid räkna med dem.
  • Studielån tar tid att betala av. Om du är som de flesta studenter, har du en massa lån för att betala av när du lämnar college. Att få dem (och räntebetalningar) betalas ut kan spela en stor roll i vad din budget ser ut efter examen.

Tips

 • Håll dig frisk genom att göra fem saker: 1.) Ät hälsosamt, 2) Övning, 3) Slappna av, 4) Vara optimistisk:.... Le och skratta, och 5) får tillräckligt med sömn
 • Lita inte på sena sessioner natten studie eller plugga, om du inte vet säkert att du kan dra nytta av sådana åtgärder.
 • Gör ditt mål att lära sig materialet, inte bara för att få läxor.
 • Minns vem du är, vad du gör, och varför du gör det.
 • Försök att sitta på en plats där du är bekväm under klassen. Vanligtvis är det lättare att vara fokuserad när man sitter på framsidan.
 • Använd gamla tentor som studiehandledningar. Se till att du kan svara på de frågor som du fick fel på rätt sätt. Läraren tyckte uppenbarligen att det var viktigt nog att testa dig på - och du kan se den igen på en annan examen.
 • Plugga och förhalning fungerar bara för några få utvalda, som är medfött rustade att hantera trycket från att slutföra uppgifter i sista minuten till en rimlig grad av kvalitet. Om du inte kan hantera dessa krav, inte riskera den.
 • Köp böcker på nätet eller från klasskamrater som gått kursen att spara minst 150€ en fjärdedel / termin på läroböcker kanske du bara studerar en gång.
 • Om du har problem med att förstå, be om hjälp! Fråga din lärare eller handledare för att hjälpa dig.
 • Gör problemen i slutet av varje kapitel, få en lösning handbok för att hjälpa dig när du har fastnat
 • Om du är en lätt sidospår person, hitta sätt att minimera distraktioner för att optimera inlärningsförmågan.
 • Läs vidare. Om du vet att professorn kommer att täcka en viss del, försök att läsa om det i förväg. På så sätt kommer du att ha en mer grundlig förståelse och kan ställa frågor i klassen.
 • Gör så mycket du kan i college! Hela upplevelsen är att lära sig att balansera mellan akademiska ansvar och mer avkopplande aktiviteter.

Varningar

 • Det bästa tillvägagångssättet, men kanske inte den säkraste, är att lära sig själv vad du vill veta om dina styrkor och svagheter.
 • Var inte rädd för att göra några misstag eller ta risker, tänk bara på att lära av dem.
 • De steg och tips mot att göra ditt första år på college ett framgångsrikt bygger på övergripande, grundläggande och allmänna principer som är konstruerade för att underlätta tillämpningen. Dessa är baserade på ren observation och första hand experiment, inte uppfatta dessa tips som pedagogiska eller idealistiska tillrättavisningar tänkt att begränsa din fria vilja till valet av åtgärder.
 • Alla är olika, och därför ingen särskild strategi kommer att arbeta över hela linjen på grund av de variationer från person till person.

Saker du behöver

 • Nedan är en lista över grundläggande, viktiga saker du kanske vill föra för ditt första år på college. Jag kan ha lämnat vissa saker som du skulle hitta helt avgörande, så ta inte den här listan som komplett eller bokstavlig eftersom det verkligen inte är begränsad. Dessutom finns det ingen särskild ordning av betydelse, eftersom varje objekt mer eller mindre bidrar till din beredskap.
 • Office material (papper, skrivare bläck, pennor, penna, miniräknare, häftapparat, etc.)
 • Minst två uppsättningar av sängkläder (örngott, lakan)
 • Tillräckligt med kläder för att pågå i minst två veckor och högst tre veckor
 • En organisationskommitté container, kanske en av de plastlåda sätter
 • Hobby material / Sportutrustning / böcker du tycker om / filmer (det kan bli tråkigt, beroende på om du har inget socialt liv, men du bör definitivt undvika tanklöst titta på tv)
 • En dator (Beroende på din nivå av användning för det, kommer en del människor vill ha en otroligt snabb maskin, men de flesta använder sina datorer för allmänna programmet applikationer och ordbehandling) En bärbar dator rekommenderas starkt, eftersom den möjliggör portabilitet när man går hem och ökar en förmåga att skriva upp föreläsningsanteckningar. Även professorer pratar ofta otroligt snabbt så att skriva anteckningar absolut trumf skriva ut dem. Plus, är snyggare Times New Roman antagligen än din handstil!
 • Pålitlig skrivare + bifogade svarta bläckpatroner (du egentligen inte behöver färg bläck mycket)
 • Mini kylskåp (stora för kylvatten, juice, mjölk, frukt, etc.)
 • Mikrovågsugn (inte så viktigt, men kommer väl till pass en gång i en stund.)
 • Hopfällbara lådor eller lådor lagring (bra för att föra saker fram och tillbaka från hemmet, och dessutom är praktiskt när du flyttar ut ur ditt studentrum i slutet av året)
 • Vatten! Du kommer att få oerhört törstig i ditt rum och bör ha några lättillgängliga vatten reserver till hands. Ett filter skulle uppfylla detta krav, men vissa kanske föredrar flaska källvatten. Beror på vad du gillar.
 • Snacks - Snacks är stora för de sena nätter studerar, eller ibland som du måste hoppa över en måltid. Granolastänger har gjort underverk för mig.
 • Förkylning / influensa medicin - Face it, du kommer att bli sjuk minst en gång eller två gånger medan i skolan, och har medicinen klar kommer endast att fungera till din fördel!
 • Toalettartiklar (tandkräm, munvatten, schampo / balsam, duschkräm, skrubber, + + så många handdukar som du kan ta med så att du inte behöver göra tvätt så ofta)
 • Väska för toalettartiklar (inte särskilt nödvändig om inte ditt rum är långt från de gemensamma bad och du är inte försedda med någon cubby utrymme att placera dina artiklar)
 • Tvättmedel
 • En återanvändbar plastflaska behållare att transportera vatten eller kaffe
 • Pengar