Wko

Hur man anmäla en hyresgäst skriftligen en ökning

Det är inte lätt för en hyresvärd att behöva höja priserna till hyresgästerna. Men med den snabba ökningen i allt från byggmaterial och bränsle till mat, sådana höjningar är ofta nödvändigt bara för att göra en hyresfastigheter värt ansträngningen. Nyckeln till detta är att närma sig detta som en människa som kämpar för att ge bra för hyresgästerna.

Viktigt: Detta råd får inte vara lämpligt för många stater och kan vara ganska farligt i några jurisdiktioner och olika regioner i världen. Ett leasingavtal är ett avtal (även om månad till månad eller oralt) och regleras av avtalsrätten i den jurisdiktion där det är skrivet eller verkställas. Många länder har särskilda lagar som reglerar när och hur ändringar ett hyresavtal och underlåtenhet att följa dessa stadgar kan skapa betydande ansvar. Var noga med att avgöra lagligheten av en hyreshöjning, innan de ger sig det. Om du arbetar inom gränserna för lagenlighet, kan denna guide hjälpa dig att bryta nyheter till dina hyresgäster.

Steg

Hur man anmäla en hyresgäst skriftligen en ökning. Viktigt: Detta råd får inte vara lämpligt för många stater och kan vara ganska farligt i några jurisdiktioner och olika regioner i världen.
Hur man anmäla en hyresgäst skriftligen en ökning. Viktigt: Detta råd får inte vara lämpligt för många stater och kan vara ganska farligt i några jurisdiktioner och olika regioner i världen.
 1. 1
  Krafsa ner några anteckningar om varför du ökar priserna och med hur mycket. Håll det enkelt. Om de ökade kostnaderna för byggmaterial gör det svårare att ha råd att behålla egendomen, säg det.
 2. 2
  Bestäm om att hand-skriva eller skriv bokstaven och sedan samla förnödenheter och information som krävs för att slutföra den bokstaven.
 3. 3
  Hälsa hyresgästen vid namn, men inte alltför familjärt. "Kära Ms Smith," inte "Kära Connie." Vara direkt och ärlig. Använd din lista över skäl att förklara dig. Var också noga med att ange när ökningen börjar och ge hyresgästen tid att anpassa sin budget eller göra nya levande arrangemang.
 4. 4
  Stäng brev med ett erbjudande för att ytterligare diskutera frågan personligen eller på telefon om hyresgästen har frågor.
 5. 5
  Ge dina kontaktuppgifter och namn till hyresgästen.
 6. 6
  Adress och skicka brevet.

Tips

 • Ge hyresgäster minst en trettio dagars fönstret innan priserna ökar. Detta ger dem tid att bestämma hur man ska ha råd att öka eller om att söka nya levande arrangemang. (Du kan krävas enligt lag att ge mer tid. Kontrollera att du höjer dina priser lagligt.)
 • Vara beredda att svara på frågor. Du kan även ha att låta hyresgästen ventilera sin frustration över ökningen. Försök att inte låta detta störa dig, om inte hyresgästen blir hotfull och fientlig. Håll humöret i schack och försöka vara som att förstå som möjligt.
 • Överväga att höja priserna i steg, snarare än allt på en gång.
 • Kontrollera med din advokat med hänsyn till de lokala lagarna om hyra / räntehöjningar. Du kan vara juridiskt bundet att ge hyresgästen en viss frist eller du kan vara begränsad i hur mycket av en ökning man kan göra på en gång.

Varningar

 • Om en hyresgäst hotar att skada dig eller egendom, meddelar myndigheterna. Det är bättre att anmäla dem och har det vara ett tomt hot än att ha en ilsken hyresgäst dyker upp utanför dörren med en pistol.
 • Se till att din höjning är lagligt. Om du försöker att höja dina priser i konflikt med statliga eller lokala lagar, kan din hyresgäst att kunna stämma dig. Om du är osäker om lagligheten av problemet, kontakta en advokat.