Wko

Hur ska en specialpedagog i Kalifornien

Speciallärare specialister är de fantastiska människor som arbetar med verkligt behövande studenter på en daglig basis. Som specialpedagog kommer du att lära känna och förstå verkligt unika sjukdomar och funktionshinder och lära sig en förståelse för alla människor. Det är en roll som ger en ovanlig möjlighet att fokusera på den studerande och inlärningsprocessen. Däremot har de flesta lärare fokuserar på innehåll och leverans, vilket är en del av vad som leder till en sådan skillnad i lärande prestation.

Specialundervisning tjänster levereras till studenter med funktionshinder från en mängd olika bakgrunder. Många studenter kommer från socioekonomiskt missgynnade miljöer och många är engelska elever. Om du är intresserad av att ansluta de många nya lärare som är intresserade av att undervisa dessa olika elever, då specialundervisning är den väg du kanske verkligen vill följa.

Att bli en specialpedagog - eller snarare, en specialpedagog specialist - i delstaten Kalifornien kan vara en mycket givande karriär. Det kommer att ge dig möjlighet att driva din passion för livslångt lärande och medborgerliga rättigheter opinionsbildning, samtidigt som det uppfyller din önskan att bidra till en större sak. Följande är grundläggande steg för att bli en specialpedagog i delstaten Kalifornien.

Steg

Hur ska en specialpedagog i Kalifornien. Börja så snart du kan med att få erfarenhet.
Hur ska en specialpedagog i Kalifornien. Börja så snart du kan med att få erfarenhet.
 1. 1
  Börja så snart du kan med att få erfarenhet. Leta efter möjligheter i en speciell dag klass, en resurs rum, eller någon annan miljö där du får en hel del interaktion och hantera ansvar som kräver att arbeta med människor med funktionsnedsättning. Ansöka om att bli en para-pedagog (aka, en lärare medhjälpare, paraprofessional, dedikerad elev medhjälpare, 1 på 1 medhjälpare, etc), eller. Till skillnad från en lärartjänst, para-pedagoger har ett konkurrenskraftigt och starkt eftertraktade jobb, så var beredd att gälla för många platser och att arbeta som en sub eller deltid.
 2. 2
  Välj ett funktionshinder befolkning att fokusera på. Fokus på funktionshinder befolkningen är du mest intresserad av att arbeta med. I Kalifornien, finns det fem större områden du kan bli credentialed i: Early Childhood Specialpedagogik, Mild - Medel funktionshinder, Medel - svåra funktionshinder, nedsatt syn och döva eller hörselskadade.
 3. 3
  Få en kandidatexamen. Graden kan vara i något fält som du väljer, men följande lista med majors kommer att kraftigt informera din framtida praktik och förbereda dig för vilken typ av examen arbete du kommer att göra:, sociologi, barns utveckling, etniska studier, och matematik / Engelska utbildning. Om du har en examen i något annat, men kommer det förmodligen inte att påverka dina chanser på att ha en framgångsrik karriär, se bara till att du gör minst en del arbete studier inom områdena utbildning, psykologi, sociologi, eller något närliggande område.
  • I många CSUs (San Jose State, CSU Monterey Bay, CSU Los Angeles, etc.) kommer du att kunna få en mindre i specialpedagogik medan du får din kandidatexamen, och som kan sätta en stor buckla i skrämmande mängd fungerar måste du göra för din nivå I certifieringen. Det rekommenderas att du gör så mycket du kan för att minska mängden kurser du måste ta i din kandidat utbildningsnivå.
 4. 4
  Forskning din referens programmet. Endast en handfull privata skolor, och ingen UCs, erbjuda referenser i något område av särskild utbildning. Varje CSU erbjuder ett preliminärt referens program inom specialundervisningen i minst ett fält (i den milda / måttliga, måttlig / svår, etc.). Vissa universitet, som San Jose State, eller San Francisco State, erbjuder nästan alla möjliga referens och har stora avdelningar av specialpedagogik. Några, som Humboldt State, har bara en eller två program. Gör din forskning och bestämma vad du vill göra innan du bestämmer vilken du vill delta.
 5. 5
  Ta CBEST testet och CSET Flera motiv test (om du vill undervisa i gymnasiet du kan ta en CSET enstaka ämnen test). Passing poäng på båda proven måste gälla för behörighetskontroll program.
 6. 6
  Verkställ. Få allt i ordning i förväg. Var beredd att tillämpa så tidigt som ett helt år före början av det program du vill ha, särskilt eftersom de förändringar CSUs har haft att göra på grund av nedskärningar i statsbudgeten vilket ofta innebär antagningen begränsas till höstterminen och vissa program kan ha fler begränsad förmåga att anta studenter.
 7. 7
  Träffa en, och räkna ut din programplanen. Om du redan har en referens för allmän utbildning, antingen flera eller enstaka ämne, kommer du att kunna avstå från flera av de klasser och tester som krävs för specialpedagogik certifieringen. Om du inte har en referens redan, kan du gå direkt till en särskild utbildning.
  • Tänk på att en speciell utbildning referens kan du undervisar specialundervisning alla årskurser K-12, med undantag för småbarnsfostran som begränsar dig till Född - 5 och Medel - Svår, vilket gör att du kan undervisa vuxna elever upp till 22 års ålder förutom K-12 lutningsintervallet.
 8. 8
  Bestäm om du vill göra en eller inte. Låt dig inte luras att tro att detta är "bara" en praktikplats. En praktikplats i specialpedagogik som lärare är i grunden gör en heltid ordinarie lärarjobb men också ta klasser på heltid vid ditt universitet på samma gång. En praktikplats är ett utmärkt sätt att komma in i ett distrikt, får dina första två åren ur vägen (känd för att vara den svåraste tiden i en lärarkarriär), och gör en utmärkt lön medan du är på det.
  • Vara fullt medveten om att en praktikplats är ett mycket hårt arbete (och det är en underdrift), men det kan vara mycket givande när du äntligen få din preliminära referens och inser att du redan har två års erfarenhet under bältet.
  • En praktikant referens är bra för två år, och inte längre. Du måste planera för att ha alla dina klasser färdig innan din praktik certifieringen upphör.
 9. 9
  Ansök om din referens. Det finns två referenser du får, Nivå I och Nivå II. När du är klar med din kreditivnivå jag, som kommer att omfatta de flesta av dina lektioner, har du fem år på sig att avsluta din nivå II (ett program som tar 2 år i ett behagligt tempo) och som omfattar fler kurser på en och minst två års erfarenhet av undervisning.
  • Detta görs genom universitetet och BTSA process som allmän utbildning lärare komplett, men en lite mer intensiv. Det kan kopplas med en magisterexamen i specialpedagogik, vilket är bara en till tre klasser av extra arbete tillsammans med ett examensarbete, uppsats eller seminarium. Efter tre och ett halvt år, det är verkligen värt att lägga en extra termin av arbete, och de flesta distrikt kommer att ge dig en liten stipendium för att ha en MA.
  • Du kan ansöka om att varje universitet för att få tag på Level II om du väljer att flytta eller bara prova en annan högskola, behöver du inte fortsätta på samma universitet du började på. Din skoldistrikt arrangerar BTSA del av din nivå II referens med dig.
 10. 10
  Söka jobb! Specialundervisning är ett område med många fler lediga jobb än sökande, eftersom det finns en stor tillväxt i elever som får specialundervisning och en hel del lärare omsättningen. Området specialundervisning erbjuder många möjligheter till sysselsättning för de människor som är intresserade! Du kommer nästan definitivt att ha ett jobb i någon plats i Kalifornien, och anställningstrygghet är oslagbar. Om du någonsin trodde att du bara kan vara intresserad av att arbeta med människor med särskilda behov, så kommer du förmodligen hitta dig själv mycket lycklig i detta område.

