Wko

Hur man beräknar värdet av skrot guld

Om du har skrot guld, kan du sälja den, men hur mycket? Guldpriset tenderar att öka när ekonomin är platt eller det finns oro för krig eller inflation. Men innan du tar guld smycken, tandfyllningar, tänder, nuggets, eller barer till en skrot guld återförsäljares disk (eller skicka det per post), bör du veta exakt vad det är värt att vara säker på att få ett rättvist pris i utbyte. Mest skrot guld återförsäljare håller beräkningen en hemlighet, men den här artikeln ger dig all information du behöver för att räkna ut värdet på din skrot guld för dig själv.

Steg

Hur man beräknar värdet av skrot guld. Använd ett förstoringsglas för att dechiffrera karat numret på varje bit.
Hur man beräknar värdet av skrot guld. Använd ett förstoringsglas för att dechiffrera karat numret på varje bit.

Organisera ditt guld genom karat

Separera ditt guld genom sin karat vikt kommer inte bara hjälpa dig att börja bedöma dess värde, men det kan peka ut objekt som inte ens guld. Din första uppgift är att lära sig att berätta om guldet är äkta.

 1. 1
  Använd ett förstoringsglas för att dechiffrera karat numret på varje bit.
  • Om det är oläslig, kan du välja att ha guldet testats av en seriös återförsäljare. Det finns också möjlighet att en del av guldet är faktiskt bara guldpläterade, som en återförsäljare skulle med säkerhet avgöra genom att utföra ett kemiskt test.
  • Notera att mycket av guldsmycken tillverkade före 1980 är något under sin markerade karat värde. Till exempel, markerade smycken 18K faktiskt skulle vara mellan 17K och 17.5K. År 1980 ändrades lagarna om märkning och renheten av guld smycken.
  • Om du fortfarande är osäker på huruvida ett objekt är guld efter att ha inspekterat den med ett förstoringsglas, förbereda sig för att testa den.
 2. 2
  Gör din egen test på någon produkt du är osäker på.
  • Stålbad Köp syran och sten. Båda dessa kan köpas från online eller fysisk smycken leverantörer för ett litet pris, och säljs separat eller som en uppsättning. Ett kit kommer med 10K, 14K, 18K och 22K flaskor testa syra, som normalt kommer att vara salpetersyra. Det kommer också att komma med ett test sten, även känd som en strimma sten eller beröring sten, som kommer att göras av många olika material, inklusive novaculite eller andra typer av flinta material. Kit kan också köpas med en medföljande skala.
  • För misstänkt 14K smycken, gnugga punkten på stenen och placera en droppe 14K syra på märket den lämnar. Om ditt objekt är verkligen 14K guld, kommer det att stå upp till syran och inte förändras.
  • Om det är 10K, kommer 14K syran slå brunt. Om det helt försvinner, är det inte ens guld.
  • Om det är en omärkt produkt, gå upp till 22K syran stegvis tills den blir brun, och när den gör det, anser att det är den näst lägsta karat. Till exempel, om 18K syran inte har någon effekt, men 22K syran visar det brunt, sedan överväga ditt objekt för att vara 18k. Om 14K syran inte har någon effekt, men 18k syran visar det brunt, anser att det är 14k, och så vidare för andra karats finhet tester.
  • Skey testköp ett guld testare eller guld verifiering penna anställa Skey metoden. Dessa testare säljer för under 40€ och kan ge en 1000 tester. Detta test är ett säkert alternativ till syra och kommer att testa exakt på metaller som vitt guld.
  • För alla misstänkta smycken, långsamt skriva ett ¼ tums linje och gå över samma linje 4 gånger utan att ta bort pennspetsen från testet metall.
  • Omedelbart skriva en rad om något vitt papper.
  • Om det är under 10k, kommer linjen att vara ljusbrun och lysa grönt inom några sekunder
  • Om det är 10k, kommer linjen att vara ljust brun.
  • Om det är 14k, kommer linjen vara mörkt brun.
  • Om det är 18k, kommer linjen vara orange.
  • Om det är 22k, kommer linjen vara gul.
  • Om det är 24K, kommer linjen vara röd.
  • Om det inte finns någon linje alls det är inte guld
 1. 1
  Håll guld separat från resten av ditt guld. Om du har guldmynt, kan de ha en numismatiska (mynt) värde som ligger över deras metall värde. Detta tenderar att vara baserad på ålder, sällsynthet, och allmänna skick. I detta fall är det bästa alternativet för att ta den till ett mynt återförsäljare för bedömning. Det är definitivt värt att göra, som du kanske kan få mer pengar på det sättet.
  • Om du har erfarenhet av auktionering föremål till salu på nätet, kanske du kan sälja mynt på nätet, men du kan behöva ett äkthetsintyg att förmå köparna att betala översta dollar. Det är också klokt att ha ett säkert betalningssystem på plats för att göra kunderna känna sig trygga med sin transaktion. Fördelen med en auktion (förutsatt att du är medveten om myntets verkliga värde) är att det kan gå långt utöver din fråga pris om flera samlare bjuder på myntet.
  • Läs Hur att bestämma värdet av mynt ädelmetaller guld för mer information om att bedöma deras värde.

