Wko

Hur köper anime utan att spendera för mycket pengar

Under de senaste decennierna har anime blivit en alltmer populär genre av animation och underhållning. Men vet någon fläkt som anime DVDs kan vara ganska dyrt, och kan lätt tom någons plånbok. Denna guide är att hjälpa dem med en smak för anime som vill köpa den och även spara lite pengar.

Steg

Hur köper anime utan att spendera för mycket pengar. Försök att hitta en anime-serie som du vet att du kommer att gilla.
Hur köper anime utan att spendera för mycket pengar. Försök att hitta en anime-serie som du vet att du kommer att gilla.
 1. 1
  Försök att hitta en anime-serie som du vet att du kommer att gilla. Det är en bra idé att leta upp en serie på en webbplats som Anime News Network, eller att läsa andras åsikter om det att se till att det ska vara värt att spendera pengar på. Du kan också prova provtagning några episoder online, det finns många webbplatser som lagligt stream anime.
 2. 2
  Var på jakt efter rabatter och försäljning. Du kan enkelt spara pengar om du hittar anime till försäljning, såsom ett "köp en få en" eller "rabatt på alla ______ varumärke anime".
 3. 3
  Begagnade anime är alltid ett bra köp. När butikerna säljer begagnade anime, har det oftast ett mycket lägre pris än en oanvänd version. Även någon annan kan ha haft det innan du, mest använda DVDs är i bra kvalitet och kontrolleras av butiken arbetare innan de säljs.
 4. 4
  Boxar är oftast billigare. Visste du att en genomsnittlig volym av Inuyasha kostar tjugofem dollar? Det innebär att om någon skulle köpa varje DVD upp till volym 52, skulle de ha spenderat över 975€! Numera är de flesta serier samlas i boxar. Dessa innehåller oftast varje avsnitt av en serie i stället för fyra eller sju som en vanlig volym. Även om vissa kan tyckas dyrt att köpa, med priser mellan tjugofem dollar till hela vägen till ett hundratal, avveckla de brukar kosta mindre än att köpa varje enskild volym av en serie.
 5. 5
  Handla på nätbutiker. Många ställen (såsom Amazon, eBay, RightStuf, och Robert Anime Corner Store) säljer begagnade och / eller rabatterad anime till mycket lägre priser, och även de nya DVD-skivor är i allmänhet billigare än andra butiker.
 6. 6
  Vet en kompis som har anime? Om du gör det, se om du kan låna det från dem. Detta sätt, om du tittar på det och du inte gillar det, behöver du inte titta på det igen och du inte slösa några pengar.

Tips

 • Om du väljer att köpa begagnad anime från internet, se till att be den person som säljer anime vilken kvalitet det är i. Om du är en samlare, skulle du inte vilja avveckla få en DVD som har repor och en rippade lock.
 • När du frågar en person om vilken anime att köpa, se till att personen vet vad de pratar om. Om de säger "OMG Köp Eva becuz det haz teh robotszz" eller "KÖP Naruto, den guyz är rly het", så ska du inte ta det som en allvarlig anledning att samla serien. Men om någon säger, "Du borde köpa Neon Genesis Evangelion eftersom det har en mycket gripande och känslomässig handling med realistiska karaktärer och många olika religiösa / mytologiska undertoner," eller "Naruto har god struktur i striderna där uppgifter om varje individs förflutna och vad de har på spel i kampen avslöjas, "de är mest sannolikt att ge en detaljerad bild på serien och kan lita på. Men du bör ändå alltid se till att du vill ha serien, och du inte bara titta på det eftersom alla andra tycker det.
 • Om du arbetar på en butik som säljer DVD, Anime och andra liknande föremål, kanske du kan få en rabatt på anime. Detta är ett bra sätt att spara pengar.
 • Ibland anime DVDs kommer att säga saker som "engelsk textning, japanska språket dubbar" och "valfria språk". Du kanske vill kontrollera dessa när du köper din anime så att du kan ha vilket språk du vill höra serien i. De flesta anime kommit med en engelska dub och en möjlighet att titta på det på japanska med engelsk text, men andra såsom Ingen pojke Remi kan bara vara på japanska med engelsk text.
 • Vet dina genrer! Detta är mycket viktigt när man köper anime. Du bör veta vad vissa termer betyder, såsom shonen, shojo, yuri, yaoi, hentai, och seinen. Om du inte gör det, kan det resultera i misstag köpa en anime som du kan hitta för att vara mycket olämpligt, konstigt, eller bara inte vad du gillar.
 • Du kan också spara pengar på manga, anime grafiska roman motsvarighet. Mest licensiering företag har rabatter såsom "köp tre, få en gratis". Det är också att notera att de flesta manga också kraftigt har olika priser, beroende på vilken grupp de är utgiven av.

Varningar

 • Anime kan bli mycket beroendeframkallande! Människor har varit kända för att spendera tusentals på anime och relaterade varor, så försök att styra hur mycket du spenderar på det!
 • Många människor på internet antyder att de som gillar både att titta på anime och spara pengar bör hämta fansubs (fan-översatt anime) från Internet (vanligen som torrents). Även upphovsrättsinnehavare söker sällan åtal för denna populära aktivitet, bör du vara medveten om de relevanta upphovsrätt, och din potentiella juridiska exponering om du väljer att engagera sig i det. Sådana otillåtna distributioner också kan skada försäljningen av DVD-skivor i branschen.
 • På ett liknande anmärkning, noga med att undvika piratkopierade DVD-skivor när man köper anime på nätet, speciellt från eBay, etc. Förpackningen och bildkvalitet av piratkopierade anime DVDs är generellt mycket lägre kvalitet än officiella DVD, och ibland bara fansubs brännas till en DVD i en billig täckglas. Forskning säljaren innan du köper från dem!

Saker du behöver

 • Pengar
 • Tillgång till Internet