Tips

 • Få en smart telefon så att du kan kontrollera och svara på e-post under hela dagen, så du måste.
 • Förneka inte dig själv någon möjlighet du har att njuta av dig själv eller varva! Du kommer att behöva det.
 • Staten kommer att betala upp till 14180€ av studielån tillbaka för någon eftergymnasial utbildning du som leder upp till en lärartjänst i specialpedagogik genom APLE - Övertagande Program för Lån för utbildning. Detta är ett ekonomiskt stöd för att främja rekrytering av lärare i specialpedagogik, matematik och naturvetenskaplig utbildning, och underpresterande skolor.
 • Även om de flesta UCs inte erbjuder Specialpedagogik referenser finns två som erbjuder doktorer i gemensamma program - UC Berkeley i samband med San Francisco State och UCLA i samband med CSU Los Angeles. UCLA erbjuder ett specialpedagogik referens genom dess förlängning. UCSB erbjuder också ett speciellt program Education referens. Detta är en utmärkt förlängning av sin utbildning och verksamhet inom området forskning inom specialpedagogik. Den vanligaste platsen för studenter att tjäna sina referenser är California State University System som är speciellt inriktad på lärarutbildningen, och erbjuder en lägre kostnad program.
 • Arbetet på din kommunikationsförmåga. Du kommer att krävas för att nätverk och kommunicera effektivt med många olika typer av människor, från studenter, till föräldrar, till rektorer och administratörer.
 • Håll en kalender. Keep it up. Kolla in det flera gånger om dagen.

Varningar

 • Medhjälpare kan göra eller bryta ett klassrum. Utmärkta medhjälpare gör vad de frågade, ge råd som är hjälpsamma, och hålla elevernas behov i åtanke när de söker högre utbildning för sig själva. Å andra sidan kan vissa medhjälpare vara mycket svårt att arbeta med och du måste lära dig att vara en stark ledare.
 • Föräldrar till elever med särskilda behov går igenom sorgeprocessen - i alla utvecklingsstadier och speciellt vid varje milstolpe (övergång till dagis, övergången till högstadiet, övergången till gymnasiet). Du kommer att behöva ta itu med många välmenande men aggressiv och ibland, rent arga föräldrar och vårdnadshavare som söker någon att skylla eftersom de rör sig mot att acceptera sitt barns funktionshinder. Du kommer att behöva lära sig att vara en tung sten som de anförtror sig, och samtidigt bibehålla en lämplig professionell distans.
 • Vara beredd att ägna en hel del tid på kvällar och helger till din classwork om du ska rutten Intern undervisningen. Du kommer inte att ha så mycket ledig tid för dig själv.