Wko

Hur aktivt lära under föreläsningar

Om du har ett hektiskt schema och en hektisk studie belastning, vilket gör det mesta av din föreläsning tid att lära sig och riktigt smälta vad du hör och ser är mycket viktigt. Det finns några enkla sätt att säkerställa att du uppnår detta med minsta möjliga krångel och med maximal effektivitet.

Steg

Hur aktivt lära under föreläsningar. Försök att sitta i framsätet och med en person som har ett gott rykte i förberedelserna anteckningar.
Hur aktivt lära under föreläsningar. Försök att sitta i framsätet och med en person som har ett gott rykte i förberedelserna anteckningar.
 1. 1
  Försök att sitta i framsätet och med en person som har ett gott rykte i förberedelserna anteckningar. Sitt i den position där föreläsaren kan enkelt se dina förberedelser av anteckningar. Detta kommer att driva dig att bättre förbereda anteckningar, notera fler poäng och kommer att göra dig möjlighet att skapa ett bättre rykte i klassen.
 2. 2
  Lyssna. Detta innebär alert och inte vandrar iväg i en dagdröm, mentalt skapa en att-göra-lista eller ens beskriver vad du kommer att skriva nästa uppsats om. Glöm allt utom vad du lyssnar på och titta - ägna alla dina sinnen till föreläsningen.
 3. 3
  Skriv noggranna anteckningar. Det är viktigt att skriva ner viktiga punkter från föreläsningen. Detta betyder inte skriva allt, ord för ord. Det betyder att du måste följa konsten att destillering, nämligen att dra ut de punkter som materia och de punkter som sammanfattar det väsentliga i varje avsnitt av föreläsningen.
 4. 4
  Markera som du skriver. I marginalen av dina anteckningar, skriva nyckelord eller använd tecken som kommer att dra dig till de punkter snabbt när du åter läsa föreläsningsanteckningar. Detta gör två saker - det genast skapar en snabb anslutning i ditt sinne till den grad och det gör det mycket enkelt att hitta de viktigaste punkterna när man revidera eller skriva med noterna.
 5. 5
  Skriv frågor som du lyssnar. Om du kan formulera frågor som syftar till föremålet som du lyssnar, kommer detta att bidra till att befästa den information du något emot. Oavsett om du får ställa dessa frågor till föreläsaren, lär du dig en viktig färdighet som kommer att vara till nytta för resten av ditt liv. Ställa frågor kan du utforska den informationen vidare och tvingar dig att granska den information du får på ett mer aktivt sätt.
 6. 6
  Vara en proaktiv lyssnare. Om läraren gör poäng som du inte håller med eller hitta är värda ytterligare överväganden, placera en asterisk eller utropstecken bredvid punkten och single-ord som "nonsens", "okontrollerade", "utforska ytterligare". Detta skapar en anslutning i ditt sinne med de eventuella ytterligare forskning vägar för dig efter föreläsningen.
 7. 7
  Var försiktig med inspelningsenheter. Om du får spela in en föreläsning, vara försiktig med att förlita sig på detta som din enda källa för att komma ihåg vad som sades. Vill du verkligen att behöva sitta igenom hela föreläsningen igen bara för att finna de viktigaste punkterna? Det är egentligen inte en tidsbesparande enhet alls och du är mycket bättre att skriva anteckningar.

Tips

 • Kom upp med tekniker för att organisera olika typer av information. Till exempel, kan du stryka namn och datum, sätta stjärnor bredvid definitioner, eller sätta runt boxarna exempel problem. Detta hjälper dig att referera snabbt och bättre studier för olika typer av tester.
 • Det hjälper verkligen att utveckla din egen stenografi stil. Detta kommer att spara dig en massa extra skrivande och det kommer också att fortsätta att vara användbara för andra situationer, såsom sysselsättning.
 • Även om det tar tid, hjälper det verkligen att se över materialet i föreläsningen innan föreläsningen. Att bli bekant med materialet innan föreläsningen kan hjälpa dig att fokusera på vad du har mest svårigheter att förstå och du kommer att kunna ställa bättre frågor under lektionstid.
 • Hitta någon i din föreläsning som tar mycket bra anteckningar, eller har ett rykte om organisation och akademiska prestationer. Se om du kan träffa dem för fem eller tio minuter efter varje föreläsning att gå över sina anteckningar. Man tittar på en modell för god anteckningar hjälper dig att fånga oklar eller saknas uppgifter i egna anteckningar.
 • Om du befinner dig trött under en föreläsning, sträcka lite. Sträck dina fingrar, armar, dina ben, vad är bekvämt och lämpligt med tanke på utrymmet. Att ha vatten att dricka med jämna mellanrum kommer också att hjälpa till att hålla dig alert.