Wko

Hur man hittar en lägenhet

Oavsett om du är ny till en stad eller flytta till en annan stadsdel, det tar en hel del tid och ansträngning för att hitta den perfekta lägenheten. Om du anser att dessa praktiska tips, kan din dröm lägenhet vara närmare än du tror.

Steg

Hur man hittar en lägenhet. Handla och jämföra.
Hur man hittar en lägenhet. Handla och jämföra.
 1. 1
  Skapa en realistisk budget. Bestäm vad du har råd med i hyran, inklusive månatliga verktyg. Titta inte på några lägenheter ur din prisklass.
  • Många fastighetsmäklare kräva bevis av månadsinkomsten för att säkra en lägenhet, dessutom kan dyrare platser bara acceptera kandidater som gör över en viss inkomstnivå.
 2. 2
  Handla och jämföra. Denna lägenhet kommer att vara ditt hem, kanske i flera år, så se till sinnesfrid genom att jämföra priser, alternativ och platser innan du tar steget.
 3. 3
  Fråga om vakanser. Om ett hyreshus har ett stort antal lediga enheter, är chansen att byggnaden inte sköts väl.
 4. 4
  Handskas med ett välkänt företag. Att handskas med en större lägenhet förvaltningsbolag har sina fördelar och nackdelar. Man kan hitta praktiska lösningar genom större företag, men man bör också vara försiktig med företagens påståenden om hyresgästernas behov, byråkrati, tillförlitlighet etc.
 5. 5
  Gör en önskelista. Vill du en balkong? En pool på plats? Vill du bo nära cykelvägar? En endast vuxna hyreshus? Räkna ut det och skapa din önskelista.
 6. 6
  Använd internet. Internet är en av de bästa resurserna för nollställning in på din dröm lägenhet. Det kan ge dig en klar uppfattning om vad som finns tillgängligt innan du faktiskt gå ut och leta efter den.
 7. 7
  Använd din smartphone. Med den senaste utvecklingen inom mobila enheter och särskilt smartphones (iPhone, Android eller Blackberry), kan du använda telefonens GPS för att visa lägenheter som är närmast din plats samtidigt gå runt ett område som du vill. Hämta en av de applikationer lägenhetssökning tillgängliga för din smartphone och använda telefonen för att söka var som helst när som helst.
 8. 8
  Hitta din ideala stadsdel. Kör eller gå runt olika delar av staden där du kanske gillar att leva. Tänk pendla tider, dina behov livsstil och lokala bekvämligheter.
 9. 9
  Gör en grundlig inspektion och ta anteckningar. Håll reda på varje lägenhet du besöker. Observera vilka funktioner som är extra eller saknas. Ta mätningar av rum och dörröppningar för att säkerställa möbler passar på rörliga dag. Slå på strömbrytare, titta inuti garderober, kontrollera vattentryck, besöka tvättstuga, promenad grunderna och fråga grannar hur det är att leva där.
 10. 10
  Ställa massor av frågor. Vem kontrollerar värmen? Är vitvaror ingår? Är rökning tillåten? Är husdjur tillåtna? När är lägenheten tillgänglig? Kommer de att måla innan du flyttar in?
 11. 11
  Förstå din hyra. Din hyresavtal bör klargöra hyran, villkor och varaktighet ditt avtal. Läs den noga och förhandla om villkoren innan du registrerar. Om du ger en insättning, få ett kvitto.

Tips

 • Överväg att köpa tidningen klockan 6 varje morgon. Lågt prissatta enheter hyr snabbt så jag köpte tidningen varje morgon klockan 6, skulle jag hitta nya annonser och ringa ägarna tidigt på morgonen. Genom att vara den första att titta på enheten, skulle många ägare hyra ut till mig och jag skulle betala en lägre än marknadshyra.
 • När du går att besöka en plats som du verkligen gillar och kommer sannolikt att välja, kom ihåg att ta med din ekonomi så att du kan lägga ner en insättning.

Varningar

 • Vissa fastighetsmäklare arbete på 100% provision. Om du ska ha en agent visar dig några ställen, inser att de förmodligen förväntar dig att bestämma samma dag eller strax efter. Slösa inte sin tid "bara för att se området".