Wko

Hur att memorera de kanadensiska territorier och provinser

Studerar för ett test om kanadensiska territorier och provinser? (Geografi) Det finns tio provinser och tre territorier. Provinser har mer autonomi än territorier. Denna artikel kommer att hjälpa dig att komma ihåg deras namn och platser.

Steg

Hur att memorera de kanadensiska territorier och provinser. Bekanta dig med de kanadensiska provinserna och territorierna.
Hur att memorera de kanadensiska territorier och provinser. Bekanta dig med de kanadensiska provinserna och territorierna.
 1. 1
  Bekanta dig med de kanadensiska provinserna och territorierna. Du kan göra detta med de flesta varianter av en kanadensisk karta. Se till att du kan stava deras namn korrekt
 2. 2
  Memorera "nedersta raden" i provinserna. Deras namn är British Columbia, Alberta, Saskechewan, Manitoba, Ontario, Quebec och Newfoundland. Du kan hitta förkortningen BASMOQN ('Bas-mok-win') användbar. Försök skapa en snabbtangent som "Bill och Sally gjorde en Quart av Nothing", "Bart A. Simpson fläckas vår Quiet Night", eller "köpa Alberts Scary Män på Quilts nu." Vara så kreativa som du kan!
 3. 3
  Memorera "topp tre territorier. De är Yukon Territory, Northwest Territory, och Nunavut. De förkortningar är YNN ("yin"), "Varför en N?" (Låter som "YNN"), och du är inte naken.
 4. 4
  Memorera de senaste tre provinserna i sydöstra hörnet. De är Prince Edward Island, Nova Scotia och New Brunswick. Precis visualisera dem som en triangel, Prince Edward Island på topp, Nova Scotia i det högra hörnet och New Brunswick i vänstra hörnet. Vissa förkortningar är PEI-NB-NS ("pay-noo-Bens") och ursäkta detta, väckte ingen Neversoft. (PEI, NBNS).
 5. 5
  Förstärk din kunskap. Använd online-resurser för att testa och förstärka dina kunskaper såsom geografi frågesport på http://www.lizardpoint.com/

Tips

 • Försök att skriva ut ett par tomma kartor över Kanada med bara gränserna. Sedan testa dig själv och försöka märka kartan.
 • Göra en del forskning om varje provins och territorium eller ens resa till det om du kan. Du hittar provinser och territorier lättare att komma ihåg om du vet lite om var och en eller har upplevt sin unika kultur.
 • Prova att titta på en karta, och sedan tittar bort och säger provinser och territorier
 • ,,!

Varningar

 • Fuska inte eller förhala. Du kommer att bli bättre om du förbereder gradvis under en lång tid.
 • Se till att du också vet hur man stavar de territorier och provinser, som vissa lärare kanske ogillar felstavningar.