Wko

Hur man gör läxor

Är du stressad alltid om dina läxor? Har du hittat dig själv dagdrömma under studietiden? Tycker du ofta själv i en position där du kan antingen göra alla dina läxor eller ha ett socialt liv? Sanningen är, behöver läxor inte vara så svårt. Att arbeta effektivt är halva arbetet och hälften psykologi. Här är en guide för att få dig på rätt spår.

Steg

Hur man gör läxor. Skriv ner dina läxor, och se till att du vet vad du ska göra.
Hur man gör läxor. Skriv ner dina läxor, och se till att du vet vad du ska göra.
 1. 1
  Skriv ner dina läxor, och se till att du vet vad du ska göra. Använd en filofax eller en kalender för att hålla ordning. Det gör allting mycket lättare. Skriv så många detaljer som möjligt om uppdraget. Du måste inkludera när uppdraget beror, eventuella nödvändiga lärobok sidor, och saker din lärare säger att du måste inkludera. Det är en bra idé att skriva ungefär hur länge du tror att uppdraget kommer att ta. Det låter knepigt, men är ganska effektivt för planering.
 2. 2
  Skapa en bekväm läxor plats. Innan du väljer en specifik arbetsplats, tänk på en lugn plats där du kan arbeta under en lång tid och samtidigt ha tillgång till resurser såsom läroböcker, datorer, böcker, lexikon, uppslagsverk, etc. - vad är nödvändigt. Bra platser inkludera din stad eller skolbibliotek. Du kan göra det hemma, men se till att be dina föräldrar hjälpa dig genom att hålla andra syskon tyst eller schemaläggning viktiga sysslor på helgerna.
 3. 3
  Koncentrera sig på en uppgift i taget. Många gånger är det mycket bra att börja med den svåraste läxor först, eftersom när du är klar med detta, är allt du har lämnat den enkla läxor. Om du gör dina enklaste uppgifter först, kanske du frestas att hoppa över andra läxor, och det är viktigt att göra allt. Om du kämpar med en enda sak, ge inte upp ännu! Prova ett par gånger, men om du ändå inte får det, fråga din lärare om det nästa dag. Du kan avsluta resten av din läxa innan du försöker att svår uppgift som du inte kunde göra tidigare. Om det finns absolut inget sätt att du förstår det, använd inte för mycket tid. Åtminstone du har tittat på materialet och ha en uppfattning om vad det handlar om, vilket är bättre än att vara bra på en sak och inte ha en aning för resten. När du har slutfört en uppgift, se till att kolla det.
 4. 4
  Ta ett studieuppehåll. Ställ en viss tid du kommer att spendera varje timme gör något förutom läxor och hålla fast vid det. Se till att du ställa in hur länge efter starten av timmen och hur länge du ska ta. Ta en femton minuters paus när du kommer hem från skolan innan du börjar din hemläxa också kan hjälpa dig.
 5. 5
  Om du har en massa problem med läxor, belöna dig själv när du är klar. Håll dig borta från socker, men, eftersom detta kommer att göra det svårare för dig att fokusera på läxor. Du kan också ge dig själv ett incitament för att avsluta ditt arbete, till exempel att gå till din favorit restaurang, titta på ditt favoritprogram, etc. istället för att använda studieuppehåll.
 6. 6
  Tillbringa tid direkt efter dina studier bryter klokt. Dessa är de tider du kommer att kunna fungera bäst. Ditt sinne kommer att rensas och redo att arbeta. Allt du lägger i det andra dokumentet, gör nu. När du är klar med dina studier och har verkligen försökt de peskier uppgifter minst 3 eller 4 gånger, kan du betrakta dig själv klar. Något du har inte avslutat, kan vänta tills nästa dag när du kommer att kunna fråga din lärare eller studiekamrater.
 7. 7
  Använd tiden väl. Använd ledig tid under / mellan klasserna för att starta läxor, och se till att du börjar tidigare eftersom om du börjar göra arbetet för sent på kvällen, kommer du att börja få lättare trött, och det blir svårare att fokusera på arbetet. Börjar tidigare ser till att ditt sinne är mer vaken och aktiv. Använd inte för lite tid på dina läxor, men inte begrava dig i det. Vänta inte till sista minuten för att komma igång. Om du startar tidigare på dagen du kan ringa en kompis om du fastnar innan det blir för sent. Ge dig själv tid att granska ditt arbete och se till att det görs korrekt. Arbetet med den tuffa läxor i skolan, så om du har problem med något du kan få hjälp av en lärare.
 8. 8
  Om du har en eftersläpning av arbete och har problem, förklara för dina lärare att du har halkat efter och be om en förlängning. Du kanske vill ta del av ditt arbete som ett bevis på att du arbetar, det vill säga din första utkast.
 9. 9
  P. S. Denna översyn hjälpte mig mycket på ett projekt. Andra bra ställen är:
 10. 10
  http:/ / www.google.com / Focus-on-Läxor och
 11. 11
  http:/ / www.google.com / koncentrat-på-din-Läxor

