Wko

Hur att bedöma dina chanser under en anställningsintervju

Hatar att vänta vid telefonen efter en anställningsintervju? Detta intuitiva sätt att läsa din intervjuaren kan hjälpa dig avgöra om jobbet är en slam-dunk eller om du är mer benägna att ha dörren smällde i ansiktet.

Steg

Hur att bedöma dina chanser under en anställningsintervju. Iaktta din intervjuaren noga så att du kan läsa de tecken som innebär att de har beslutat att inte anställa dig.
Hur att bedöma dina chanser under en anställningsintervju. Iaktta din intervjuaren noga så att du kan läsa de tecken som innebär att de har beslutat att inte anställa dig.
 1. 1
  Iaktta din intervjuaren noga så att du kan läsa de tecken som innebär att de har beslutat att inte anställa dig. Ta del av ansiktsuttryck, tonfall, kroppsspråk och andra signaler.
 2. 2
  Agera som du normalt skulle göra i en intervju låt inte på att du försöker att se om deras ljuga, men om du tror att de är bara leta efter små tecken som svettas eller repetitiva rörelser såsom skrapa huvudet eller gnugga sina ögon.
 3. 3
  Kontrollera att se hur många gånger intervjuaren bryter ögonkontakt med dig, eftersom detta kan vara ett tecken på att de inte känner sig säker i dig.
 4. 4
  Var uppmärksam på komplimanger. Bra intervjuare kommer att hjälpa dig att förstå dina styrkor om de anställa dig eller inte, men falska komplimanger kan vara ett dåligt tecken - till exempel om du är mestadels tyst i en intervju, och de säger att du är vältaliga.
 5. 5
  Se upp för karriärrådgivning mot slutet av intervjun - Det kan vara en ledtråd att du inte kommer att erbjudas jobbet. Naturligtvis kan det också innebära att intervjuaren redan försöker forma dig till en bra anställd. Hursomhelst, är den person som ger dig feedback efter att intervjua dig - det här är ett gyllene tillfälle att få en potentiell arbetsgivare bedömning av dina styrkor och svagheter.
 6. 6
  Lyssna på "kiss of death." Om intervjuaren säger något i stil med "inte tar det som ett slag om du inte får det här jobbet," det är troligt att du ska hålla på att leta.
 7. 7
  Titta efter tecken på obehag och oärlighet. Om intervjuaren torkar sina handflator på sin kostym innan skaka hand, kan intervjuaren vara nervös också. Detta skulle kunna vara ett tecken på oärlighet - eller den personen kan bara vara varmt och obekvämt. Vid det här laget bör du ha en bra idé som gäller.
 8. 8
  Fråga! Om du inte kan läsa intervjuaren i slutet av intervjun, arbeta upp ditt mod, leende, och ser honom i ögonen och frågar direkt: ".? Jag uppskattar att du tar dig tid att intervjua mig Hur gjorde jag" Intervjuaren ansikte kommer förmodligen avslöja svaret. Tryck inte för hårt, och vara nådig om nyheterna är bra eller dåligt.

Tips

 • Om du är nästan säker på att du inte fick jobbet ihåg No.1 regeln lita på din gut instinkter om du känner att du inte fick jobbet och sedan hålla på att leta. Annars, grattis till ditt nya jobb!
 • Läs inte in för mycket i icke-verbala signaler, även om intervjuaren inte verkar mycket upphetsad om dig, kan du fortfarande få jobbet. Vissa människor är helt enkelt inte mycket entusiastiska och uppmuntrande.
 • Om du vill lyckas i intervjun, så var beredd, lugn, upprätthålla en god hållning och ögonkontakt, anländer 5-10 minuter tidigt, och alltid tala sanning - ärlighet räcker långt.

Varningar

 • Inte flyga bort skenan om alla tecknen finns där, kan du vara fel så bara slappna av och hålla huvudet kallt.
 • Avsluta intervjun, även om det inte går bra. Om intervjuaren är oprofessionellt eller nedsättande i en utsträckning som gör dig mycket obehagligt, kan det vara lämpligt att artigt berätta intervjuaren du inte längre är intresserad och lämna. Annars, sticka ut och se vad du kan lära av erfarenheterna.