Wko

Hur man väljer en kriminell försvarsadvokat

När du eller någon du känner är åtalad för ett brott, att välja rätt advokat för fallet kan vara den svåraste delen av hela massakern. Frågor om kompetens, pris, och erfarenhet är viktiga. Lika viktigt är dock förhållandet och attityden hos advokaten och hans eller hennes personal. "En advokat är som ett par bra vandringskängor: när passformen är fel det är en lång, stenig väg att gå, om passformen är rätt det är inte riktigt lika hårt."

Steg

Hur man väljer en kriminell försvarsadvokat. Få en kriminell försvarsadvokat som koncentrerar sin praktik inom försvaret som du behöver.
Hur man väljer en kriminell försvarsadvokat. Få en kriminell försvarsadvokat som koncentrerar sin praktik inom försvaret som du behöver.
 1. 1
  Få en kriminell försvarsadvokat som koncentrerar sin praktik inom försvaret som du behöver. Många kriminella försvarsadvokater inte bara hantera rutinmässiga kriminella försvar fall men vissa koncentrat i ett visst område i försvaret. Vissa fokuserar på våldtäkt försvar, våldsbrott försvar, eller andra områden av specialitet. Inga försvar områden kräver absolut en advokat som koncentreras i området, och i många områden finns det så få advokater att få en som koncentrerar sig på ett visst brott är omöjligt. Få en advokat som är villig att sätta in tillräckligt med tid för att lära sig om ditt ärende och ditt försvar och du kommer att göra bra.
 2. 2
  Offentliga försvarare är i allmänhet reserverad för människor som inte har råd privata advokater. Men offentliga försvarare har väldigt lite tid och resurser för att arbeta på ditt ärende och resultera i mindre rättvisa, enligt forskning som utförts av Justice Policy Institute *. Många offentliga försvarare försöker jonglera över två hundra ärenden eller mer. Det är långt över det högsta antalet fall som rekommenderats av Europeiska advokatsamfundet, som rekommenderar att varje advokat inte bör hantera över hundra fall. Offentlig försvarare hanterar oftast över 300 fall i Los Angeles County, Kalifornien. Offentlig försvarare kan vara väldigt passionerad om sina jobb och har de bästa avsikter. De kan dock bli överväldigade av det stora antalet ärenden och äventyra sina klienters konstitutionella rätt till effektiv representation i brottmålsdomstol.
 3. 3
  Bestäm vilken typ av egenskaper är viktiga för dig. Vill du ha någon ung och som är villig att kompensera för en brist på erfarenhet genom hårt arbete, eller någon med väletablerade inloggningsuppgifter? Kräver ditt fall någon som har särskild kunskap om ett visst område av straffrätten (som skatterätt eller SEC undersökningar), eller kommer någon brottmålsadvokat vara tillräcklig?
 4. 4
  Fråga vänner om de vet (eller har erfarenhet av) en kriminell försvarsadvokat. Detta är inte rätt tid att anställa din 3: e kusin som en gång vann en fortkörningsböter fodral för din farbror. Om du är anklagad för ett brott som kan leda till att du har ett kriminalregister, måste du någon som vet exakt vad han eller hon gör.
 5. 5
  Ta reda på vilka rättsliga organisationer advokaten tillhör. Åtminstone borde han tillhör länet och statliga advokatsamfund. Om han tillhör National Association of Criminal försvarsadvokater (NACDL), hans State Association of Criminal försvarsadvokater, eller till ABA: s straffrättsliga avsnitt som är en bra indikation på att han har mer än ett flyktigt intresse för kriminella försvar.
 6. 6
  Ta reda på om han någonsin har haft ett kontor i någon av de organisationer som han är medlem. Advokatsamfundet verksamhet är goda indikationer på hur advokatens kollegor känner för honom.
 7. 7
  Ta reda på om han har förtjänat en Martindale-Hubbell rating. "AV" är den högsta förmågan / högsta etik betyg baserat på yttranden från advokater och domare som känner honom. "BV" och "CV" rankade advokater är bra också. OBS: mycket få kriminella försvarsadvokater är betygsatt av Martindale-Hubbell och många av de bästa kriminella försvarsadvokater inte deltar i Martindale-Hubbells katalog och klassificeringssystem.
 8. 8
  Låt dig inte luras av reklamslogans som "före detta biträdande distriktsåklagare" eller "aggressiva rättegång advokat." Möt advokaten och avgöra om du har förtroende för hans eller hennes kunskaper och känner dig bekväm med sin analys av ditt fall.
 9. 9
  Fråga om ombudet du intervjuar har någonsin undervisat vid en juridisk fakultet (eller CLE-programmet) eller publicerat en juridisk artikeln. Undervisning och publicering tar forskning, fältarbete, engagemang samt engagemang för god praxis politik. Det är också ett bra sätt att avgöra din advokat ställning i den rättsliga gemenskap.
 10. 10
  Fråga som kommer att arbeta på ditt fall om du hyr denna advokat, och vad deras erfarenhet nivå. Fråga vilka skattesatser de räkningen på. Hur många procent av arbetet kommer dessa andra människor att göra, och hur många procent av tiden kommer din advokat att avsatt för ditt fall? Nu är också en bra tid att ta reda på vad som skulle hända med ditt fall om din advokat blev sjuk eller oväntat blev otillgänglig.
 11. 11
  Diskutera fakta i ditt fall. Vid denna punkt, bör advokater kunna diskutera hur han ska gå vidare och vad han kommer att göra. Du bör diskutera kommunikation advokatbyrå och vilka sidotjänster han tycker att du behöver (t.ex. psykoterapi, privat utredning, etc).
 12. 12
  Kom ihåg att det inte finns någon officiell lista över de bästa juristerna. Det finns ingen officiell "win / loss" takt. Var mycket misstänksam mot advokater som hävdar att "specialisera" i en viss typ av fall, såvida inte advokaten är en State Bar Certified Specialist. När de är certifierade Straffrätt Specialist de inte innehar en unik position. Det finns väldigt få som har de kvalifikationer och ännu mindre som kan passera Board Recensioner, tester och utvärderingar Peer.
 13. 13
  En bra idé är att gå direkt till staten bar hemsida och sök under certifierad straffrätt specialist i ditt län. Dessa jurister är för det mesta det bästa av det bästa. Dessutom är staten bar inte ett privat företag som Martindale Hubble, så de är inte i branschen att certifiera folk för pengar eller reklamsyfte.
 14. 14
  En advokat kan koncentrera sig på ett område, men kan inte göra anspråk på att vara en specialist om inte en extern byrå certifierade för att beteckningen så belönar honom med denna beteckning.

