Wko

Hur du gör ditt eget hemligt språk

Det kan vara så mycket grejer du vill säga till någon, men kanske något håller dig tillbaka. Använda ett hemligt språk kan hjälpa dig att komma runt det.

Steg

Hur du gör ditt eget hemligt språk. Detta är en lång process, så ha tålamod.
Hur du gör ditt eget hemligt språk. Detta är en lång process, så ha tålamod.
 1. 1
  Detta är en lång process, så ha tålamod. Börja med att fråga dig själv varför du vill ha ett hemligt språk, och skapa en lista med många ord för att se om du är redo att anta utmaningen.
 2. 2
  Använd ord av ditt eget skapande. Gör ord upp i din hjärna när du går, och tilldela dem med deras faktiska ord motsvarigheter. Försök att inte använda ljudmässigt liknande ord, eftersom de är lite lätt att räkna ut. (Ex. Gör inte ordet för "ketchup" vara "ketchup".)
 3. 3
  Skriv en ordbok och förvara den någonstans säkert. Denna ordlista bör vara besläktad med en faktisk ordlista, som håller de orden i ditt språk, och deras betydelser i ditt modersmål. Detta lexikon behöver inte inkludera vartenda ord i en riktig ordbok, eftersom många av dem menar samma sak, men det bör innehålla ett par hundra ord som du vill vara säker att använda.
 4. 4
  Skapa ett alfabet av symboler. Helst inte symboler som redan finns. Använd dessa symboler för att skriva orden i ordboken.
 5. 5
  Berätta dem som du kommer att använda detta språk med hur man talar det i privat. Ge dem en kopia av alfabetet och ordlistan skulle vara ännu bättre.
 6. 6
  Se till att du har din alfabetet och ordlistan som du vill ha dem innan du ger kopior till någon annan. På så sätt behöver du inte begära att de som har det ändra ett visst ord eller en bokstav.
 7. 7
  Öva på att skriva och läsa på ditt språk dagligen. På så sätt kan du ha det memorerat nästan samma grad du har på ditt modersmål / förstaspråk. Fortsätta att öva och använda den ofta eller du kommer att glömma hur.

Tips

 • Styra klart på vanliga språkspel, t.ex. "Pig Latin". Om många människor vet vad det är, är det egentligen inte ett hemligt språk.
 • Överväg att göra nya symboler att byta saker såsom perioder, kommatecken, asterisker, skyltar antal, utropstecken, etc.
 • Använd inte ord från andra befintliga språk / döda språk. Använd Google Translate på "Identifiera språk" för att se om din potentiella ordet används redan på ett annat språk.
 • Använd inte samma suffix och prefix i alltför många ord. (Dvs. Alopnia, Cortofia, Shirotia, Lopikia, etc.)
 • Lägg in symboler som inte är bokstäver i ditt språk för att göra det svårare att räkna out.When du läser ditt språk, ignorera de falska breven.

Varningar

 • Utvecklingen av ett språk kan ta år. När du går längs hittar du ord som du inte riktigt tror du behövs för att lägga på ditt språk, men det visar sig att du använder dem mer än du trodde. Försök att hålla detta i åtanke.

Saker du behöver

 • Papper
 • Blyertspenna / Pen
 • Internet (Google Translate)
 • Någon att prata med i ditt nya språk