Wko

Hur påföras hyran

Medan de flesta hyresvärdar lagt ner mycket tankearbete på hur mycket hyra att ta betalt för en lägenhet, hus eller lägenhet, om en blivande hyresgäst flyttar i mitten av månaden, kan hyresvärden inte har en aning hur man ska påföras hyran. Proportionellt hyran speglar hyra för en del av månaden. Medan vissa hyresgäster kommer överens om att betala hela månadens hyra, kommer de flesta be om proportionellt hyra, speciellt om anledningen till att de ska flytta in i en lägenhet i mitten av månaden har att göra med hyresvärdens tidsplan snarare än deras egna. Denna artikel ger en enkel formel för prorating hyra, oavsett hur många dagar en hyresvärd måste påföras eller vad hyreskostnader.

Steg

Hur påföras hyran. Bestäm den totala månatliga hyran.
Hur påföras hyran. Bestäm den totala månatliga hyran.
 1. 1
  Bestäm den totala månatliga hyran.
  • Detta är hyran debiteras varje månad där hyresgästen kommer att bo i lägenheten, lägenhet eller hus för hela månaden.
  • Till exempel kan en hyresgäst betalar 675€ för varje hel månad han bor i hus, lägenhet eller bostadsrätt.
 2. 2
  Dividera den totala månatliga hyran med antalet dagar i månaden för att bestämma en daglig hyra takt.
  • Använd den aktuella månaden. Januari, mars, maj, juli, augusti, oktober och december har 31 dagar. April, juni, september och november har 30 dagar. Februari har 28 dagar utom för skottår, när den har 29.
  • Till exempel, i september, för hyresgästen att betala 675€ per månad, skulle du dela 900 med 30 sedan september har 30 dagar. Detta motsvarar en daglig hyra på 25€.
 3. 3
  Multiplicera det antal dagar du tar betalt hyran av den dagliga hyran takt.
  • Till exempel, om hyresgästen tillträder hyresfastigheter den 16 september, bör hyresvärden tar ut 15 dagars proportionellt hyran. Multiplicera 15 dagar från den dag hyran på 25€. Detta ger proportionellt hyran takt på 340€.
  • Inkludera dagen hyresgästen tar besittning av lokalerna.

Tips

 • Istället för prorating hyra, vissa hyresvärdar börjar hyreskontrakt på dagen hyresgästen flyttar in Det betyder, om en hyresgäst flyttade in den 17 i månaden, skulle hans hyra till betalning varje månad den 17: e istället för den 1: ai månaden.
 • Tycker inte att det är nödvändigt att skriva ut eller på annat sätt förklara hur man kommit fram till proportionellt hyresavgiften. De flesta hyresgästerna förstå antingen processen eller inte tycker så mycket om hur en hyresvärd prorates hyra. Om en hyresgäst frågar, dock bör hyresvärdar förklara hur de beräknat proportionellt hyran.
 • Hyresvärdar kan också samla in en hel månadshyra för den första månaden, och ladda proportionellt hyra den andra månaden.

Varningar

 • Inte påföras inte deposition. Alltid samla en hel månadshyra i förskott från varje ny hyresgäst. Detta fungerar som en deposition och bör täcka kostnader för ommålning, rengöring och reklam en hyresfastigheter om en hyresgäst flyttar ut innan fullgöra sitt hyresavtal. Många uppskattningar tyder på att denna process tar en hel månad, så motstå ber om mindre än en full månadshyra som deposition.
 • Hyresvärden, inte hyresgästen, bör göra matten för prorating hyran.