Wko

Hur man säljer fina konst på nätet

Så du är en ny eller blivande konstnär och din kreativitet har gett upphov till något och intressant. Nu är du redo att visa och sälja denna skapelse och kanske göra några dollar men du bege sig in i det okända. Du vänder tydligen till eftersom du inte har en agent, galleri eller namn som är i efterfrågan från samlare.

Konsten att försäljningen av konsten är svår för de flesta konstnärer. Många fina konstverk gör det aldrig förbi detta stadium. Självklart sälja din konst på nätet är inte lätt. Innan du hoppar in, finns det några saker du bör tänka på.

Steg

Hur man säljer fina konst på nätet. Sälj dig själv först.
Hur man säljer fina konst på nätet. Sälj dig själv först.
 1. 1
  Sälj dig själv först. Innan du gör något annat, stoppa och sammanfatta dig själv som konstnär. Fundera nu hur man översätter det till en online-profil, vara det de få orden Twitter låter dig eller en hel sida av njutning som din egen webbplats skulle tillåta dig. Ta fram de mest framträdande dragen i din kreativitet, din erfarenhet, din lidelse, och dina skäl för målning. Gör klart för läsarna varför du är en artist som älskar konst, producerar högkvalitativ konst, och är en sann mästare i konsten. Om du inte är bra med ord, hitta en vän som kan hjälpa dig med detta riktigt viktig aspekt av att sälja på nätet - inrättande av din trovärdighet och tillförlitlighet.
 2. 2
  Gå med online-artist communities. Beroende på vilken skala du tänker sälja dina konstverk, kanske du vill få ett konto på någon av följande webbplatser: Deviant Art - mindre skala men mycket populär art webbplats ( http://www.deviantart.com/ ), courtagefri globala konstnärernas gemenskap Artbreak, eller den större skalan Art Brokerage ( http://www.artbrokerage.com/ ). Det finns också många andra möjliga platser, såsom Etsy (tyngre på hantverk men ändå arty), eBay (auktion webbplats), en Amazon Store (en webbutik plattform), cafepress (för utskrift ditt konstverk på saker som muggar), Craigslist (allmän platsannonser), och en hel del andra konstverk som baseras försäljningsställen (göra en allmän sökning).
  • Läs villkoren för varje plats mycket noggrant. Vet vad kommissionen eller procentsats sajten tar, vet vad skydd (eller avsaknaden av dem) att webbplatsen erbjuder, vet vad kundkrets allmänhet granska sajten, vet de allmänna omsättningen infördes genom webbplatsen, vet allt ni kan som är relevant för din försäljning.
  • Om ditt mål är att vända din konst till en förvaltningsfastighet, sedan sälja på nätet är sannolikt att bli en mycket längre väg för detta ändamål. Detta är till stor del eftersom det är generellt svårare för okända artister att säkra högre prissatta försäljningen med seriösa samlare på nätet än det är genom en traditionell galleri där sådana konkreta beslut kan göras på ett säkert sätt. Det är bäst att se sälja konst på nätet som ett komplement till din vanliga metoder för att sälja konst, inte din enda sättet.
 3. 3
  Gör dig själv offentligt. Skaffa dig där ute så gott du kan med reklam själv. Publicera några "exempel" lappar runt om på nätet som visar vad du kan göra och för att visa din stil. Var noga med att lägga till en vattenstämpel till din digitala versionen för att skydda dina konstverk från konst tjuvar.
  • Spendera lite tid att forska på nätet de sätt på vilka andra artister gör reklam för sig själva. Det som fungerar för dem och vad inte? Vad tycker du om deras PR-strategier och vad vill du undvika? Denna typ av forskning kan ge dig en massa idéer och även varna dig om potentiella fallgropar för de sätt på vilka du kommer att främja dina egna konstverk. Bokmärk platserna för konstnärer som säljer på nätet som verkligen inspirerar dig, så att du kan komma tillbaka till dem regelbundet för att se hur de utvecklas och lyckas.
  • Fånga kraften i Twitter och Facebook för att öka människors kunskap om dig. Tweet uppdateringar om dina nya målningar, dina tankar om konst, och nyheter om konst i allmänhet. På Facebook, placera bilder av ditt konstverk, (digitalt vattenstämpel), bilder av dig att ta emot utmärkelser, och information om din konst, konstverk i allmänhet, och kanske även en del kritik av konstverk.
 4. 4
  Blogg om dina konstverk. Med tanke på de hundratals gratis blogga webbplatser, har du en massa val att hålla en blogg. Viktigast är det mycket lämpligt att hålla den uppdaterad regelbundet - detta ger människor något "vackra att titta på", och en historia att följa eftersom ditt rykte ökar och din försäljning berättelse växer. En blogg kan plocka upp en hel del träffar från sökmotorer om du använder de sökord har exakt, använd det till din fördel. Var noga med att nämna din blogg något enkelt men minnesvärd - du vill att folk ska kunna hitta dig med lätthet.
  • Läs Hur man startar en blogg och Hur öka webbplats trafik gratis för hjälp.