Tips

 • Advokatbyrå har ett antal olika sätt att ta betalt för sitt arbete. Dessa inkluderar fasta avgifter, timpriser, och avgifter för vissa delar av fallet.
  • Timlönen är mest användarvänliga, men är den minst förutsägbara.
  • Fasta avgifter är den mest förutsägbara, men kan skada klienten i ärenden som är komplicerade. Många advokater kommer att erbjuda några hybrid avgift avtal som erbjuder en återbetalningsbar minimum hållare men sedan går upp när ärendet går förbi detta belopp.
  • Oförutsedda avgift arrangemang (avgifter baserade på advokat uppnå vissa resultat) är oetiskt för kriminella försvarsadvokater.
  • Du bör bestämma om advokaten du vill hyra har gjort många domstol framträdanden i den jurisdiktion där ditt ärende behandlas. Vissa advokater har bra rykte i olika domstolar och det kan vara fördelaktigt att låta sig företrädas av en advokat som befaller en stor respekt från den domstol där ditt ärende behandlas. Av samma anledning, inte samla några advokater som gör frekventa framträdanden i vissa domstolar inte mycket respekt från domstolen.
  • Många offentliga försvarare är ofta engagerade utöver call of duty. Många offentliga försvarare är bland de hårdast arbetande advokater möter du någonsin.

Varningar

 • Var ytterst misstänksam mot någon advokat som garanterar dig ett visst resultat i ett brottmål innan en domstol utseende och innan granska alla handlingar och bevis.
 • Göra en grundlig intervju och bakgrund sökning på din advokat är det enda sättet att vara säker på att du får vad du betalar för. Kom ihåg att du ofta kan spara pengar genom att överlåta ditt fall till en nyare advokat. Unga advokater är mycket kapabla att hantera förseelse och fall trafiken. Felonyfall och federala målen bör hanteras av advokater med minst fem års kriminell praxis under deras bälten.
 • Var försiktig med advokater som vill ha en stor summa pengar i förskott för att handlägga ett ärende bara genom första målet och inte genom juryrättegång. Advokaten ska vara ärlig om de troliga resultaten av ditt fall och ska aldrig ge löften om garanterade resultat.

Saker du behöver

 • Ju mer information du kan ge en kriminell försvarsadvokat på din första konsultation, desto mer exakt advokaten kan erbjuda för att representera dig på en realistisk kostnad. Människor som betalar mest pengar för advokater är människor som inte vet vilka brott de anklagas, deras domstol datum, eller andra viktiga detaljer. Ha din domstol datum, avgifter, domstol plats, borgen belopp, och kontaktuppgifter till din träl (om tillämpligt) när du ringer advokaten.
 • Många domstolar har on-line-register system för information om du inte har pappersarbete.