Wko

Hur kan man hantera med högskola eller universitet avslag

Högre utbildning ansökan tid kan vara, gör en avvisande ännu svårare att hantera än vanligt. Men det är inte slutet på världen.

Steg

Hur kan man hantera med högskola eller universitet avslag. Läs brevet noga för att se till att du faktiskt har helt avvisats.
Hur kan man hantera med högskola eller universitet avslag. Läs brevet noga för att se till att du faktiskt har helt avvisats.
 1. 1
  Läs brevet noga för att se till att du faktiskt har helt avvisats. I din brådska, kanske du har bara plockat upp den negativa ord och antog det värsta. Vissa högskolor eller universitet kan sätta dig på en väntelista eller något liknande men brevet får du kanske se ut som ett avvisande brev.
 2. 2
  Reagera hur du än känner är rätt för dig. Om du vill, gråta. Om du vill träffa en kudde, slå en kudde. Om du vill ha någon att prata med, hitta någon som vill lyssna. Alla erbjudanden med avslag på olika sätt.
 3. 3
  Agera snabbt och titta på vad deras krav på re-applikation och ompröva program är, om du desperat vill gå till denna högskola eller universitet. Vissa kommer att kräva ett snabbt beslut.
 4. 4
  Noga överväga om du vill ha feedback på varför du avvisades, eftersom de flesta platser kommer gärna ge skäl för sina beslut. Läs om varför du har fått avslag kan hjälpa dig att förbättra applikationer för framtiden och hjälper dig att hitta stängning - men det kan också strö salt i öppna sår.
 5. 5
  Håll dig positiv och kom ihåg att allting händer av en anledning. Aldrig sluta sträva efter att nå dina mål. Det kan mycket väl vara så att inte accepteras till denna högskola / universitet var en positiv händelse på lång sikt.
 6. 6
  Bli inte avskräcks av din andra alternativet. Det kan tyckas mycket obehagligt att behöva närvara vid en högskola eller ett universitet som inte var ditt bästa val-men inte skjutas upp. Det är en fantastisk prestation.
 7. 7
  Fördjupa dig i livet på din nya skola.

Tips

 • College antagning kommittéer kontrollerar inte din framtid. Bara du kan göra det!
 • Tipsa din hatt till (moderna) råd Elders, göra din lycka och inte någonsin se tillbaka.
 • Om du inte har några kvalifikationer, kan du forskning också läroanstalter som accepterar människor med få eller inga kvalifikationer (t.ex. Ruskin College i Oxford, England).

Varningar

 • Varnas: låt inte bitterheten miste om en plats du förbrukar. Visst, det är OK att känna sig arg för en liten stund, men om du låter det ta över, du behöver för att sätta saker i perspektiv. Vem vände ned din ansökan förmodligen inte ens ihåg dig något mer, så varför ska du bo på dem?
 • Gör inte något drastiskt bara för att du inte fick plats. Massor av mycket framgångsrika människor har haft liten eller ingen formell utbildning alls bevisar att du fortfarande kan ha ett bra liv utan en utbildning i världsklass. Ofta, andra mindre kända högskolor erbjuder en stor heder-nivå erfarenhet till lovande studenter, forskning dina alternativ. Det är inte över när du läser ordet avslag!
 • Vänd inte att dricka eller droger för att lindra sorg du kan känna. Inte bara är det olagligt för high school för att dricka och för vem som helst att ta droger, men problemet kommer att finnas kvar när du kommer ut din hög. Vidare, kan vända sig till dessa uttag förstöra någon chans att ansöka om ett nytt till högskolan du vill komma in.
 • Om du får avslag från alla högskolor eller universitet du sökt, måste du agera snabbt. Många system, såsom Storbritannien UCAS systemet, har en process för att hjälpa dem som inte kan hitta ställen att hitta dem, men platserna går snabbt så du måste agera snabbt och beslutsamt.