Wko

Hur man skriver en faktura för betalning för utförda tjänster

Om du arbetar som en oberoende leverantör eller äger ett litet företag som utför en specialiserad tjänst, oddsen är att du kommer att behöva lära sig hur man skriver en faktura för tjänster att skaffa din due betalning. Den information du behöver för att ta med på en faktura varierar beroende på de specifika tjänster som du utför, men de flesta fakturor ska innehålla dina kontaktuppgifter, tillsammans med några andra grundläggande header information. En faktura ska också innehålla en förteckning över de tjänster som utförs för din klient inom faktureringsperiod, liksom summan betalas till dig.

Steg

Hur man skriver en faktura för betalning för utförda tjänster. Visa ditt företags namn längst upp i mitten på sidan.
Hur man skriver en faktura för betalning för utförda tjänster. Visa ditt företags namn längst upp i mitten på sidan.

Kontaktuppgifter

 1. 1
  Visa ditt företags namn längst upp i mitten på sidan. Om att arbeta som en oberoende leverantör utan en formell bolag, använd ditt juridiska namn.
 2. 2
  Ange företagets adress nedan namnet. Detta är nödvändigt om betalningen kommer att skickas till dig via posten. Även om du får betalt via en annan väg, men du bör inkludera fortfarande denna grundläggande kontaktinformation.
 3. 3
  Inkludera ditt telefonnummer. Om att arbeta med ett företag, gör det företagets telefonnummer. Om att arbeta självständigt, inkludera de telefonnummer som du använder för affärsändamål.
 4. 4
  Lämna en e-postadress. Detta är särskilt viktigt om att få betalt via PayPal eller något annat medel som bygger på en giltig e-postadress. Använd vilken adress är kopplad till ditt betalkonto. Om betalningen inte är beroende av e-post, inkludera din postadress företagets e-post eller e-postadressen till ditt företags ekonomiavdelning.

Ytterligare rubrikinformation

 1. 1
  Lista fakturanumret i det övre högra hörnet, under dina kontaktuppgifter. Numreringen metod du använder är upp till din personliga preferens, men varje faktura ska ha ett nummer som tilldelas den för arkivering.
  • Förord ​​fakturan med bokstäver som anger klienten. Använd tre eller fyra bokstäver förkortningar för att hålla det enkelt.
  • Skriv numret fakturan efter kundens förkortningen. Utöka antalet ut tre platshållare för att säkerställa korrekt sortering av datorn.
  • Du kan också skriva den numeriska dagen efter klientens förkortningen. Om du gör det som känns bäst om du får betalt för konsekventa tjänster på en fastställd tidsplan. Skriv året först, följt av månad, följt av dagen.
 2. 2
  Inkludera aktuellt datum i det övre högra hörnet, nedanför fakturanummer. Till exempel, om du skickade en faktura på den sista dagen i juni 2012, borde du ha skrivit "2012/06/30." Håll datum numeriska och år-månad-dag format för enkel sortering.
 3. 3
  Skriv den faktureringsperiod under dagen du höjer fakturan. Till exempel, om fakturan omfattar alla tjänster som tillhandahålls under hela juni månad, skriver "2012/06/01-2012/06/30." Specificera att detta är den faktureringsperiod.
 4. 4
  Lista förfallodagen. Detta datum kommer att variera beroende på det avtal du har med din klient, men de flesta förfallodagar är cirka 30 dagar efter fakturadatum. Se till att du anger att detta är förfallodagen.
 5. 5
  Inkludera din kunds detaljer i det övre vänstra hörnet, nedanför ditt företags kontaktuppgifter och mittemot dig fakturanummer och datum.
  • Lista namnet på byrån eller individ som du tillhandahållit tjänster till.
  • Nedanför namnet, inkludera kundens företagets adress, telefonnummer och e-postadress.

Tjänster som utförs

 1. 1
  Lista varje tjänst som utförs för kunden inom faktureringsperiod.
  • Om anlitade för att utföra flera typer av tjänster, beskriva varje tjänst efter namn: Consulting, installation, etc.
  • Om de tjänster du tillhandahålls har specifika projektnamn, lista de tjänster som projektnamn.
 2. 2
  Inkludera datum du avslutade varje tjänst. Datumet klar bör finnas i en separat kolumn direkt bredvid namnet på sin respektive tjänst.
 3. 3
  Inkludera betalningsinformation för varje tjänst som utförts. Informationen bör finnas i en separat kolumn direkt bredvid namnet på sin respektive tjänst.
  • Om betalas i en klumpsumma för en specifik tjänst, listan som engångsbelopp.
  • Om timanställd för att utföra en tjänst, förteckning över det antal timmar du arbetat, tjänat timpris, och den totala mängden pengar medan slutföra tjänsten.
 4. 4
  Inkludera din faktura sammanlagt längst ner på fakturan, nedanför listan över utförda tjänster. Detta nummer kommer att vara summan av de pengar och betalning till dig. Markera det här numret med fetstil, färg, eller förstorad utskrift att dra kundens uppmärksamhet till den.

Tips

 • Håll en grundlig dokumentation av dina fakturor. Det är bäst att ha en digital kopia och ett tryckt exemplar arkiveras. Om du har några e-postmeddelanden, anteckningar eller andra handlingar som rör en faktura bör du förvara dem tillsammans med en tryckt kopia av fakturan, liksom.
 • Välj rätt programvara för att hjälpa dig att förbereda fakturor. Grundläggande kalkylblad eller ordbehandlingsprogram är allt du verkligen behöver, men du kan också välja specialiserad fakturering programvara om du vill effektivisera processen. Mest fakturering programvara innehåller mallar som hjälper dig att strukturera ditt dokument ordentligt, och många kommer med funktioner för att hålla dina fakturor organiserat.
 • Om en förfallodag närmar sig och din klient har ännu inte sänt betalningen, göra ett artigt samtal utreder om status för deras betalning. Vissa kunder kan helt enkelt behöva en påminnelse, medan andra kanske inte är medveten om att betalningen inte har tagits emot.
 • Diskutera dina avgifter och önskad betalningsmetod med din klient innan du skickar dem fakturan. Båda sidor bör vara fullt medveten om dessa uppgifter för att undvika oenighet eller obehagliga överraskningar på vardera sidan.

Varningar

 • Ta reda på om din klient har någon politik för form av fakturor. I vissa fall kan en kund vill ha annan information än de ovan uppräknade punkter, eller så kan de begära ett särskilt format för notering av utförda tjänster. Om du skickar dem en faktura utan denna information kan det försena utbetalningen.

Saker du behöver

 • Faktura programvara