Wko

Hur dechiffrera en hemlig kod

Har du stött på en anteckning i klassen som inte leder någon vart? Det kan bara vara en hemlig kod! Denna artikel kommer att lära dig hur man dechiffrera hemliga koder som består av sekvenser av siffror, bokstäver eller båda i kombination.

Steg

Hur dechiffrera en hemlig kod. Bestäm vilken typ av kod som du har hittat.
Hur dechiffrera en hemlig kod. Bestäm vilken typ av kod som du har hittat.
 1. 1
  Bestäm vilken typ av kod som du har hittat. Den typ av kod som kan tydas med denna metod är enkla ersättningar av en bokstav. Till exempel: Varje nummer 7 skulle ersättas med bokstaven B. Om det inte ser ut som ett virrvarr av bokstäver eller en sekvens av siffror, så har du förmodligen inte kommer att kunna knäcka den med denna metod.
 2. 2
  Bestäm om sekvensen av bokstäver har blandats. Om det inte har varit, då ditt jobb är oerhört förenklad. För brev, bara skifta varje bokstav en plats till föregående bokstav fläck. Till exempel: Ordet "ABC" avkodas "ZAB" Om detta inte fungerar, sedan flytta bokstäverna och om igen, tills du är tillbaka på det ursprungliga meddelandet. Om meddelandet är en sekvens av siffror, sedan börja tilldela siffror till bokstäver, med början från "A: 1" hela vägen upp till "Z:. 26" Anslut bokstäverna i vart deras respektive nummer är. Om detta inte fungerar, sedan öka antalet alla bokstäver med en (och göra nummer 26 det nya numret 1). Koppla in bokstäverna igen, och upprepa växlingen tills A är 1 igen.
 3. 3
  Titta efter avvikelser i meddelandet, såsom enskilda siffror eller bokstäver. Dessa kommer sannolikt att bokstäverna "A" eller "I." Tecknet upprepade de oftast kommer att vara "E." Se upp för dubbla bokstäver, och ta hänsyn till dem.
 4. 4
  Plug in så många brev det här sättet som du kan, och sedan börja fylla i ord, att hålla reda på vilka bokstäver du gissa på. Att veta vad noteringen handlar om, eller ens den person som skickade det, kan vara en stor hjälp.
 5. 5
  Prova att söka vokaler. I de flesta ord, vokaler och konsonanter kommit ungefär alternativ till varandra. Till exempel:
 
 • De flesta har förmodligen en vokal mellan konsonanter. Så du kan tycka att det är HEY HUR ÄR DU lätt. Vokaler förekommer mest i en kod och särskilt bokstaven "E" behöver kontrolleras först, eftersom det hjälper avslöja andra delar av koden samt. Till exempel, om du tycker att bokstaven "E" kommer i ett ord "ÄR", kommer du att finna att samma bokstav eller siffra ersätts med andra ord som "han" och "BE" som hjälper till att bryta koden och få nya substitutioner.
 1. 1
  Läs om olika koder. Nästa steg är koden, som är mycket svårare. Morse, punktskrift, och andra är bara olika sätt (främst Cyphers) gamla soldater kunde få ett meddelande. Ett sätt är att ansluta siffror till bokstäver. Till exempel: "23 9 11 9 8 15 23" stavar "Wiki Hur". Detta är en enkel kod. En annan vanligt förekommande i grundskolan är gris latin, vilket är där du tar den första bokstaven i varje ord och lägga den i slutet och lägga ay. Men om ordet börjar med en vokal, bara lägga ay i slutet.
 2. 2
  Lär andra alfabet: Många språk inte skriva i det engelska alfabetet varken tecken, men använd linjer och sånt. Du kommer särskilt att märka detta om du läser arabiska, hindi och andra syd-asiatiska språk.

Tips

 • Ett brev kommer nästan aldrig att representera sig själv ("A" inte kommer att stå på plats för "A").
 • Bokstaven "e" är den mest använda bokstaven i det engelska språket.
 • Sprickbildning koderna är lättare när meddelandena är längre. Det är svårt att knäcka
 
 • En mycket bra hemligt meddelande kodningsmjukvara kan fått på: MapleSoft.net78.net. Det är inte mycket användarvänligt men det är en mycket bra kodningssystem. Det gör koder som är nästan omöjligt att knäcka utan nyckel.
 • Ett meddelande skrivet i "textmeddelande format" är mycket svårt att knäcka. Detta format innebär att förenkla ord och förkorta dem. Till exempel: "Jag LUV U."

Varningar

 • Det finns ofta orsaker till att dessa koder är hemligt.
 • Var medveten dock, när sprickbildning koder, att vissa intelligent kodade koder och dechiffrerar är bokstavligen omöjligt att knäcka om du inte har nyckeln med vilken de kodade. Till exempel:
 

(Utan citationstecken) är en kod som gjordes med hjälp av Maple Softs Info Lock (du kan få en länk till den i tips avsnitt). Det fungerar genom att kryptera meddelandet med användning av ett nyckelord eller fras. Ovanstående kod i citat är budskapet: "Det är omöjligt att knäcka." och kodades med nyckelordet "hemliga".

Saker du behöver

 • En hemlig anteckning att dechiffrera
 • Penna och anteckningspapper
 • Massor av tid
 • Kunskap