Wko

Hur få ut av din lägenhet hyra

Om du behöver få ut av ditt hyresavtal för en eller annan anledning, här är några steg du kan vidta för att försöka bryta detta kontrakt.

Steg

Hur få ut av din lägenhet hyra. Förhandla ett lease-break avtal.
Hur få ut av din lägenhet hyra. Förhandla ett lease-break avtal.
 1. 1
  Förhandla ett lease-break avtal. Om ditt hyresavtal inte redan har ett lease-break klausul som anger vad du måste göra för att bryta hyresavtalet, så du måste räkna ut detta med hyresvärden. Några förhandlingar punkter:
  • Erbjud upp en del av eller hela din deposition
  • Erbjud dig att fortsätta att betala hyra för 1-2 månader efter att du utrymma
  • Volontär för att hitta nästa hyresgäst att teckna ett nytt hyresavtal (du axla kostnaderna för att placera annonser, kostnader för eventuell screening, och som visar att enheten blivande hyresgäster). Att hitta en ersättare hyresgästen kan också hjälpa dig att undvika att betala extra kostnader eller avgifter avveckling.
  • Låt någon ta över din hyra på www.ApartmentLeaseDepot.com och få ekonomiska incitament.
  • Helt bryta din hyra på och placera en fri notering.
  Detta är det bästa sättet att få ut av ett hyresavtal eftersom du inte kommer att bränna broar och förgifta din hyra historia. Resten av dessa steg fungerar bara i lagar som varierar från plats till plats, och du kan sluta att behöva anlita en advokat. Även då, ibland lagen kräver endast hyresvärden att ta upp frågan, inte släppa ut dig av din hyra.
 2. 2
  Hitta något i din lägenhet som är farlig. Din hyresvärd är skyldig att reparera förhållanden som väsentligen påverkar den fysiska hälsan och säkerheten för en vanlig hyresgäst. Du måste ange detta villkor i ett meddelande certifierad mottagningsbevis till den plats där hyran betalas normalt ut, och du kan inte skyldig någon hyra. I de flesta fall måste du ge hyresvärden tid att göra reparationen, och skicka ett skriftligt meddelande innan du kan vidta rättsliga åtgärder. Dessutom kan du som hyresgäst eller någon av dina vänner orsakar inte detta tillstånd så inte ta en slägga för att din brandvarnare. Exempel på dessa tillstånd kan vara:
  • mögel
  • brutna rökdetektorer
  • allvarligt löst räcke på din balkong
  • hål i mattan som kunde resa någon
  • säkerhetsfrågor (t.ex. trasiga lås eller dörrhandtaget)
 3. 3
  Ser din lägenhet som modellen visade de dig när du leasade? Detta fungerar mycket bättre när du har bara bott i din lägenhet en kort tidsperiod. De flesta stater har en bedräglig Trade Practices Act som hindrar företag från att anställa en "bait and switch" försäljning taktik. Många ärenden har nyligen kommit ut mot lägenheter som visar dig en löjligt fin modell som på intet sätt är representativt för enheten de gav dig nycklarna till när du flyttade i. återverkningar i de flesta bedrägliga affärsmetoder Apostlagärningarna är allvarliga, och din lägenhet samfundet kommer troligen erbjuda att betala dig för att flytta ut när de får nys om en bedräglig Trade Practices Act passar mot dem. Men, kan du bara ha rätt till upp till tre gånger dina skador plus eventuella rättegångskostnader och advokatarvoden inblandade vilket inte nödvändigtvis innebär att du kan avsluta ditt hyresavtal.
 4. 4
  Är din lägenhet komplexa grindarna trasig? Oddsen är att de säkerhetsgrindar till din lägenhet komplex bryts nu, har brutit ett tag, eller är ständigt bryts. Dessa elektriska grindar är mycket dyra att underhålla och idioter är alltid att bli full och köra in i dem. Lägenheter älskar också att annonsera gated tillgång som ett försäljningsargument för sina samhällen. Denna kombination av förfall och reklam leder till en annan bra "bait and switch" argument, dvs, en annan juridisk anledning att komma ur ett hyreskontrakt.
  För att följa upp med detta lagligt, men du måste bevisa "rädsla för personlig säkerhet". Som beskrivits tidigare, bör du skicka ett skriftligt meddelande, ge dem tid att lösa problemet (t.ex. 30 dagar) och sedan skicka ett brev, säger upp på grund hyresvärden inte har löst problemet. Nyckeln i detta håller upp i domstol, dock är dokumentation: ett foto logg över den trasiga porten, officiella uttalanden från dig och andra människor som lever med dig, polisanmälan av incidensen vid eller runt komplexet, etc.
 5. 5
  Är parkeringsplats eller garage i ditt hyreshus osäkra? Om så är fallet, kan du ha en ganska bra civilt vårdslöshet fall mot din hyresvärd. Låt oss till exempel säga att din bil har brutit sig in fem gånger och din hyresvärd vägrar att spendera 100 dollar på belysning på parkeringen. Det finns en god chans att din hyresvärd agerar vårdslöst. En kvalitet efterfrågan brev från en advokat kommer förmodligen få dig ur din hyra och är ett litet pris att betala för din säkerhet. Detta område av hyresvärd / hyresgäst lag kallas lokaler ansvar och där vissa extrema fall på böcker där hyresgästerna har våldtagits och dödats på grund av hyresvärdens vägran att vidta rimliga säkerhetsåtgärder.
 6. 6
  Vet du ens vem din hyresvärd är? De flesta stater kräver en hyresvärd att lämna ut namnet på ägaren och förvaltningsbolag i ett lägenhetskomplex. Många små komplex och individuellt ägda enheter försöker dölja ägande och förvaltning bolag av fastigheten för att undvika att hantera underhåll förfrågningar, samlare räkningen, och att göra det svårt att stämma dem. Om du kräver skriftligt meddelande om ägande och förvaltning och du inte får den information inom en viss tidsperiod, kan det vara hårda straff mot ägaren. En av de påföljder som innefattar förmodligen låta hyresgästen att säga upp hyresavtalet.

Varningar

 • Informationen ovan utgör inte juridisk rådgivning och vi rekommenderar att du söker juridisk rådgivning innan utforska någon av ovanstående metoder själv. Hyresvärden / hyresgäst lag är specifik för den stat där du bor. Rådfråga en advokat förtrogen med hyresvärden hyresgästen lagen i den staten.