Wko

Hur kan man vara artikulera

Att artikulera ger folk intrycket av en solid, full utbildning och odlade sinne. Välj talande vanor noggrant.

Steg

Hur kan man vara artikulera. Eliminera verbal pauser.
Hur kan man vara artikulera. Eliminera verbal pauser.
 1. 1
  Känn ditt ämne. Yttra sig i frågor där man har möjlighet att bringa mer klarhet i andra eller hjälpa lägga till diskussionen. På tal från en önskan att lägga till något eller bara få din röst hörd, kommer inte att lägga till i din upplevda articulateness. Låt andra tala om saker som de är expert på och lägg till den diskussionen genom formulera frågor. Gör din forskning och vet de alternativa perspektiv men vara beredd att sluta dela när du rör dig utanför din nuvarande kunskap.
 2. 2
  Eliminera verbal pauser. Ord som um, en, vilja, etc... förnedra och förringa vad du säger. De stör flödet av en mening och göra det lossnat. En ickeverbala paus är mycket bättre. När kämpar för ord, ger en icke-verbal paus, korrekt placerad, lyssnaren effekten av en dramatisk studerat eller tänkt. Det bekräftar din kontroll över vad som sägs.
 3. 3
  Tänk innan du talar. Detta bidrar till att eliminera den verbala pauser och kan hindra dig från att säga något som inte är vettigt.
 4. 4
  Utöka ditt ordförråd. Med hjälp av olika ord som betyder samma sak skapar mer intresse och färg i ditt tal. Läsa hjälper detta arbete och höjer din intelligens. Om du inte förstår de ord du läser, konsultera en ordbok eller synonymordbok.
 5. 5
  Använd riktiga ord. Shun slang och sammandragningar. Istället för hej, använd hej, i stället för ja, använd ja. Använd aldrig va, va-ah inte inom ramen för en berättelse eller händelse....
 6. 6
  Använd korrekt grammatik. Studera rätt användningar av orden följande ord: Jag, mig, honom, hans, han, nej, inte. De används ofta felaktigt i fall såsom dubbla negationer och när du listar folk. När upprepa ett faktum du redan sagt, alltid säga "som jag sa", aldrig, "som sagt".
 7. 7
  Försök att arbeta på en mer koncis. Säger mer genom att säga mer kan göra vissa människor stänga av eller slutade lyssna. Lägga till innehåll på diskussioner som så kondenseras som möjligt utan att vara vaga. Prata tills du kommer till din poäng kommer att se hälften av din publik redan har ställt ut. Ange din punkt fram och människor kommer att veta vad du försöker att utarbeta om.
 8. 8
  Ha tålamod. Reformera sätt att tala tar en hel del tid och ansträngning.

Tips

 • Håll dig uppdaterad med aktuella händelser och känner till din historia. Detta är inte obligatoriskt, men hjälper intelligent konversation. Vad är din förmåga att tala om du har något att prata om?
 • Om du är oförmögen att någonting om artikulation som inte kan eliminera verbal pauser, inte kan tänka innan du talar, har en svag ordförråd, inte kan tala utan slang eller vulgära etc. misströsta inte! Genom att helt enkelt läsa högt någon professionell skrivande som en bok, tidning eller artikel kan du omedelbart ha alla ovan nämnda kvaliteter en artikulerad högtalare bör ha!
  • Nyckeln till att bli en självständig vältalig talare är dock att slå upp ord och korrekt uttal som du är bekant med, och att förfina ditt uttal när du går längs högläsning oftare. Precis som fysisk träning du kommer att märka din röst ökar i styrka och genom praxis din hjärna kommer att vänja sig vid att tala articulately. Utbildning din röst kan vara kul precis som någon artist kan utveckla och finslipa en unik stil, men vet kunskap och konsekvens är kung. Genom att läsa högt du stärka din röst och få kunskap på samma gång! Det finns stora förebilder, men i slutändan måste man sätta i arbetet du>! Antingen genom samtal eller genom högläsning, ÖVA.
 • Vet skillnaden mellan klingande vältalig och försöker bara låta utbildade. Använda stora ord = utbildade. Använda ord som alla = förstår artikulera. Lägga icke-associerade statistik = utbildade. Att känna de små detaljerna i din position = artikulera.
 • Om du har svårt att sluta säga "um" etc högt, försök tänka ordet istället.

Varningar

 • Undvik svamla. Om du inte har något att säga, sitt ner! Ingen har någonsin klagat på ett möte som slutade tidigt.
 • Undvik svordomar. Rå språket ökar aldrig någon åsikt om dig, om de inte är preteen pojkar.