  • Ett bra sätt att testa sökord till mycket låg kostnad är genom att använda en auktion webbplats. Leka med de ord du använder för att titeln din konst försäljning, liksom de ord som används i själva texten. Håll ändra ord tills du hittar sweet spot - ord som verkligen verkar locka flest visningar.
 5. 5
  Skapa en e-postlista. Detta kan vara din mest effektiva verktyget om det hanteras väl. För varje försäljning du gör, varje person som skickar ett mail till dig som kan vara intresserade, få alla sina e-postadresser i digital databas redo för massa e-post. Vid angivna intervaller (en gång i månaden, varannan vecka, varje gång du startar en ny serie) skicka dem alla trevliga, grammatiskt korrekta, vänliga e-post, komplett med ett prydligt ställa ut portfolio av bilder på ditt senaste arbete (en kan fungera bra för detta ändamål). Detta håller dig på radar av tidigare kunder, vilket är viktigt. Och om det är en riktigt underbar nyhetsbrev, kan du ha tur och de kan skicka det till alla sina vänner samt - då ännu fler ögon ser ditt arbete!
  • Varje omtänksamt sändlista innehåller en opt-ut. Inte hotas av detta, se det som bra hushållning och så behålla de kunder som verkligen vill se dina objekt. Du är inte på nätet för att krångel människor som inte är intresserade!
 6. 6
  Ta bra bilder. Som de säger, "en bild säger mer än tusen ord" och du vill att ditt intryck på potentiella kunder för att vara bra. Visa detalj, ända ned till penseldrag och målar typ. Var beredd att visa potentiella köpare flera skott av ditt arbete under olika ljus, hängde på en vägg, etc. Detta kan vara det enda sättet att lindra berättigad rädsla många människor har av att köpa ett konstverk som de aldrig har sett personligen.
  • Tänk på att inte alla har en bra internetuppkoppling. Balans fantastiska foton med enkel nedladdning tid. Prata med en webb-specialist om du inte är säker på vad jag ska göra.
  • För fler fototips av relevans, läs Hur du tar bättre produkt foto för fri och hur man tar katalog bilder.
 7. 7
  Var noga med att ordentligt licensiera din konst. Licensiering konst är ett sätt att bevisa vad som tillhör vem. Det är en nödvändig bokföring i konst-avdelningen och kommer att hjälpa dig om det finns en tvist om originalitet, ägande, eller moraliska rättigheter.
 8. 8
  Överväga möjligheten att skapa din egen webbplats. Med din egen sajt innebär att du kan optimera varje sida för sökmotorer och det du skiljer dig från de många konstnärer som bara använder allmänna konst försäljningsställen. Att ha en egen hemsida betyder att betraktaren inte distraheras av andra konstnärer och deras verk medan du surfar på din konst och ditt eget namn är sannolikt att vinna i anseende snabbare. Du kan sälja direkt från din webbplats via e-post korrespondens med potentiella köpare (be dem att kontakta dig för pris, för att göra ett köp etc.).
  • Om du menar allvar om att sälja din konst på nätet med din egen webbplats, då är det viktigt med ett domännamn som är antingen ditt eget namn eller det namn som du vill att folk ska associera dig med din konst. Till exempel kan du använda en domän som består av ditt för-och efternamn som firstnamelastname.com eller om du arbetar under pseudonym då kan du använda ett domännamn med att säga pseudonym.com.
  • Allvarligt överväga att göra din webbplats så mycket som en virtuell konstgalleri som möjligt. Uppmuntra potentiella kunder att vandra igenom och se dina målningar i en lugn, galleri-liknande sätt att öka sin njutning.
  • Lägg priser och kontaktuppgifter. Folk vill se priset, så du behöver inte dölja det eller förväntar sig kunden att komma upp med en för dig. Och vara tillgänglig för att svara på deras frågor i tid.
  • När du skapar din egen hemsida, måste du hitta en säker metod för att acceptera betalning och du kan även överväga att genomföra ett depositionsavtal systemet. Den dyrare dina konstverk är, desto mer försiktig måste du vara om pengar hantering, inklusive godkännande av returer och återbetalningar. Det finns olika metoder som finns på nätet för säker överföring av pengar, göra din forskning för att ta reda på vad som fungerar bäst för dina lokala behov och för din globala marknaden.
 9. 9
  Räkna med att det är en gradvis process och förvänta dig inte att sälja en hel del direkt. En online konst verksamhet behöver byggas upp lite i taget. Det är ungefär samma som att sätta ihop ett företag (ja, bör du behandla din Online Art försäljning som ett företag) - du kommer att försöka göra ditt namn känt, eller åtminstone ge folk en vink om vem du är som konstnär, utveckla din tjänster som du växer och vinna i anseende som tiden går. Det kan kännas som en lång tid i början men fasta och patienten stiftelser kommer att ställa dig upp för en bra framtid, samt upprätthålla en positiv attityd om vad du gör.
  • Delta i så många relevanta konsten visar att visa ditt arbete som du kan. Om de visar är juried, visa utmärkelser din konst har vunnit som en del av dina profiler eller bakgrunder hemsida.