Wko

Hur man gör en presentation roligt

Du kan göra någon presentation kul även om det inte är den mest spännande ämne i världen. Här är några tips för att göra din nästa presentation roligt för dig och kul för din publik.

Steg

Hur man gör en presentation roligt. Innan du planerar det roliga, planera grunderna.
Hur man gör en presentation roligt. Innan du planerar det roliga, planera grunderna.
 1. 1
  Innan du planerar det roliga, planera grunderna.
  • Så självklart som det kan låta, att bry sig om din presentation ämne är viktigt. Se till att du förstår varför du presenterar, och vad du vill att uppnås i slutet.
  • Fråga dig själv de viktiga frågor som hjälper dig att förstå. Varför är denna presentation viktigt? Vad ska du berätta för din publik att de inte redan vet? Om du var i publiken för denna presentation, vad skulle göra det värt mödan att höra det? Ny information? Nya idéer? Ju mer trodde du ge på dessa frågor, desto bättre din presentation vara.
  • Om det är en onekligen tråkigt ämne, en av de bästa sakerna du kan göra för din publik är att erkänna det. Du kan ofta se dem tydligt koppla som följd. Du kan göra detta med humor: "Jag vet att ni alla har tävlat från dina skrivbord att höra mig närvarande på märkvärdigheter korrekta förfarandena för registrering..." eller genom att helt enkelt säga: ". Lita på mig - jag vet att detta inte är ett väldigt spännande ämne, men jag planerar att göra denna tid roligt för dig"
 2. 2
  Engagera din målgrupp. Lyssna till den som bara pratar i 20 minuter är inte roligt. Du håller i presentationen, men det betyder inte att din publik bara bör höra från dig. Publiken uppskattar alltid känslan inblandade.
  • Ställ frågor. Uppmuntra din publik att tänka aktivt om ämnet du presenterar på. Frågar en publik: "Har någon några frågor?" är goda seder, men ofta mött iskall tystnad också! Prova att fråga din publik öppna frågor som "Vad är det svåraste eller frustrerande aspekt av denna nya programvara för dig?"
  • Har andra människor läser ut information i stället för dig. Plocka folk på måfå för att läsa upp en bild eller förklara en punkt.
  • Vet du redan att några medlemmar av din publik kommer att bli distraherad, uttråkad, eller ens kritisk i din presentation? Dessa är de människor du behöver för att involvera och engagera mest av allt. Fundera på hur du ska involvera dessa människor i förväg. Du kan också be dem att hjälpa dig under presentationen. Du kan även ringa dem dagen innan din presentation och be dem att ställa frågor om dagen.
  • Ju större din publik storlek, desto svårare kan det ofta verka för att engagera dina mötesdeltagare. Be din publik att tänka på hur vad du presenterar gäller för dem personligen. Pose genomtänkta frågor. Även om publiken kan vara för stort för att få svar från alla, får du dem att tänka.
  • Om du står på en scen, det finns inget som hindrar dig att komma ut på scenen och gå runt genom publiken när du presenterar. En av mina favorit universitetslektorer förvånade ofta vår klass genom att presentera från baksidan av rummet. Ingen kunde någonsin somna i bakre raden av hans föreläsningar.
 3. 3
  Överraska din publik. Tänk tillbaka till en presentation du har verkligen haft. Chansen finns, det var inte ämnet, men det faktum att presentatören gjorde något du aldrig sett gjort en presentation innan. Kanske de hade en unik stil och tacklas ämnet i ett mycket nytt och intressant sätt. Om du vill att presentationen ska vara roligt, överraska din publik. Här är en lista med idéer för att få dig att tänka:
  • Spela musik som en intro, eller ens under din presentation. Lägg musikfiler på din PowerPoint-bilder, eller ens spela musik från din iPod / iPhone.
  • Spela roliga youtube klipp för att illustrera en punkt i din presentation. Rolig TV-reklam och även små grabs av roliga filmer eller TV kan fungera bra för att förstärka en punkt på ett roligt sätt.
  • Fråga folk frågor och ge ut små priser för korrekta svar. Det är fantastiskt vad människor i en publik kommer att göra för en gratis Kit-Kat bar. Du kan även dela ut små isglass och choklad att starta.
  • Ställa frågor som du vill att din publik att svara i en skål och låt dem välja frågor slumpmässigt. Du kan ställa frågor i säten, eller ens dölja dem och be din publik att hitta dem.
  • Om du behöver distribuera läsmaterial, försöka gömma dem i ett annat rum och göra din publik att hitta dem. Eller välj två personer för att dela ut dem till gruppen för dig - i utbyte mot komplimanger. (Tips: det här är en bra roll för de "distraherad" medlemmar av din publik).
  • Vem säger att din presentation ska vara inne i ditt kontor? Gör alla gå utanför och sitta i solskenet för din presentation. Flytta din publik till ett annat rum var 5 minuter. Släcker belysningen och presentera med levande ljus. Om ditt kontor alltid håller presentationer i styrelserum, hålla din presentation på lunch-rummet. Ta alla stolarna ut ur rummet och göra alla sitta på golvet. Bär en mask. Ha en superhjälte outfit. Himlen är gränsen.
 4. 4
  Ju mer du försöker och gör din presentation engagera och överraska, desto roligare blir det. Lycka till!.