Wko

Hur göra mål bra betyg i skolan

Skolan kan vara en utmaning för många studenter. Här är några tips för att förbättra dina märken och göra gott i school.These hjälper dig

Steg

Hur göra mål bra betyg i skolan. Skapa en positiv attityd - Ok, kan du fråga hur skapar en bra attityd tänkt att stärka upp min mark?
Hur göra mål bra betyg i skolan. Skapa en positiv attityd - Ok, kan du fråga hur skapar en bra attityd tänkt att stärka upp min mark?
 1. 1
  Skapa en positiv attityd - Ok, kan du fråga hur skapar en bra attityd tänkt att stärka upp min mark? Tja, om du skapar en bra attityd i att studera och tänka positiva saker om att studera, det troligt att du kommer att börja gilla ett ämne som du verkligen inte förtjust i tidigare. Du kan också få märken för bra attityd och för att inte störa en klass.
 2. 2
  Delta i en klass regelbundet - Om du deltar i undervisning dagligen istället för att hoppa över dem, kommer du att vara där för att lyssna på alla de lärdomar lärarna är undervisningen och kommer inte missar viktiga dagar. Det är troligt att du kommer ihåg eller lära dig mer om du är i klassen när läraren undervisar än om du hoppade över klass och sedan ta anteckningar senare.
 3. 3
  Sätt upp mål för dig själv - sätta upp mål som "få bra betyg i matematik, naturvetenskap etc" för dig själv och försök sedan ditt svårast att uppnå dessa mål. Om du misslyckas en gång, ge inte upp, fortsätta att försöka.
 4. 4
  Göra läxor varje dag - När du får läxor, gör det inte lämnar den. Om du vill titta på dina favoritprogram på TV istället för att göra läxor, tycker om detta: Är ditt favoritprogram på TV kommer att hjälpa dig att få till ett bra universitet och eventuellt hjälpa dig att uppnå ditt drömjobb? Om svaret är ja, sedan med alla medel se föreställningen. Läxor är viktigt eftersom det ger dig öva på det ämne som du lär. ALLTID gör dina läxor.
 5. 5
  Be om hjälp när du behöver det - Om du har en fråga om något, be om hjälp, inte bara lämna det bakom. Du kan be någon som har kunskap i ämnet som du behöver hjälp med som dina föräldrar, lärare, bror eller syster. Det kommer definitivt att hjälpa dig i tester och frågesporter.
 6. 6
  Hantera din tid effektivt - Det kommer att hjälpa dig att minska ångest och fokusera på att studera. Om du har ett test nästa vecka, börja studera nu. Försök att inte studera i sista minuten och klämma natten innan. Försök att studera en eller två timmar per dag och inga halvtimme för läxor. Om du studerar innan du gör läxor, kommer det att hjälpa dig att göra dina läxor snabbare och hjälper dig att förstå ämnet bättre.
 7. 7
  Alltid granska - Efter skolan, se över vad du lärt dig den dagen.
 8. 8
  Utveckla testa Smarts - Det kommer verkligen att hjälpa och öka ditt självförtroende skriftligt prov om du är bekant med den typiska examen format, till vanliga fel undvikas, och vet hur begreppen i ett ämnesområde vanligtvis testas.
 9. 9
  Känn din personliga lärstil - Det kommer att hjälpa dig att maximera din inlärning genom att använda effektiva studieteknik, utveckla meningsfulla anteckningar, och göra den mest effektiva användningen av din studietid.
  • SPRÅKLIG LEARNER: lär sig bäst genom att säga, höra och se ord, är bra på att memorera saker såsom datum, platser, namn och fakta.
  • LOGICAL / MATHEMATICAL LEARNER: lär sig bäst genom att kategorisera, klassificera och arbetar med abstrakta relationer, är bra på matematik, problemlösning och tänkande.
  • RUMSLIG LEARNER: lär sig bäst genom att visualisera, se, arbeta med bilder, är bra på pussel, avbilda saker, och läsa kartor och diagram.
  • MUSICAL LEARNER: lär sig bäst genom att lyssna, rytm, melodi och musik, är bra på att minnas toner, rytmer och melodier, plocka upp ljud.
  • PÅFÖLJANDE / kinestetiska inlärare: lär sig bäst genom att röra, flytta och bearbeta kunskap genom kroppsliga förnimmelser, är bra på att fysisk aktivitet.
  • Mellanmänskliga LEARNER: lär sig bäst genom att dela, jämföra, rör, samarbeta, är bra på att organisera, kommunicera, leda och andras förståelse.
  • Intrapersonell LEARNER: lär sig bäst genom att arbeta ensam, individualiserade projekt och självstudier instruktion.

Tips

 • Om du inte förstår frågar! Det är vad lärarna är där för efter allt. Så fort du ser något som förvirrar dig, även om du är bara lite oklart, gå och be läraren att hjälpa dig.
 • Även om lektionen är extremt tråkigt, försök att uppmärksamma. Ganska mycket allt du lär dig i skolan lönar sig.
 • Med hjälp från andra är bra, men om du själv försöka förstå de begrepp som kommer att förbättra dina tänkande och kommer att göra dig mer oberoende gentemot dina studier.....!!.. Nyfikenhet är den bästa läraren!
 • ALLTID gör dina läxor, och alltid granska vad du lärt dig.
 • Var tydlig med definitioner och satser..
 • Din lärstil kanske inte passar "rent" i en viss kategori, men kan vara en kombination av två eller flera stilar.
 • Ta alltid anteckningar över viktiga saker, eller saker du vet att du inte kommer ihåg senare.
 • Alltid förstå ämnet, inte bara lära sig det.