Bestäm gram vikten av ditt guld

Fastställande av vikten på din skrot guld kommer att hjälpa dig att beräkna dess basvärde. Detta betyder inte nödvändigtvis det pris du kommer att få, men det är bra att ha denna siffra som en referens när man startar förhandlingar.

 1. 1
  Få en skala att väga din skrot guld.
  • Köp en guldsmedsaffär skala. En sådan skala finns tillgänglig på nätet för mindre än USD40€. Detta är det bästa sättet att noggrant väga ditt guld, som juvelerare skalor är byggda för att vara mer exakt än en typisk gramskala du skulle ha i ditt hem.
  • Använd ett livsmedel skala om du inte kan köpa en guldsmedsaffär skala. Om du har ett livsmedel skala i ditt hem, kan du använda den för att väga ditt guld. Mest billig mat skalor väger endast genom uns, så se till att du utvärdera funktionaliteten av skalan om du ware köpa en speciellt för att väga din skrot guld.
  • Ta din skrot guld till en guldsmed för vägning.
 2. 2
  Väg din skrot guld. Var noga med att väga dina objekt i grupper, utifrån deras särskilda karat. Placera dina objekt på vågen och låt den sätta sig innan läsningen. Beroende på skalan, kan det finnas en pil som lägger sig nära en exakt gram belopp, och du tar dina mätningar från det. Dock kommer dyrare vågar ha en digital avläsning som gör beräkningarna så enkelt som att läsa på skärmen.
 3. 3
  Konvertera till gram om vågen bara väger i gram. Den omräkningstal är 28.3495231 gram per ounce, eller omkring 14,175 gram per halv ounce.
  • Vanligtvis kommer du inte ha en fullständig uns guld för någon särskild karat, och om du gör det, kommer det bara vara för en enda karat finhet, så med alla dina beräkningar i samma viktmätningen underlättar mycket senare i processen.

Bestäm värdet av ditt guld

Att veta hur mycket ditt guld är värt är bra information att ha när du börjar processen med att sälja det. Det finns en exakt formel för beräkning av per-gram värdet på din skrot guld, och den enda variabla faktorn i ekvationen är det aktuella marknadspriset på guld.