Tips

 • Inte över stress över läxor, men inte driva saker. Komma stressad gör saker svårare att göra, så kom ihåg att ta ett djupt andetag och slappna av.
 • Se till att din lilla studera rymden är väl upplysta, tyst och bekväm. Detta kommer att göra det mycket enklare att göra din hemläxa ordentligt.
 • Ta bra anteckningar i klassen, och vara aktiv. Du lär dig mer, och dina anteckningar kan verkligen hjälpa dig efteråt.
 • Bli inte distraherad! Behåll fokus och låt inte ditt sinne vandra mot mer intressanta ämnen såsom TV, spelkonsoler, musik, iPods och särskilt telefoner och spel webbplatser. Alltid, alltid hålla sig borta från sociala nätverkssajter. Dessa kommer absolut distrahera dig.
 • Om du missade skolan den dagen så ska du ringa en kompis för att få noterna och / eller läxor från den dagen.
 • Gå till sängs tidigt och få en god natts sömn, och äta hälsosamt. Detta kommer att hjälpa dig att hålla mycket mer fokuserad, och du kommer inte att vara så trött.
 • Belysa de sökord är också en bra strategi så att du kan förstå frågan bättre.
 • Försök bara att fokusera på ditt arbete.
 • Spela lite musik från en radiostation som du vill, om musiken inte stör dig. Musik kan faktiskt bidra till att förbättra dina kunskaper.
 • Om du inte har avslutat dina läxor, vrid det i alla fall. Din lärare kommer att föredra att se något som är ofullständigt än inga läxor.
 • Gå upp tidigt på helgerna. Du har full koncentration på morgonen, och om du börjar arbeta vid 6 eller 7 på morgonen, kommer du att ske före middagstid, och du kommer att ha resten av dagen till dig själv.
 • Om går igenom läxor frågor som är repetitiva, kan du förmodligen få undan med att hoppa över några av dem till förmån för att spendera lite mer tid på tuffare frågor. Om du tror att du kanske behöver extra praxis, göra mer repetitiva frågor. Ibland kan det vara de enklare att få dig på ett test.

Varningar

 • Säg inte "jag har gjort det, men jag lämnade den hemma", om du inte har ens börjat den. Om du då har problem, kan du inte be om hjälp.
 • Deltar inte i distraherande aktiviteter medan du arbetar. Du kommer att sluta arbeta för en längre tid, eller inte alls.
 • Prata inte i telefon, titta på TV, eller snabbmeddelande, du kommer inte få något gjort. Återigen, håll dig borta från sociala nätverkssajter.
 • Inte avsiktligt lämna det i skolan och säga att du har glömt att ta med den hem, det fungerar aldrig! Läraren kommer bara säga att du borde ha kommit ihåg eller gjort det vid lunch eller innan klassen.
 • Bli inte upprörd om läraren inte ger dig en förlängning om du inte var frånvarande, trots allt, du var tänkt att få det gjort.
 • Läxläsning på bussen är inte att rekommendera eftersom det finns två faktorer - bullriga människor, som inte låter dig koncentrera dig, och det faktum att bussen rör sig för mycket och du vill att din hemläxa att vara prydligt skrivna. Så gör inte läxor på bussen, såvida du inte bryr dig om slarviga handstil och brist på koncentration.
 • Inte gör dina läxor på din säng - kanske somnar!

Saker du behöver

 • Ett skrivbord.
 • Skriva utrustning som pennor, linjaler och suddgummin.
 • En bra arbetsyta som är fredliga nog för dig att koncentrera dig.
 • Resurser som kan hjälpa dig jobba snabbare.