Wko

Hur att intervjua för nya finansiella rådgivare positioner

Det finns så många frågor att ställa när intervjua för en finansiell rådgivare position vid en full service mäklare och rådgivande företag. Gör upp en lista med frågor i förväg be rekryteraren. Under intervjun kan du ens tänka på några fler att fråga.

Steg

Hur att intervjua för nya finansiella rådgivare positioner. Här är frågor att ställa för att säkerställa att du är bekväm med de avgifter de fasta avgifter kunderna.
Hur att intervjua för nya finansiella rådgivare positioner. Här är frågor att ställa för att säkerställa att du är bekväm med de avgifter de fasta avgifter kunderna.
 1. 1
  Här är frågor att ställa för att säkerställa att du är bekväm med de avgifter de fasta avgifter kunderna.
  • Undersöka hur mycket de fasta avgifterna för värdepapperstransaktioner. Om svaret är mer än 10€ för 5000 aktier i lager, ungefär vilken rabatt mäklare ut, frågar vilka villkor företaget kan motivera den extra kostnad för kunden.
  • Lär dig vad den genomsnittliga fond omkostnads ​​kostar klienter för fonder som rekommenderas av företaget. Detta kallas ibland nettokostnad förhållandet.
  • Kan detta driftskostnadsprocent motiveras av bättre prestanda i upp marknader, långsammare nedgångar i Down marknader, eller lägre risk än en motsvarande indexfond med en kostnad mellan 20 eller 10 punkter (eller mindre)? (10 punkter är 0,1%, 100 punkter är 1,0%.)
  • Vad är utbudet av wrap avgifter Avgift för konton ska erbjudas till kunder? (De flesta företag tillåter Financial Advisors (FAS) för att ladda ett intervall, exempelvis mellan 1,5% (150 punkter) och 0,75% (75 punkter).) Hur kan denna avgift vara motiverad? (Notera Wrap Avgifterna är i tillägg till den fond omkostnads.)
 2. 2
  Nya finansiella rådgivare brukar uppmanas att betala hela eller en del av kostnaderna för att marknadsföra sina tjänster. Här är frågor att ställa för att lära sig vad företaget betalar, och vad du kommer att betala ur fickan.
  • Vilka är de bästa sätten att göra din målgrupp känner du godkänner konton gång licensierat? Hur mycket kommer det att kosta? Kommer företaget betala dessa kostnader, eller kommer det att betalas ut i lön?
  • Kommer företaget betala för reklam i en högkvalitativ tidskrift, läsas av människor företaget vill ha som kunder?
  • Fråga om seminarier eller mässor deltog för att bygga affärer. Betalar företaget hela eller endast en del av kostnaderna?
  • Kommer företaget att ge en coach som hjälper dig att förbättra din prospektering och säljteknik? (Om så är fallet, överväga att be om namnet på tränaren, hur många timmar per vecka eller månad företaget kommer att ge, coachens referenser, år coachning finansiella rådgivare, hur många FA coachade är framgångsrika och hur många FA coachade inte längre är aktiva. )
 3. 3
  Ta reda på om att få ett eget kontor. Vilken mängd av produktionen kommer att behövas för att få en privat kontor? Hur lång tid tar det oftast en ny finansiell rådgivare för att uppnå denna nivå av produktionen?
 4. 4
  Kommer du att arbeta ensam eller med ett team? Om ensam, kan vem du ber om vägledning? Om ett lag, hur kommer ditt bidrag att bedömas? Kommer det att finnas ett samarbetsavtal med uppgifter ömsesidigt ansvar? Om så är fallet, be om en kopia att läsa innan du accepterar anställning.
 5. 5
  Är cold calling gjort för att bygga företag? Om så är fallet, hur företaget skyddar dig och sig själv från Do Not samtalslistan kränkningar?