 1. 1
  Bestäm det nuvarande priset på guld. Du kan hitta detta genom att söka på Internet eller titta upp i din lokala tidning. Guld värderas per troy ounce, med ett troy ounce motsvarar 31,1 gram. Priset på guld varierar timme beroende på tillgång och efterfrågan, så priset kan vara mycket olika på eftermiddagen från det pris du såg på morgonen.
  • Det är bäst att använda Internet för uppdateringar, vilket du även kan göra när du står på guld köparens disk genom att använda telefonens alla funktioner Internet.
 2. 2
  Fördela dagens i dollar per uns vid 31.1 att få dagens guldpris per gram. Till exempel, om dagens pris per ounce är USD1200€ då dagens pris per gram är USD40 0,45€ (USD1200€ / 31,1).
 3. 3
  Multiplicera med finhalt av guld. För varje grupp av guld, dela karat med 24, sedan multiplicera den siffran med dagens guldpris per gram. Till exempel, om du har 10K guld och det aktuella priset på guld är USD1200€ per ounce, eller USD40 0,45€ per gram (1200€ / 31,1), då priset för din skrot guld är USD40€ 0,45 x 0,4167 = USD20€ 0,44 per gram.
  • 10k = 10/24 = 0,4167
  • 14k = 14/24 = 0,5833
  • 18k = 18/24 = 0,750
  • 22k = 22/24 = 0,9167
 4. 4
  Tänk på att detta är för att illustrera, guldet fortfarande har att gå igenom ett test för att avgöra den verkliga andelen guld. Till exempel analyseras 14kt är 0,575% när du smälter guld du kommer att förlora vikt på grund av legeringar som används i processen.
 5. 5
  Multiplicera priset per gram av vikten i gram. Om du har 10 gram 10K guld och du beräknade priset på USD20 0,44€ per gram, då din skrot guld är värt 10 x USD20 0,44€ = USD160 0,40€. Några exempel:
  • Om du har 5 gram 14K skrot och guld USD1200€ 0,00 idag, då USD1200€ divideras med 31,1 skulle motsvara USD40 0,45€. Denna siffra, multiplicerat med 0,5833 (14K) kommer ut till USD25 0,01€ per gram. USD25€ 0,01 multiplicerat med 5 gram motsvarar USD115 0,05€.
  • Om du har 15,3 gram 10K guld skrot, USD1200€ dividerat med 31,1 motsvarar USD40 0,45€, och att beloppet multipliceras med 0,4167 (10K) är lika USD20 0,44€ per gram. USD20€ 0,44 multiplicerat med 15,3 gram motsvarar USD245 0,02€.
  • De flesta människor använder gram för dessa beräkningar men vissa guld köpare använder pennyweight (DWT) istället för gram. Det finns 20 pennyweights i ett troy ounce. Du kan ersätta 20 till 31,1 för att beräkna pennyweight i vår formel. Du kan också multiplicera en pennyweight med 1.555 för att få en likvärdig grams vikt eller dela upp ett gram i vikt med samma 1.555 att få pennyweight.

Tips

 • Aldrig sälja diamanter eller ädelstenar till guld köpare. Gör dem ta bort stenarna från smycken och ge dem till dig, aldrig låta objektet ur sikte. Skicka inte diamanter eller ädelstenar till raffinaderier. Du definitivt inte kommer att kompenseras för dem, och de sannolikt inte kommer att returneras. En ansedd juvelerare rekommenderas för borttagning och utvärdering av sådana varor innan du säljer resten till skrot.
 • Skrot guld återförsäljare (som kan hittas i pantbanker eller på skyltfönster med skyltar som "vi köper guld") kommer sannolikt att köpa guld från dig på cirka 30 till 60 procent mindre än vad det är faktiskt värt, eftersom de måste bearbeta den ( re-analysen det) och fortfarande gå med vinst från att sälja den. Givet dagens höga marginaler, som säljer till dessa köpare rekommenderas inte. Ändå kan du hitta platser som kommer att betala dig en hög andel av ditt guld verkliga värde och samtidigt göra vinst. Om du ska sälja till ett guld köpare, inte bara gå till ett ställe. Handla dina objekt runt för att få högsta möjliga pris.
 • Guld raffinaderierna brukar betala 90-98 procent, och mest välrenommerade raffinaderierna har en hemsida med angivande av de faktiska erbjuds procentsatserna. Däremot har många en minsta buy vikt, som vanligtvis är cirka 3 och 5 gram. Mindre mängder kan säljas på högprofilerade auktionssajter för ungefär 90 procent, eller ibland mer om du har bra, bärbara smycken.
 • Äldre tandguld kan vara 24k, men nyare tandguld är oftast 16k. Den karatage av tandguld varierar kraftigt, med 8K till 18k är det gemensamma området. Vit metall i tand hårdvara kan se ut som platina, men se till att inte förväxla den med Carbo-Chlor, som passerar eldprovet för guld och platina. Oavsett, kan detta sändas till raffinaderier, och det kommer att analyseras precis som guld och platina.
 • För en lista med välrenommerade återförsäljare i Europa, se Europa Mints sida på rekommenderad mynt och köpare guld.

Varningar

 • Var medveten om din regeringens skatteregler relativt sälja guld. Fråga din revisor om du är osäker.

Saker du behöver

 • Skrot guld
 • Internet och / eller rapporter tidningen guldpriser
 • Juvelerare skala eller köksvåg
 • Syra och sten eller guld verifiering penna för att testa guldet själv
 • Kalkylator för omvandlingar och beräkningar