Wko

Hur man blir en bra presentatör

Tänk på senaste minnesvärda presentation du har varit, är det lätt att komma ihåg? Tyvärr har många presentationer är forgettable, och det är ett problem eftersom det betyder presentationer inte tjänar sitt syfte att kommunicera ett budskap eller information till publiken. Följande steg kommer att hjälpa dig bli en bättre presentatör och göra mer effektiva presentationer.

Steg

Hur man blir en bra presentatör. Forskning ditt ämne.
Hur man blir en bra presentatör. Forskning ditt ämne.
 1. 1
  Forskning ditt ämne. Det är viktigt att spendera tillräckligt med tid att samla in och bekräfta information för att tala med självförtroende och kunskap.
 2. 2
  Organisera. Organisera de viktigaste punkterna i den mest lämplig ordning för det ämne du presenterar. Undvik att skriva fullständiga meningar eller stycken och förbereda noterar kort som hjälper dig att utveckla den information som presenteras.
 3. 3
  Öva. Inte memorera inte skrivna texter. Försök att förstå ämnet till bästa förmåga så att du kan kommunicera den väl under presentationen och möta tidsfristen. Öva för en vän eller en familjemedlem och få deras feedback på din presentationsteknik.
 4. 4
  Hantera din stress. Det är vanligt att vara stressad inför en presentation, försök föreställa dig imponera på publiken. Dessutom är det viktigt att slappna av innan presentationen och tänka på något annat än hur man gör det mesta av det.
 5. 5
  Se presentabel. Klä sig väl för presentationen, vanligen en formell klädsel föredrog att visa vilken nivå av professionalism. Utseende säger mycket om någons personlighet och självförtroende.
 6. 6
  Håll ögonkontakt. Gör skanna rummet tekniken genom att hålla ett öga kontakt med så många människor som du kan.
 7. 7
  Tala tydligt. Tala i en belastning och tydlig röst för att få din presentation genom att publiken även de som sitter längre bort.
 8. 8
  Engagera din målgrupp. Några användbara sätt att göra det är att dela en rolig men ändå smakfull berättelse, eller ställa en fråga för att se hur mycket de vet om ämnet du ska diskutera.
 9. 9
  Svara på frågor i slutet av presentationen. Se till att du lyssnar på frågorna noga, be om klargöranden om det behövs och upprepa frågan till resten av publiken för att ge dig mer tid att tänka på svaret. Om du inte vet svaret på en fråga vara ärlig och säga att du kommer att titta på det eftersom du inte vet svaret på den tiden.
 10. 10
  Lär av dina erfarenheter. Fråga din arbetsgivare eller professorer för deras feedback för att kunna identifiera dina styrkor och svagheter och hjälper dig att förbättra till nästa gång.
 11. 11
  Lyssna på presentationer. När du är klar presenterar du bör ta dig tid att lyssna på andra presentationer för att dra nytta av presentatörer kompetens.

Tips

 • De flesta av presentationen tal kommer att glömmas, leende och sunda optimistiska folk kommer ihåg det.
 • Var dig själv!
 • Publiken inte lyssnar maskiner, bör du behandla din publik på olika sätt beroende på det ämne som diskuteras.
 • Om det går dåligt när de svarar på frågorna gör det inte värre. Bara vara ärlig och inte rädd för att säga att jag inte vet.
 • Om du håller ett objekt i handen samtidigt presentera (Som en markör) du tenderar att bli mindre nervös.
 • Prova leende i mellan segment eller avsnitt i din presentation. Det ger lutningen som du är intresserad av ditt ämne och njut presentera.

Varningar

 • Undvik att använda mindre teckenstorlek för att passa mer text på bilderna.
 • Undvik att titta på skärmen när man talar och ge publiken ryggen.
 • Undvik att läsa direkt från diabilder eller dina anteckningar
 • Undvik att gå för länge.
 • Undvik visar komplicerade och oklara grafik diagram eller bilder.

Saker du behöver

 • Använd PowerPoint som det har blivit den ultimata och mest använda presentationsprogram. Det gör att du kan visa text, filmer, videor och grafik i ett bildspel.