Wko

Hur platsen en falsk i.d

Som körkort är blivit allt lättare att förfalska, de är också vanligare och mer exakt. Här är hur platsen en falsk ID.

Steg

Hur platsen en falsk i.d. Titta på folier eller hologram.
Hur platsen en falsk i.d. Titta på folier eller hologram.
 1. 1
  Känn kanterna. En 30 mil PVC-kort, vilket är vad de flesta legit ID är tryckta på, kommer att ha släta och enhetliga kanter. Eftersom förfalskade ID är tryckta på enklare bitar av laminerat papper, men kommer de att vara grövre och kanske kommer isär.
  • Vik kanten av ID-något. Om det är på riktigt, kommer du inte att se lagren ger eller spänne. Om det är fejk, kan de laminerade lagren börjar komma unglued.
 2. 2
  Titta på folier eller hologram. Om du stänger av ID i ljuset, bör eventuella hologram, folier eller konturer bakgrund blinka in och ut ur visionen. De bör inte vara konsekvent ljus.
  • De flesta av dessa bilder kommer att innehålla statens vapen, statlig form, eller uppge namn. Håll ögonen öppna för eventuella bilder eller symboler som ser mindre än den officiella.
 3. 3
  Jämför innehavaren till ID. Har likna den person som uppvisar ID faktiskt bilden? Eller gör han liknar bilden för nära? Här är vad man ska leta efter:
  • Om innehavaren bär exakt samma kläder och frisyr som fotot på ID, vara misstänksam. Den ID kan ha gjorts timmar före.
  • Leta efter små skillnader i ansiktsdrag. Folk presenterar ofta enhetens ID med nära familjemedlemmar som sina egna.
 4. 4
  Be innehavaren för en detalj från ID. Om han eller hon har stulit någon annans ID, kanske de kommer ihåg inte mindre detaljer. Å andra sidan, om denna person har tillverkat en falsk ID, kan de minnas detaljerna alltför väl (till exempel, ger en 9-siffrigt postnummer istället för standard 5-siffriga en). Här är några bra information för att ställa om:
  • Postnummer
  • Höjd
  • Vikt
  • ID-nummer. Om innehavaren kan skramla här utanför, det är nog fejk - nästan ingen memorerar sina förarens antal licens-ID.
 5. 5
  Be om ytterligare fotolegitimation. En hel del falska identitetshandlingar är legitima, staten utfärdade ID som gick förlorade, stulna eller överlåtas. Om så är fallet, kommer innehavaren inte har någon ytterligare ID som backup.
 6. 6
  Leta efter tecken på ångest. Om innehavaren är att undvika ögonkontakt, ber om checken snabbt, eller på annat sätt ser nervös, vara misstänksam.
 7. 7
  Skanna ID om möjligt. Smidda ID har ofta riktiga magnetremsor, men utrustningen för att koda dessa ränder är dyrt. Därför kommer de flesta förfalskade ID skannar inte.
 8. 8
  Bluff. Om du fortfarande osäker, le mot hållaren och säga "Hej, jag tror att jag behöver min manager för att ta en titt på det här." Om det är fejk, kommer innehavaren vill ha tillbaka omedelbart, och du kan lämna tillbaka den och vägra service. Om det är på riktigt, kommer han eller hon förmodligen bra med att ha en andra uppsättning ögon på ID.

Tips

 • Om ID innehavaren beslutar att inte komma in i anläggningen vid mottagande av kontrollen, är ID förmodligen en bluff. Men så länge du inte har sålt någon alkohol, kan du inte hållas ansvarig för att den berörda personen lämna.

Varningar

 • När du identifierar ett ID som falska, inte konfiskera inte det. Du kan vara felaktig och förverka en riktig ID kommer sannolikt att kosta dig ditt jobb. Istället vrider personen bort.