Wko

Hur kurva kvaliteter

En kurva är en relativ gradering förfarande, baserat på den totala prestandan för klassen som helhet. En lärare eller professor får besluta att kurvan en klass om majoriteten av eleverna som utförs under vad som förväntades, vilket kan innebära att ett uppdrag eller testet var utom räckhåll i antingen räckvidd eller svårigheter. Det finns flera metoder för att bukta kvaliteter, vissa mer abstrakta och / eller matematiskt komplicerade än andra. Om du vill lära dig mer om klass rundare, läs dessa metoder för hur kurvan kvaliteter.

Steg

Hur kurva kvaliteter. Återgå uppdraget att elever och få dem skriva om felaktiga delen och returnera den för omklassificeringen.
Hur kurva kvaliteter. Återgå uppdraget att elever och få dem skriva om felaktiga delen och returnera den för omklassificeringen.
 1. 1
  Återgå uppdraget att elever och få dem skriva om felaktiga delen och returnera den för omklassificeringen. Låt inte för rena rättelser, men har dem helt skriva de artiklar som de missade. Sedan betygsätter det reviderade arbetsprogrammet och lägga till några förbättrade procentandelar till sin nya klass.
 2. 2
  Genomföra en platt-skala kurvan. Detta är bland det enklaste av de tekniker som används för att kurvan kvaliteter och är användbart när det fanns en särskilt svår punkt att en stor majoritet av klassen missade. För denna typ av kornstorleksfördelningen, lägger du helt enkelt samma mängd poäng till varje elevs betyg.
 3. 3
  Ta det högsta betyget på upp till 100 och höja de resterande betygen därefter. Till exempel, om det högsta betyget var en 95 procent, tillsätt 5 procentenheter till alla elevbetyg.
 4. 4
  Ta bort ett objekt från uppdraget och omklassificering. Du kan hitta det finns särskilda saker som de flesta av studenterna tycktes kämpa på och det visade sig vara utanför lektionen räckvidd eller de rimliga förväntningar på elevernas prestationer. I så fall, ta ut den posten och omklassificering som om den aldrig existerat.
 5. 5
  Applicera en linjär kurva skala betygssättning.
  • Välj 2 rådata (faktiska elevernas resultat) och bestämma vad du vill att de ska vara efter kurvan. Ta den genomsnittliga poängen och den lägsta poängen, till exempel: 82 och 54.
  • Skapa 2 antal uppsättningar, (x1, x2) och (y1, y2), 1 vardera för den genomsnittliga poängen och den lägsta poängen, som består av de faktiska (RAW) poäng och vad du vill att poängen vara efter installation graderingen kurva. För detta exempel, anger antalet för den genomsnittliga och lägsta poängen skulle vara (82, 90) och (54, 62).
  • Anslut dina siffror i följande ekvation, med särskild poäng du kröker som x-värde: 0 = y2 + ((y2-y1) / (x2-x1)) (x-x1)
 6. 6
  Curve kvaliteter med en klockformad kurva.
  • Identifiera medeltalet och använda den som medelvärdet (mitten) av kurvan. Det är din C-klass.
  • Bestäm hur många procentenheter ut från båda sidor av den utsedda C klass du vill tilldela A, B, D och F kvaliteter till.
  • Grade uppdrag genom att placera de faktiska kvaliteter innanför kurvan du skapat.
 7. 7
  Tilldela extra kredit. Låt eleverna försöka en extra kredit fråga för extra poäng på ett prov eller uppdrag.

Tips

 • Om du inte vill att någon elev att överstiga 100 procent när du använder ett Kornstorleksfördelningskurvan, använda klassen höga poäng som din kurva brytare. Till exempel, om mer än en 3-punkters kurva hamnar att lägga en elevs betyg över 100 procent, begränsa kurvan till 3 poäng.