Wko

Hur man berättar en fd arbetsgivare att deras referens brev är inte tillräckligt bra

Så en ex-arbetsgivare eller professor skrev du ett rekommendationsbrev, och - aj! Sammanfattningen av dina kunskaper och beteende är inte precis lysande! Om den är fylld med uttalanden som: "Hon kan alltid vara sent, men hon gör jobbet när hon dyker upp.", "Han var definitivt okej.", Eller "Hon kunde inte göra mycket, men var kul att titta på. "kan du rulla inte med det.

Men, säger någon "det är inte bra nog" är farligt och kan inte ge dig de resultat du vill ha. Låt oss se hur vi kan vända det här "Människan, det är vad du egentligen tänker?" brev till "Cool... Jag uppskattar det."

Steg

Hur man berättar en fd arbetsgivare att deras referens brev är inte tillräckligt bra. Tänk på att den som skriver ett rekommendationsbrev är en känslig relation.
Hur man berättar en fd arbetsgivare att deras referens brev är inte tillräckligt bra. Tänk på att den som skriver ett rekommendationsbrev är en känslig relation.
 1. 1
  Föreslå något din ex-chef kunde göra annorlunda, på toppen av vad de redan har gjort. Du vill aldrig att berätta för någon "som var dåligt eller som var fel," om du tränar dem. (Även då det finns bättre sätt att ändra beteende.)
 2. 2
  Tänk på att den som skriver ett rekommendationsbrev är en känslig relation. Detta är en person som har gått med på att hjälpa dig, som en favör. Det spelar ingen roll hur mycket du jobbat din rumpa för dem - tekniskt, gör de inte skyldig dig någonting. Så att ha en konfrontation kommer inte att vara produktiv. Eller, även om det känns bättre att få det från bröstet - att du inte kommer att vinna. Och ditt mål är att få en bättre rekommendationsbrev, inte en cranky ex-boss.
 3. 3
  Om du tror att din ex-chefens attityd kan lösas, och kommer sannolikt att ge dig ett bättre brev med några prodding: nyckeln är sammanhanget. Sammanhang betyder att bryta ner för dem vad du behöver, och varför. För att göra detta, kan du behöva att åter föreställa sig själv: "Vad behöver jag detta brev för att säga, och varför?"
 4. 4
  När du har förstått dina egna behov, förklara dem för ditt ämne. Använd en introduktion som följande:
  • "Hey, Mr Rogers - Tack så mycket för brevet Det ser bra [bita tungan här - smicker kommer att mjukna person upp] Vet du vad -. Jag precis fått reda på att, för position Vaktmästaren / Software Engineer / Student vid Harvard, är de särskilt kommer att titta på mina källor att säga:. [Jag var lägligt / jag jobbade hårt / jag stod ut / jag bidragit till ett visst projekt på ett visst sätt] Är det något du känner dig bekväm att säga? "
 5. 5
  Håll dig fokuserad på resultat, inte på. Genom att närma sig det här sättet, har du berättat för din ex-chef att a) de gjorde inget fel, och i själva verket du är tacksam att de tog sig tid att skriva ett brev, b) att du har särskilda behov, och c) skulle de emot att fylla dem för dig. I grund och botten, du bad dem att göra en enkel uppgift och du gjorde allt tänkande för dem, samtidigt som deras svar ("ja") verka självklart. Detta är nyckeln till övertalning - rekommendera en ny handling och göra det verkar enkelt, utan att tilldela skulden.
  • Se till att du ger din ex-chef en tidsfrist inom vilken du behöver revideringarna!
 6. 6
  Testa det. Om det inte ändrar din ex-chefens inställning, då ompröva vad du ska göra. Om du känner för din ex-chef är ogenomtränglig för förslag, hitta någon annan. Du skulle bli förvånad över de personer som kan rekommendera dig - en lärare, en affärspartner, en prästerskap medlem, en barnvakt klient, en arbetsgivare av något slag, även en volontär samordnare. Var kreativ när man tänker på källorna.

Tips

 • Do forsa inte. Göra upp saker som du "gillade" (i stället för att helt enkelt tacka dem och erkänna dem för deras insats) kommer få dig att verka som en bluff.
 • I vissa fall kan det vara en god idé att låta ut din chef innan du hämtar en referens brev. Om din chef inte verkar beredd att klargöra dina prestationer och färdigheter med dig genom att tala uppriktigt, kanske du har anledning att misstänka en negativ referens är troligt.
 • Det är viktigt att föra en förteckning över alla chefer som har gett dig goda referenser i det förflutna, se till att uppdatera sina kontaktuppgifter regelbundet och om det är relevant, hålla kontakten då och då av artighet.

Varningar

 • Kritisera inte det arbete personen redan har gjort för dig.
 • Gör din hemläxa först. Kom till din ex-chef med en särskild lista över saker du vill att de ska säga - "? Kan du slå upp detta / göra det bättre" inte en begäran om Annars kommer det ledtråd dem i att a) du inte vet vad du vill, och b) du är arg på dem för deras första försök.
 • Var medveten om att i händelse av avhandlingen och rådgivare forskning, kan du vara i den olyckliga situationen saboteras eftersom om du får byte av arbete / position du är ute efter, kanske din chef förlorar en inkomstkälla eller prestige. Ha detta i åtanke som en möjlighet och leta efter en sekundär rådgivarens hjälp.

Saker du behöver

 • Email eller telefon